onsdag 2 juni 2010

SOLEN SKINER-EN SORGENS DAG

Ett nytt desperat inslag på denna blogg för att få fler besökare.

KOCKEN BRINNER

Fortsättningen på det ödesmättade dramat ”Bocken Brinner”. En Gävlesåpa i okänt antal inslag och datasidor.

DETTA HAR HÄNT
Ingenting, absolut ingenting. Dramat börjar nu.

INLEDNING

Fredagen den 14 maj 2010 befinner sig Cruella de la Forsbacka ( Cru) och hennes goda vän och Istanbulresenär ”Den där Mary” på Buba för att bl a fira
den kände såpaskribenten Steve Stakets födelsedag. Mary har med sig present till Steve. En flaska vin inslagen i aluminium-folie. Bukowski ( Buck) tittar misstänksamt på flaskan och kastar en menande blick på Borat som nyligen kommit tillbaks till restaurangen efter brödleverans till Handelsbanken.
Buck Och Borat är bröder och när man talar om båda samtidigt så säger man ofta Buck-Bo.

Plötsligt händer något oväntat. Plit-Sune som är handelsresande i korta varor –en rumpmas från Krylbogatan i Avesta - har nyss sålt ett par stretch-strumpor till Borat för 40 kr och i samma ögonblick som han skall ta emot beloppet för att kunna betala för kvällens öl som kostar 39 kr så halkar han helt oväntat och osannolikt på en fläck bestående av kallpressad rapsolja. Oljan är inköpt på IKEA men hur har den kommit dit? Lunchen är slut. Kl är sju på kvällen. Ingen rapsolja skall normalt sett stå på disken vid den här tiden på dygnet. Än mindre skall olja befinna sig på golvet. Oljan kommer inte från Mexikanska golfen.

Vad händer? Plit-Sune ramlar omkull och bryter omedelbart nacken. Han faller in på rumpan vilket varit naturligt med tanke på att han är rump-mas. I samband med fallet så skriker han till vilket får ”den där Mary” att skrika än högre. Skriet får Ris-Otto i köket att bränna sig på het olja trots att han inte är försäkrad på ett tillbörligt sätt. Buba har hyrt in honom från en Catering-firma och avtalsskrivandet är minst sagt oklart.

Läge!! Plötsligt står Buba med ett dödsfall som kan vara mord/dråp/vållande till annans bröd ( förlåt död). och samtidigt ett försäkringsfall som kan kosta fläsk, inte minst p g a att Ris-Otto bränt sig just på fett från stekt fläsk som Buba mot reglerna har återanvänt när man stekt pannkakor.

2.
Borat är upprörd och obeslutsam. Hans storebror Buck tar honom i handen och för in honom i personalrummet där Bizy i goda ro sitter och lägger personal-patience rörande arbetsschemat för kommande vecka tillsammans med delägaren Danilo Fo och kocken Coco Rooster.

Borat har varit i restaurangen och har haft ansvaret för lokalen och lokalens säkerhet. Han har haft hjälp av sin storebror. Båda är misstänkta. Man befinner sig så att säga ”deep in the sheet”. Olyckan passar väldigt illa inför kommande finväder. Man börjar med att forsla bort liket och lägga det innanför staketet som omgärdar Buba i väntan på att ambulans anländer. Bår-at skall ta hand om
den här detaljen.
Pocahonta-som har siouxindianblod på sin fars sida- skickar med hjälp av Cruella i väg rökpuffar för att varna de andra restaurangerna kring torget.
Det gäller att till varje pris undvika kaos. Det räcker med det kaos som torgrestaureringen har orsakat under ett års tid. Nu är goda råd dyra. Hur hittar man dyra råd? Alla i personalrummet skriker i korus: ADVOKAT .
Det är det dyraste rådet man kan komma på och man känner alla ett otal advokater som brukar äta på Buba. Man sitter i ett hörn när man har egna träffar på övervåningen som Buck har benämt Avocadon.

Slut på avsnitt 1.

