torsdag 30 september 2010

SEPTEMBERS SISTA DAG

Har hunnit bli den första oktober när jag sänder över min senaste debattartikel att beskådas av de sista entusiasterna.

Till debatt/insändarredaktionen
OM DETTA BORDE NI BESLUTA
Medan Alliansen med rätta och med näbbar och klor försöker utestänga Sverigedemokraterna från inflytande i riksdagen så fortsätter våra myndigheter och domstolar att besluta om det regelverk i flykting och migrationsfrågor som dryper av främlingsfientlighet och öppen diskriminering. Vill man verkligen göra något så titta på de här punkterna.
1. Vård för alla-nu har asylsökande vuxna bara rätt till akutsjukvård och dessutom växlar det från landsting till landsting om man ex skall betala för ett kejsarsnitt.
2. Skola till alla-barn har rätt till normal skola men vuxna får några korta kurser i svenska och får därför i princip börja från början om man får stanna.
3. Rätt till off biträde från att man kommer från Sverige-nu kan det dröja lång tid innan man får biträde om man överhuvudtaget får något.
4. Lått oberoende utse off biträde-fullständigt absurt att motparten i processen skall utse sina ”snälla” off biträden.
5. Låt anhöriga inom kärnfamilj få söka i landet-nu tillämpas Dublinförordningen även på vuxna barn och andra inom familjen vilke får orimliga konsekvenser.
6. Högst 6 månader i varje instans och stanna efter 2 år-att stanna p g a tid var vanligt på 80-talet och i början av 90-talet. Senast tillämpat 2005/2006. Skulle leda till ofantlig lättnad för domstolar och Migrationsverket ( MV).Nu tar det ofta 6-12 månader innan MV beslutar och sedan ytterligare ett år eller mer i domstol.

7. Praktik till alla-nu får en del praktik men långt ifrån alla.
8. Rätt att söka uppehållstillstånd p g a arbete från sverige-finns men är onödigt tillkrånglat och alltför stora krav på at man skall ha arbetat i sex månader under heltid. Lätta upp reglerna.
9. ge främlingspass för att underlätta uppehållstillstånd p g a arbete-nu får man söka arbete från Sverige om man har pass och massor med människor från ex Irak saknar pass och kan inte få nya pass. Ge främlingspass under ett år i taget och tjäna massor med pengar på att sökande får behålla de arbeten man redan har.
10. Återinför begreppet ”humanitärt angeläget-nu synnerligen ömmande omständigheter vid humanitära skäl och det är löjligt svårt at tuppnå.
11. Vill Sverige anses vara en rättsstat i flyktingfrågor-jag anser inte att man är det-så borde man omgående titta på de 10 punkterna ovan som är ett axplock av allt som gått fel och mest p g a oheligt samarbete mellan moderater och socialdemokrater på detta område. Inte behövs det sverigedeomokrater för att försämra M och SAP har redan gjort jobbet men kan man ha modet att ändra sig kan man fundera över?

Gävle den 1 oktober 2010

Tryggve Emstedt
Advokat med mer än 20 års erfarenhet som ”praktiker” och påtryckare.





VÄDER OCH VIND
Fantastiskt fint väder denna sista dag i september. Började cykla lite för sen men annars var allt frid och fröjd. Lunch med Jim Jasmin och Tom Trana på Brända. Inte alls dumt trots att man glömt den individuella kryddningen. Bizy fick jobba som en skållad råtta och att man hade toppat laget med både Poca och Guldlock gjorde att serveringen flöt på väldigt bra.

THE BALLAD OF BUBA
CHAPTER 2
Jim Jasmin var fortfarande förbannad på Bizy när han vaknade och funderade på att ta kontakt med några av sina gamla polaré från Gäj och partaj-tiden på slutet av 90-talet. Festandet som ledde fram till fylleskandalen 2006 i Göteborg. När han tänkte på att han trots allt fått Röd-Locks Face-bookadress så kände han sig genast lättad.
...............

Efter lunchen brakade helvetet löst. Bizy hade som vanligt inte kunnat hålla sig utan gav Poca en rejäl kyss direkt på mun samtidigt som han gratulerade henne till nya jobbet "versting" på Travet i Gävle. Poca skulle träna travhästar och skulle även prova på att arbeta som jockey på grund av sin stora smidighet och lämpliga kroppsvikt. Guldlock såg pussen och blev fly förbannad. Hon hade varit Bizys känslo-mentor för att få honom att komma över sin skilsmässa med Britt men Guld-Lock ( GL) hade missbedömt sin styrka och fallit som en fura för Bizys charm och hade nu plats tre i Bizya individuella rankning för det fall han skulel välja att ännu en gång gå ifrån sin fru, den 22-åriga angolanskan Lucia med vilken han hade trillingar som nu var ett år gamla.
-Nu tycker jag du gör dig skyldig till Interference sa Bizy-som var hockytokig- till den uppretade GL.
-Det gör jag väl inte alls det svarade Bizy men jag måste väl få krama mina anställda utan att du skall ha synpunkter på det?
-Du vet hur känslig jag är sa GL och jag tycker du favoriserar Poca bara för att hon kan bära fem tallrikar och jag bara fyra.
-Nej, så är det inte. Fråga Danilo och han kan för övrigt bara bära tre så det så.
Samtalet böljade fram och tillbaks men mynndade ut i att Bizy skulle låta GL få arbeta under Stortorgets oktoberfest den 8-9 oktober och det skulle inte Poca få göra. Chansen att då får rejält med dricks var uppenbar och det behövde GL som funderade på att försöka få med sig Bizy til Kap Verde i början av november.

To be continued.

Om Ni kära läsare responderar på texten ovan är möjligheterna betydligt större att fortsättning följer.

1 kommentar:

  1. THE BALLAD OF BUBA
    Det här låter spännande. Kommer den att komma i fysisk bok framöver mån tro. För de läsare som fysiskt vill köpa tryggves böcker (Bocken Brinner) ( Medan latten kallnar) är det bara att komma ner till Berggrenska Gården och Gefle Recordstore. Här finns dessa böcker. Men köp för all del inga skivor när ni är i skivbutiken då kan det ju bli vinst i kassan...

    SvaraRadera