torsdag 21 januari 2010

MIDVINTERNATT

Det är inte mycket till midvinternatt längre och skönt är väl det. Nu börjar man så sakteliga längta efter våren. Först måste jag i alla fall hinna åka skidor med John.

John och Mattis och jag var på bio helgen som var och såg en väldigt trevlig barnfilm-Alvin och gänget. Det har jag väl inte sagt eller har jag det. Man kanske borde kolla vad man skrev senast.

Nu hoppas jag att Jonathan snart ringer och säger att vi också skall gå på bio.
Det är väldigt trevligt att gå på bio i Gävle. Filmstaden är fantastisk.

På Filmstaden finns ju också ett av Sveriges allra bästa cafeér. Åt en utsökt Lasagen där igår kväll. Tänk att kunna äta en bra måltid och dricka nybryggt kaffe för under 100 kr på kvällsitd. Det är lyxigt. Sverige rä fnatastiskt och Gävle är absolut en av Sv eriges bästa kommuner men det vore kul om kommunen ansträngde sig lite för att göra den mer attraktiv. Jag just nu ett "Restaurangchansen häfte" Någon som säljer ett sådant?

BRÄNDA
Åt en helt otrolig strömmingsrätt där igår. Den måste nog få en femma trots att de tröga ägarna på BB inte orkar gå in och svara på denna blogg. Skäms. Annars är det lite tomt
när Pocahontas är borta. Hon skulle visst till Dubai. Bukowski har jag inte sett till och inte Borat. Var är alla.

HAITI
Alldeles utmärkt att Aftonbladet och Expressen samlar pengar till Haiti. Man kan dock undra hur det kan komma sig att världssamfundet inte har 50 mobila sjukhus elelr fler som kan flygas in från Usa och Norra Sydamerika inom ett dygn.
Uselt att folk dör helt i onödan. Uselt att det rä så läkare på plats. Hade det däremot utbrutit ett litet inbördeskrig och amerikanska liv var i fara då hade man väl haft 50 000 soldater på plats inom ett dygn och utrustning hade man knappast varit utan. Märkligt att det är så enkelt att ordna militära förnödenheter och så omöjligt att ordna civila förnödenheter när Nu Haiti fått sitt eget Tsunami.

RÖDA KORSET
Röda Korset gjorde bort sig riktigt ordentligt genom bristande säkerhetskontroller. Är man släkt med Migrationsverket som sålde Medborgarskap för några år sedan?
Sorgligt att se att man betalar ut 750 000 kr bara till sin styrelseordförande och över miljonen till VD. Inte undrar på att viljan att stödja sådana här kolosser ibland är dålig. Hur mycket går egenetligen till administration nu för tiden och hur mycket till andra hjälporganisationer som sänder reklam i radio och TV hela tiden.

MR NORDIN
Min skyddsling Jimmy Nordin var på biblioteket i Söderhamn och talade inför ett tiotal personer om sin bok. Det var i tisdags.Sorgligt att det kom så få. Han gjorde bra ifrån sig även om han själv inte var så nöjd. Inte en enda bok fick han sälja. Inte ens Söderhamnskuriren orkade köpa ett ex av honom.

HELG
Nu var det helg igen i morgon. Det är inget annat. Skall bli trevligt att hjälpa dottern Mikael att flytta lite tunga saker. Måtte ryggen hålla, annars får det bli massage till veckan

APROPÅ NORDIN
Betydligt fler kan gå till Jimmys "Bodega" och leta begagnade skivor. han har ett riktigt bra utbud numera, särskilt av CD-skivor men även många andra.

UPPDRAG GRANSKNING
Handlade igår om att hyra in arbetskraft. Manpower och andra fick prata sig varma om att hyra ut arbetskraft(bemanning) och hur "flexibelt" det var, på arbetstagaren bekostnad som var tvungan att ställa upp på vilka arbetstider som helst i stort sett och ha jour utan att få betalt.
I Tyskland växer protesterna mot det här och det borde de göra även i Sverige. Fruktansvärt att se hur människor mer eller mindre blir slavar under "Manpower, Proffice och allt vad det heter Arbetsrätten suddas ut och snart har man inget liv kvar.
Låt oss tillsammans se till att bara köpa
aktier i företag som inte ägnar sig åt att hyra in arbetskraft. Bort med allt vad bemanning heter som inte är av nöden tvungen. Att som Eriksson i Gävle säga upp folk och sedan hyra in samma folk igen till mycket sämre villkor är vedervärdigt och totalt omoraliskt. Nu skall ju dessutom hela fabriken försvinna.
Stöd inte bemanningsindustrin. Fram för grön El.miljöbilasr och "Gröna" företag-dvs företag som inte bara är miljömedvetna utan också ställer upp på sina anställda och i minsta möjliga mån gynnar bemanningsföretag.

Ha en bra kväll och en bra helg

2 kommentarer: