söndag 4 juli 2010

HELG MED HETTA

vILKEN VÄRME. 29 GRADER KL 20 00 och något liknande i går vid midnatt

FREDAG
Väldigt trevligt att träffa "syster Yster" i Arbrå. Härligt med sill ocj färskpotatis
och jordgubbar. Det får man inte för mycket av.
Cyklade till Arbrå på fredagen. Fem mil. Inte så farligt. Bra cykelväg förbi Söderala
men att cykla på stora vägen till Bollnäs är inget kul. Fin inre väg från Glösbo via charmiga Växbo som livligt kan rekommenderas för bl a lintillverkning, trevligt fik och fin restaurang. Väl värd ett besök.

LÖRDAG
Cyklar tillbaks via Växbo-Glösbo men tar Trönövägen till Kungsgården. Blir sex mil
men mycket mindre trafik.
Stannade till vid Gästgiveri i Kungsgården och drack läsk och vatten. Där kan man hyra in sig för 320 kr per person och natt inkl linne och frukost. Såg mycket trevligt ut. Kan rekommenderas.

BÅTTUR
Båttur med Li och Julia i Söderhamns vackra skärgård. Tog första badet för året utomhus på en av öarna vad den nu kan heta men utflyktsbåten Moa från Söderhamn går i alla fall dit.

KALAS
Trevligt att vara på kalas när Geraldine fyller år och mamma Y och hennes goda vän från Rimforsa var trevligt sällskap på Brända som hade fullt med folk-äntligen.
Roligt att Danilo kommit in och kunnat kommentera.
Måste vara kul att jobba trots allt med så bra personal som man har och med snygga nya tröjor dessutom.

TORGET
Börjar äntligen bli klart med torget men den här takten är ju under all kritik.

KALAS IGEN
Ännu ett kalas och denna gången hos 2:åriga Elias. Mamma Cissi bjöd på väldigt god paj. Och mamma Karin var där och var förkyld. Får hoppas att det blir bättre inom kort.

TÅG TILL STOCKHOLM
Tåg från Gävle 6. 30 är inte kul men man måste "Härda ut" som en av besökarna på denna sida brukar säga.

2 kommentarer:

  1. Bita ihop och härda ut säjer hon....
    vilken trevlig helg du haft,inte det minsta rast-och rolös....:) Det är bra.

    SvaraRadera
  2. Tjena Trygge! Tack för en trevlig men kort stund på bocken ikväll. Jag hoppas du fick några idéer till kommande projekt och den tredje boken är klart något jag ser fram emot.

    Avundas dig lite när det kommer till cyklingen. Skulle vilja cykla betydligt mer än vad jag gör men det är kul att höra om dina strapatser.

    Jag och sonen din var ut en sväng med båten min här i Gävles skärgård. Har ju tyvärr inte haft möjlighet att få njuta av Söderhamns skärgård men vill bara säga att även om Gävles skärgård inte är särskilt stor så är den inte så dum den heller!

    Nu är dagens slut kommen för mig och det är dags att vända blickarna mot morgondagen. Jag ser fram emot fortsatta samtal om både det ena och det andra och hoppas vi hinner med en afton till på bocken innan vi flyger till det stora landet i väst!

    /Greven

    SvaraRadera