onsdag 8 september 2010

EN VECKA I SEPTEMBER

För ovanlighetens skull kommer här ett debattinlägg. Tyck gärna till härom. Inkl Jimmy. Vad säger BF om det här?

Till debatt och insändaravdelningen

DUMHETENS PRIS
På samma sätt som dåraktig och rigid tillämpning av Dublinförordningen gör att Riksdag och Regering stödjer flyktingsmugglarna aktivt genom att inte tillåta en asylsökande att söka från Sverige om man kommit via EU-land. På samma sätt skapar våra politiker en situation med arbetslöshet för den asylsökande helt i onödan.
I dagens Arbetarbladet kan man läsa om att i Gävle kan ca 50% av de asylsökande försörja sig själv inom två år. Denna siffra skulle kunna var mycket högre om man direkt satte en asylsökande i intensivstudier av svenska och efter en kort tid halva dagen svenska och halva dagen praktik.
Jag har under mer än 20 år som advokat och praktiker - med inriktning på utlänningsrätt- sett hur enormt driftiga många asylsökande är. Det krävs dock för de flesta arbeten att man kan svenska och i Sverige är vi fantastiska. Vi låter barnen gå i normal svensk skola efter kort inskolning men vuxna skall bara ha några veckors skolutbildning som självfallet inte gör at man lär sig svenska.
Vill man att asylsökande skall komma i arbete så skall man ge dem fullgoda svenskkunskaper och sedan har man en ocean att ösa ur som kommer att leda
Massor med arbetstillfällen och stora skatteintäkter.
Alltfler multinationella företag ser vilken tillgång invandrare är och hur livsnödvändiga de är för att etablera sig på nya marknader. Tänk om våra politiker- som vill så mycket i valtider- skulle kunna använda sitt sunda förnuft till att se till att asylsökande dels får svenskundervisning och dels får arbeta även om man kanske inte har alla ID-handlingar av högsta kvalitet.
Kunde våra politiker med sunt förnuft ordna den här saken tog man också
Argument från Sverigedemokrater och andra som till varje pris vill förhindra invandring. Innan det sker måste man nog ta av politikerna deras tvångströja och låta dem rösta enskilt och inte bara vara flockboskap som skall följa en ”partilinje” men det är en annan fråga.
Gävle den 9 september 2010

Tryggve Emstedt


En vecka i september har nu gått till ända och jag måste erlänna att jag är mer än nöjd. September är och förblir min favoritmånad. Visst kan det vara lite kall på morgonen men vilka sköna dagar och vilken härlig luft när solen väl hittat sin plats på himlaskivan.

BOKTIPS
Knivenihjärtat av Björn ranelid avslutades i kväll och skumlästes på slutet. Ganska platt språk för att vara Ranelid och handlingen var inget att hänga i vare sig tallkrona eller julgran. Ger en svag trea av fem möjliga.

FJÄSK
Så han fjäskar för BB Mr Jim Jasmin. Visst är det ofta bra men det finns ju fler
sponsorer att fjäska för. Ex dem som både köper en massa skivor av dig och ger ut kontantersättning. Det är annat än mat som annars hade blivit över och slumpats bort i fula små svarta lådor.

LUNCH
Dagens lunch med tunna strömmingar var inte särskilt kul. Hade inte Guldlock och Poca jobbat så hade det blivit under 4 men nu blev det 4,1 som är betydligt sämre än gårdagens 4,6 för renskaven.Då skall man betänka att det varit möjligt att få högre betyg om cheferna gjort sina naturliga motköp men icke sa Nicke. Tyvärr är det bara Danilo som det är ordning och reda på .

GUINESS BOOK OF RECORD
Buba är nu också nominerad till den restaurang i Sverige som fått motta mest positiva
tongångar men ändå visat minst intresse. Redan nu har man fått katolska kyrkans likgiltighetspris av tredje graden. En skämd inplastad citronskiva.

MIDDAG
Gårdagens middag på Absint -lax med färskpotatis var utsökt och mycket prisvärd. 99:- och dessutom bröd med röror utan tjat. oCH VILKEN SERVICE.


FACE-BOOK
Roligt att "tjöta" med kusiner och andra på FB. Kommer nog att vara med en vecka till-minst.

KOMMENTARER
Fortsätter att lysa med sin frånvaro och då blir det inte långa inlägg. Fattas bara annat.

RETRO
Gårdagens stora minne var fest hos och med Cissi.

FRAMÅT
Ser framemot att få gå på bio i morgon. Vet inte vad det blir men det kommer att visa sig. Ser även fram emot att få träffa Julia i Gävle. Det var inte igår.

RÅD
Vill du hålla dig väl med peristaltiken så tänk då på ätandeintagsmetodiken.

UPPMANING
Sov gott.

1 kommentar:

  1. Befolkningspartiet vill ha svenska kurs direkt för alla invandrare. Vi vill oxå ha kurs så det fårstår vår kultur. Migrationsverkets bahandlingtid ska ta max tre månader. En annan väldigt viktig åtgärd är att Jobb finns och det jobbar vi på BP men väldigt aktivt. BP kommer att skapa fler jobb vilket kommer att göra det mycket lättare att få jobb för alla.

    SvaraRadera