torsdag 23 december 2010

DAN FÖRE DAN

DAN FÖRE DAN och jag har skickat julhälsning till Dan i Örebro. Borde också skickat till rådman Dan i Falun men man kan ju inte hinna med allt. Det får bli en nyårshälsning.

TEMPERATUR
Skön, öppen jacka temperatur. Behöver inte ens handskar en sådan här dag. Kan inte vara mer än 5-10 grader. Har varit bra kallt sista veckan och vissa dagar kröp temperaturen ner mot -20.

KLAPPAR
Köpt de allra flesta tror jag. Ser fram emot att bjuda mig själv på middag i dag
och i morgon blir det mat hos kära dotter och måg. Trevligt.

JULFIRANDE
På minst tre ställen men det gör inte så mycket om man är uppe i god tid.

SPINNING
Gick faktiskt på spinning för första gången i mitt liv i går och det gav mersmak.


LUNCH
Alldeles utmärkt lunch. Var då? På Brända förståss.

ABSTINENS
Med tanke på gränslöst lågt intresse var jag beredd att spränga hela Buba-stället, ta död på alla och göra om dem till grillkol MEN så fick Danilo mig att tänka annorlunda så nu sitter jag här med pennan i högsta hugg. Har inte en aning om vad det kommer att handla om men roligt skall det bli.

SVARTE PETTER
Sveriges hemskaste myndighet, Migrationsverket, fortsätter att göra bort sig.
Inte givit bidrag till vinterkläder och fått bassning av Förvaltningsrätten. Beslutat om att en 20-årig kvinna skall skickas med två barn till vedervärdiga inbördeskrigslandet Kongo. När får vi vettiga beslutsfattare på verket. Hur sjuk är myndigheten. Är den genomrutten eller bara rutten. En fasa är det i alla fall att drabbas av myndighetens åtgärder på alla plan.


THE BALLAD OF BUBA -JULUPPLAGAN
DANILO ÄR FÖRBANNAD
Danilo var sur. Rejält sur. Hans ego hade fått sig en rejäl törn. Som Danilo uppfattade det så hade han på obestämd tid förmått en av Gävles mer prominenta
såpaskribenter att skriva om Buba och kalla det för "the Ballad of Buba"
Betalningsvillkoren var stora oliver varannan gång som Steve Emfors var inne och hälsade på och en gång i månaden skulle Steve även få en liten öl. I dag hade Danilo tagit Steve avsides och påtalat bristen varvid Steve försökte få Danilo att förstå att för att skriva behöver man inspiration på samma sätt som man behöver ingridienser när man lagar mat. Danilo hade lite svårt att ta till sig det här för han hade fått tvillingar och han led fortfarande av sviterna av foglossning och han hade fått tandvärk av allt tjat om att köpa tvillingvagn till de små liven.

VÅNINGSSÄNGEN
Det var Borat som hade byggt Guldlocks loftsäng som gjorde att hon kunde ha en liten fin Loppis-soffgrupp under sin våningssäng där hon kunde sitta och dricka lådvin av enklare märke (eller vin hon snott på Buba) eller också sitta och´flamsa med någon av sina hockypolare, företrädesvis blonda och bredaxlade.
När hon i strumplästen och lite lätt salongsberusad skulle kolla om hennes kamrat Pocahonta som vanligt var på hennes mest intressanta Date Janne i hennes våningssäng så råkade hon snubbla på nyinoljade trappsten och for med huvudet före i backen, Det gjorde att hon fick en rejäl hjärnskakning och det tog en hel vecka innan hon kunde jobba igen. Bizy gav henne ingen rätt till sjukersättning eftersom han ansåg att det var Guldlocks eget fel eller i alla fall Pocahontas.

BIZY hade fullt upp med att köpa vinterkläder till alal sina afrikanska barn som Lucia tvingat honom att ta till Sverige. Först hade han fösrökt att få ut pengar från socialtjänsten p g a lågt överskott från sin verksamhet men eftersom socialtjänstemännen själva gic på Buba så visste man hur bra rörelsen gick och av lättbegripliga skäl så fick han ingen ersättning.

TVILLINGAR
Bizy kunde i alla fall glädja sig åt att den där långa slanka kvinnan som han jobbat samman med en sommar för 20 år sedan vid namn Angie och hennes två tvillingar Olli och Winn allt oftare kom och hälsade på. Angie passade på att komma när Bizy arbetade och hon hade mutat kocken Gono Ono med egenrullade köttbullar på älgfärs för att han skulle lämna ut tidrapporter för dels när Bizy arbetade och också när hans "Lammkött" till tjej inte arbetade. I boken fanns till och med med när Bizy vuxna döttrar skulle komma och hälsa på så även den tiden undvek hon.
Angie tyckte att Bizy bara blivit snyggare och snyggare och åldrats så fint med patina. Kanske berodde det på alla barn han hade hand om och p ga att han simmare så mycket när det inte var golfsäsong och han var ute och skrek Foule hela tiden p g a att han var så usel spelare.

TOMTEFARS VERKSTAD
Borat hade tjänat 2 000 kr extra i december och dessutom fått fem fula teddybjörnar för att han hjälpt tomten i hans verkstad uppe i Jukkasjärvi. Borat hade försökt att åka skoter hela vägen till Jukkas men det var snöbrist i Östersund så han fick vackert ställa ifrån sig skoter och lifta.

Tyvärr hade Borat varit tvingen att köpa mat själv om han inte ville ha gröt och pepparkakor så vistelsen i tomteverkstaden hade gått med förlust så nu kunde han inte köpa present till "kärringen" Bahare som dessutom hade börjat gömma sig igen i deras gamla hus.


GRETCHEN OCH KEN
Barbiedocksparet Gretchen och Ken hade nu tillsammans givit ut en skiva med tyska jullåtar efter att Jim Jasmin hade hjälpt dem med omslag och även ordnat billig tryckning. Gretchens kunskaper när det gällde att sjunga visor från Sound of Music och även tyska lieden hade blivit allt bättre sista månaden och hon hade även lärt upp sin kldförsäljande pojkvän Ken som inte alls sjöng så falskt som man förväntat sig.

GULDLOCK
Guldlock hade sent omsider förstått att hon borde hålla sig till äldre män dvs plus 45 och inte bara stirra sig blind på hockyspelare som hon ibland tvingades dela med Pocahonta. Hon visste att hon låg bra till bland revisorerna men även hyggligt hos advokatgruppen. Hon hade fattat särskilt tycke för Gustavo som var en baddare på slalom och även höll på med hopp och trick. Eftersom hon själv köpt slalomskidor kände hon sig beredd att nu satsa på en ny typ av idrottsmän-skidåkare men inte på
längden. Hellre nedför än längd brukade hon sig till sig själv.

Ja det här var bara början. I nästa avsnitt skall vi gå in lite på hur Borat bygger vinlådor som inte passar till någon vinflaska och varför Bizy får ett nervsammanbrott och hamnar på psyket. Vi får även veta vilken typ av barnvagn som Danilo köpt och hur hans fru tränade fö ratt bli av med sitt överskottskinn efter graviditeten. Följ såpan och njut och ha en bra jul.

Obs ej kontrolläst text

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar