tisdag 12 januari 2010

TISDAGEN DEN 12 JANUARI

REKORDKYLA

När Sverige får rekordkyla så pasar "el-nasarna" på att höja priset. Vilket pack. Vilket fruktansvärt pack. När skall vi någonsin få en motvikt till alla månglare
som skor sig på medborgarnas bekostnad.

BONUSAR
Bankerna som är experter på att ta ut löjligt höga avgifter för ingenting fortsätter att sko sig. Man kan inte låta bli att försöka hitta bonussystem som de tror sig vara förtjänta av. Vi är som vanligt bara lurade av ännu en spelare på girighetens
altare.

STÄNDIG REKLAM
Ständig reklam för att man skall skänka pengar till fadderbarnverksmahet. Dyr tv och radiotid. Knappast att man får den här tiden gratis även om Mikael Persbrandt och andra skall få oss att skänka. Utmärkt tanke men blir det något över till barnen?
Tveksamt. Det kanske blir som när "Röda Korset" lånade ut sitt namn för något år sedan för att julkortsnasare skulle kunna ta 20 kr för kortet medan RK fick en 50 öring eller något sådan.

MIGRATIONSVERKETS STÖRSTA HYCKLARE
MV:s gen direktör får ännu en gång chansen att tro att den här myndigheten vars anställda sålt medborgarskap och vars anställda inte kunnat förhindra att 1000-tals permanenta uppehållstillstånd kommit på avvägar och säljs på svarta marknaden skulle kunna ha något gott uppsåt. Man jobbar hårt för att kommunerna skall ta emot ensamkommande flyktingbarn.
En myndighet som säger nej till treåringar födda i Sverige skickas till Kongo utan sprutor mot malaria borde hålla sig mil från allt vad barn heter. MV har inget samvete. De är totalt samvetslösa och även när de inte behöver så skickar de ut barn och föräldrarna till dessa barn under de mest vidriga förhållanden. Sedan är det en annan sak att man dessutom är lata och ofta får hjälp av Gränspolisen runt om i landet som alltid tycks kunna ställa upp med 5-65 poliser eller fler oavsett när på dygnet deras tjänster behövs.
MV är och förblir en myndighet som måste bort för att Sverige skall bli bättre land att leva i. MV är ett direkt hot mot allt vad demokrati heter. Kan vi inte ordna ett respektfullt bemötande av de som söker skydd i Sverige skall vi inte ta rättsstat i vår mun.
Här är det rättsrötan som förhärskar på en rad områden och särskilt vad gäller migration. Kanske man kan kalla Sverige för rättsrötans förlovade land eller kanske landet där rötäggen har en fantastisk förmåga att överleva oavsett årstid.
Är det inte dags herr general direktör Dan E att byta jobb snart? Du orkar ju inte ens att svara på offentliga debattartiklar. Därmed har dina underhuggare mage att stövla in på den här lilla sidan-av privatkaraktär-för att uttrycka sitt missnöje.
Jag tycker att Du Dan skall köpa "Du sköna nya värld" av Aldous Huxley ocxh njuta av likheterna i boken och på din myndighet.

SAAB TILL SALU
Storkrämarna GM från USA leker med flera tusen anställda i Trollhätan. Det är motbjudande och vedervärdigt. Kapitalismen i dess vanprydande prydnad. Ericssons chefer kunde inte ha gjort det bättre.
Att döma av tidningsuppgifter så kan Saab köpas för dryga 3 miljader. Det kan väl inte vara någon match för staten att köpa in Saab och sälja den vidare till intressen inom Sverige. Hoppas att löntagarna tillsammans med facket själva köper Saab. Vilken grej. Det skulle vara väldigt kul om vi kunde få ett löntagarägt företag av den kalibern. Själv hade jag Saab under många år och var fantastiskt nöjd.

LENA SANVER
Lena På Länderkommittén för f d Jugoslavien har startat en blogg. Jag rekommenderar livligt att gå till den. Skall lägga ut en länk vad det lider men slå på namnet så kommer ni säkert rätt.

JIMMYS BUTIK
Jimmys skivbutik öppnade igår. PR-geniet har fått båda tidningarna att skriva om sig och det är han väl värd. OM han hinner träna är osäkert men det har i alla fall blivit en bra butik på Bergrenska gården. Gå dit och sälj era gamla skivor och passa på att köpa något nytt.

3 kommentarer:

  1. Är det inte dax för dig att bli statsminister du som är så bra på allt. Det ända du kan göra är skriva en bok som har en massa stavfel och klaga på alla.

    SvaraRadera
  2. Hej, Anonym!
    Inte riktigt ännu men i september så räknar jag med att först och främst vinna valete och sedan
    utgår jag ifrån att det blir någon taburett. Att vara statsminister kan vara väl slitsamt men utrikesminister eller migrastionsminister borde väl ligga i farans riktning.
    Vad roligt att du är läskunnig och märker när det är stavfel. De flesta som har läst min boks första upplaga brydde sig inte men du -som troligen inte läst boken-har klarat av att se felen. Jag ber att få gratulera.

    SvaraRadera
  3. Tackar för de fina orden om butiken

    SvaraRadera