Fundering: Hur skall det gå? Kommer delägarna till Buba att hinna få tag i advokat- och i så fall vem skall man anlita-innan tidningarna får nys om
brottsmisstankarna? Hur kommer det att gå för Ris-Otto? Kommer det att avslöjas att han inte har uppehållstillstånd i Sverige och att hans bror Ris a la Malta kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn och sedan deporterats till Malta med hjälp av the Boarder Line Polis under det att man spelat Främling hela vägen till målet i Malta.
Många frågor väldigt lite svar.
Såpan fortsätter så snart någon vill att den skall fortsätta. I annat fall kommer den att dö en alltför tidig sot-död p g a miljöpåverkan från köket på restaurang Buba.
Följ den vidbrända vedervärdiga och oväntade fortsättningen bara på denna blogg.
Gävle den 3 juni 2010

För-



Det är en sorgens dag.EN RIKTIGT SORGLIG DAG. En nära anhörig/vän till mig har gått bort från min åsyn. Inte rent fysiskt men bort från min horisont. Det känns vemodigt och svårt.
"Inte en gång till i fällan inte i kväll-håll mig och inget mer. " Inte så skall det låta utan lite livsfilosofi från Ulf Lundell. Jag tror inte det svåra är att dö. När den dagen kommer så kommer döden ofta som en befriare men just att dö en cell i taget. Det är det svåra och obegripliga.

OCH NU BLIR DET REKLAMFILM
Vädret har varit fantastiskt. Nikko på Kungshallen har köpt "Bocken-böcker" och bjudit på cognac. Härlig kille. Han skall öppna ett Waynes coffee i Stavanger. Vilken grabb. Hoppas att det går vägen. Är själv inblandad i Waynes upp över öronen. Två av favoritställena i Gävle, kopplingen till gode vännen Johan som är bror till Mikael som är gift med Eva etc etc. Gamla Waynes skall byta ut möbler i sommar om jag inte är felunderrättad. Behövs även om charmen sitter i väggarna och de nergångna fåtöljerna. Bishops Arms köpte fem och den förträfflige grabben på Coffeelunch likaså. Men Gävle kommun har inte hört av sig. Tycker kanske inte det här är reklam för Gävle.Är det någon som får kontakt med Gävle direkt eller vad reklamavdelningen heter. Jag har lämnat minst 10 meddelanden men ingen som ringer upp. Märkligt. Men ändå inte. Myndigheter och myndighetspersoner i Sverige gör precis vad som faller dem in- Lotto-koffecienten är hög men jämn.

DUBBELFEL
Jag vet inte vad som hände med Buba i dag men det blev inte bra. Kändes som ett dubbelfel. Strömmingen som brukar vara så god och strömmingen med senapsmarinad är en av mina absoluta höjdare men nu ganska försiktigt kryddat och ingen finess. Tyvärr bara en trea. Det är ovanligt. Perculatorn saknas fortfarande men det som saknas mest är väl att jag skall orka hjälpa Bizy och de andra i köket i sommar. Gästkock har jag lovat att vara och förväntningarna är höga. Har redan köpt en förpackning med krossade tomater för 9spänn. Vitlök har dom väl hoppas jag färska champinjoner kan man ta från odlingarna i källaren och även på miniodlingen innaför staketet, fast på felsida. En fin tomatsoppa kommer det att bli och förståss ångkokt sparris med basilikasmör de la provence-super avance un instance. Den rätten går alltid hem och särskilt efter lång dags färd mot natt på cykeln.
Frågan är om man måste göra en "Folksam" mot Swedbank för att få fart på Buba igen men svackan kan ju ha varit tillfällig och i morgon är en annan dag som det heter i den gamla eurovisionsschlagern.

BERÖM
Beröm av en elitidrottsman som Jim Jasmin är något man slickar i sig med hull och hår även om det kan bli lite mycket av tarmludden från naveln. Ja det blev mycket cyklande i helgen som var. Ingen punktering än och då eller då och än som man säger i Norge. Tack för det. Cyklade också 4 mil i måndags och fyra mil i går. I dag är det vilodag och i morgon skall det bli "Prince of Persia" med bonusbarnbarnet JonTe som skötte sig så förträffligt på GD-Gif. Det ser jag fram emot. PÅ fredag kanske jag hinner med en tur. Hoppas det. Kanske dags att cykla till Söderhamn igen men 9mil är segt. i vart fall så här i början innan kondisen infunnit sig fullt ut.

Nu handlar det om att göra Birger Schlaug i saken och försöka sova lite.

Hasta pronto

1 kommentar:

  1. Hejsan Tryggve!
    Nu får du lägga ut en bild på din nya bok här på första sidan! Har inte hunnit läsa den ännu men snart är det semester...
    I kväll är det ju bio med sonen, det blir roligt för honom. Han har varit på citykirurgen och blivit av med en knöl på ögonbrynet så nu ser han ut som om han gått en match i boxning! Så han kan behöva lite uppmuntran i form av ett biobesök med bonus-morfar!
    Ha det så bra och kram från Cissi

    SvaraRadera