söndag 12 december 2010

BISTER KYLA

KYLAN
Man vill inte gärna tro att et skall bli så kallt som man förespår med
braskande rubriker i Kvällstidningarna men nu blev det i alla fall under 20 grader för första gången i vinter i Gävle och det vill jag påstå är ovanligt för att vara Gävle som jag bott i under dryga 30 år.

LIVET
Keith Richards memoarer "Livet" fortsätter att facinera. Har nu bara 100 sidor kvar och är framme vid 1978-1979 då albumet "Some Girls" kommer ut och "I miss You blir en stor succé. Vid den här tiden riskerar Keith hela tiden att sys in i fängelse under lång tid och han beslutar sig för att lägga av med heroin. Enligt uppgift kommer han aldrig tillbaks till det. Trot eller ej.
Klart julklappstips för Stonesdiggare.

BIO
I dag blir det Harry Potter med BBB José. Härligt Alltid lika kul att träffa bonunbarnbarnen men lättas att ta ett barn i taget annars blir man statist som när man sitter på urtråkiga utredningar hos Migrationsverket.

MIGRATIONSVERKET
Denna ständigt plågsamma myndighet har nu havererat så totalt att man bara i princip avgör nya ärenden-företrädesvis romer ärenden-och sedan låter allt annat ligga. Gen direktören Eliasson kan därmed åka omkring och skryta med kort handläggningstid på kanske 90 dagar utan att bry sig ett dugg om de gamla ärendena. Har et äende som legat sedan i somras. Klienten får inget svar och jag får inte betalt. Fantastisk ordning. Snart måste man vara mångmiljonär för att ha råd att ha många ärenden hos MV som grundärenden. Tur att man är diskriminerad där i alla fall. Goda vänner till mig tvingas sluta med sin juridiska byrår för att MV inte fattar att man måste fördela ärenden jämt och se till att folk får betalt. Nu behandlar man off biträden värre än statarna eller nattstädare på Hamburgerrestaurang.
Är man Sveriges säms fungerade myndighet-trots en hel del bra personal-så blir det så här. Dra skiten i smutsen och låt smutsen vara kvar.

BONUSBANDITERNA
I Svenska Dagbladet kunde man i går läsa om hur bonusbanditerna i den allra högsta ledningen ser till att göda sina direktörer på ett skamlöst sätt och jämföra med amerikansa löner för att nödgas utge löjeväckande löner och pensioner till de redan proppmätta.

THE BALLAD OF BURNED BANANAS

GRETCHEN var den på Buba som seglat fram och plötsligt gjort väldigt bra ifrån sig. Hon hade fått väldigt fint självförtroende av att ständigt få beröm av gäster för att hon spontant började sjunga inte bara Edelweiss och andra smycken från Sound of Music på övervåningen och även försökt lära bankfolket "Do re mi"
Hon fick även beröm av sin chef Bizy tid efter annan för att hon kunde "sy ihoip" olika lösningar för Buba och hon kunde föreslå ledningen att man skulle köpa nya stolar från den genomsympatiske diversehandlaren Stev Emfors som nu även öppnat en agentur på försäljning av möbler från Estland. Steve hade också långtgåene planer på att tillsammans ELSA -som oftast kallades för Long Tall Sally-började importera nyttiga chips och andra snacks från Baltikum.
Gretchen var väldigt lycklig med sin sambo Dan Juan och hade kommit över att han haft inte mindre än 100 tidigare förbindelser med kvinnor trots att han själv ännu inte fyllt 30 år. Anledningen till hans popularitet är att han av en deltagare vid namn Buba hade lärt sig hur man kommer med och sedan hade Dan Juan fått en massa beundrare som gärna ville följa med honom hem och titta på hans pingvintavlor i äkta plast.
Det ena hade gett det andra och Dan Juan hade nu fått in en fot på Buba och kunde arbeta där så att hans fruktansvärda svartsjuka kunde tämjas en aning.
När Dan Juan tyckte att Gretchen varit väl länge i köket för att prata med kocken GONO ONO hade han helt sonika daskat till Gono Ono med en ett duschtråg i metall och dt hade gjort att Gonom Ono fått åka till sjukhuset och sy fyra stygn för förstörda ögonbryn. Som tur var så kunde Dan Juan bli vän igen med Gono Ono genom att en hel kväll hjälpa Gono Ono att bygga på den sidovagn som Gono Ono skulle ha med sig på sin resa till Nord Korea. På den resan ville han väldigt gärna att GULDLOCK skulle följa med. Bizy hade sagt att det inte kom på frågan att Guldlock skulle få följa med eftersom då skulle han inte ha vare sig nattligt sällkap fyra dagar i veckan med GL utan han skulle gå miste om en värdefull barnvakt. I protest hade då Guldlock i fyllan ramlat när hon skulle överraska Bizy och hans Lucia när de låg i överslafen på den våningssäng som BORAT hade byggt till Lucia och Bizy som inflyttningspresent.
GL stod på huvet och fick hjärnskakning och kunde inte arbeta på 14 dagar. (Så kan det gå när man inte har koll på intaget och när man väghrar att hjälpa till att förbättra historien med att ljuga så hårt som möjligt.)

DANILO hade fortfarande foglossning eller snarare "Froglossning" som han fått efter att ha varit skengravid i närmare två månader och under den tiden även opererat in grodlår i höfterna för att bättre förstå hur hans kvinna från Azerbadjan-.Bahare-hade det när hon födde barn. Hon hade fött två välvuxna tvillingflickor som fått namnet Tina och Marina och nu kunde T& M leka med Bizys tvillinflickor Ada och Beda som är fyra år gamla. Roligsst hade barnen när de fick besök av den förtjusande vackra skönheten Wahlstrumpan" som hade tvillingar som var tre år som hette Bill och Bull. När de här barnen fick leka tillsammans på luncherna så ledde det ofta till att mellan 50 och 75 av gästerna lämnade restaurangen utan att beställa mat. En kraaftigt förlust för restauramnegn påstod Bizy men Borat hade räknat ut att man tjänade så dåligt på lunchen att det inte gjorde något och råvaran blev ju kvar i frysarna. Dessutom kunde han få chansen att bada med Wahlstrumpan ( Wally kallad) nu när han inte behövdes som serveringspersonal. Det gjorde att hans arbetstid gick ner från normala 19 timmar till 18,5.
I Bubbelpoolen i nedervåningen kude sedan Borat och Wally sitta och lyssna på gamla Stones låtar från Borats Ipod. Han hade ordnat så att det fanns två set med lurar till den lilla spelanläggningen och dessutom hade han förstått byggt en stor smaskig högtalaranläggning som hade så kraftig bas att kockarna kände vibrationer i övervåningen när de lagade mat.
Hur skall det här gå Hur skall fortsättningen bli. Skall det bli någon fortsättning eller skall såpan läggas ned?? Ja det beror helt på Er kära läsare.

1 kommentar: