onsdag 30 mars 2011

LONDON

ATT FLYGA
Var i London med sonen i helgen. Att flyga till London är billigt om man åker med Ryan Air som egentligen är bättre än sitt rykte. Trista, stereotypa säten utan fickor och som inte går att fälla men det står man ut med i två timmar. Kommer i tid gör man också.
Två timmar till London.
Flyg för två kostar ca 1 000-1 500 kr om man beställer i god tid.

ATT TA SIG TILL SKAVSTA
Skall man åka bil till Skavsta handlar det om 55 mil från Gävle och soppa för 600-700 kr om bilen inte är alltför törstig. Parkering 300 kr för en helg.
Därmed blir resan till och från Skavsta lika dyr som flygbiljetten.

BUSS ELLER TÅG
Åker man buss T/R från Stansted till London går det loss på dryga 300 kr( för två) om man köper biljetter från Sverige. Tåg är minst dubbelt så dyrt och sedan skall man ha tunnelbanekort som kostar 60 kr per person och dag. Åker man tåg kan man alltså räkna med att punga ut med ännu en tusenlapp för tåg och tunnelbanekort för två personer.

HOTELL I LONDON
Hotell i centrala London är inte billigt. För två nätter får man räkna med 3 000 kr eller mer för två nätter ( tar tacksamt emot tips på billigare boende och i så fall var?)

MIDDAG
Minst 50 pund för en hygglig matbi med ett glas öl eller vin men det kostar det ju i Gävle också.

LUNCH PÅ PUB
Ca 300 kr inkl var sin pint.

TEATER
Räkna med minst 50 pund/per person på en populär teater.
Ytterligare en tusenlapp med andra ord.

SAMMANFATTNING
Flyg plus hotell ca 5 000 kr.

Gävle-Skavsta ca 1000 kr.

StaNsted London T/R ca 1 000 kr ( för två)

TVÅ MIDDAGR OCH TVÅ LUNCHER CA
1 500 KR

TEATER med ett glas vin i pausen
ca 1 000-1 500

Till det kommer nödvändig shopping och ett antal pints öl.

DET RÄVAR IVÄG om man inte dricker mineralvatten på flaska köpt i butik men man väljer ju alltid själv. Hyde park är fortfarande gratis och man kan cykla ett par timmar i London för en överkomligt peng-några tior. Oavsett budget är London en fantastiskt trevlig stad. Gång efter gång efter gång.

2 kommentarer:

  1. Håller med om att London är en trevlig stad! Jag tror att det lönar sig att flyga till Heathrow, då är man i stort sett redan framme i London! Vi flög från Arlanda via Amsterdam, då tog vi tåget till Arlanda och sedan tunnelbana från Heathrow till City. Inte alls dyrt.
    Jag åker gärna dit igen och då med en vuxen så att jag kan få gå på pubar och på marknader. Något som tonårssonen inte godkände då vi var där!

    SvaraRadera
  2. Hej,Kära Cissi! Tack för kommentar. Ja, det är nog bättre med Heathrow men åker man inte med Ryan Air så blir det ju ofta så jäkla dyrt.
    Vi får ta en pubrunda du och jag till hösten.

    SvaraRadera