måndag 26 juli 2010

KAN DET BLI SÄMRE

Man kan fråga sig om läget för en s k demokrati kan bli sämre? Innan det händer något. Innan bubblan spricker. Innan det råa vansinnet tar över.

Vad menar du?

Jag menar som följer. På område efter område har vi ett beslutsfattande i vår skendemokrasti som är så långt från rättssäkerhet och sunt förnuft som man kan komma. På område efter område har vi chefer som likt hästar med skygglappar travar på samtidigt som man gnäggar: -Vi följer bara reglerna. Vi följer lagar och förordningar, fattade på "demokratisk" väg av beslutsfattare som inte kan/vet bättre som lejt in sina konsultnissar/fnissar a 4 000 kr per timma för att komma på något riktigt djävla dumt. Och som riksdagen sedan köper med hull och hår.

EX Tack.

-Sälvklart. Sveriges uruslaste myndighet-Migrationsverket har haft folk för bara några få år sedan som sålde medborgarskap., Man har "tappat bort" tusentals uppehållstillstillstånd på väg till ambassader som säljs på "den öppna marknaden.
Deras rättschef är en juristrookie och har inte ens varit notarie i en domstol.
Gen direktören har förflutet inom SÄPO. Varje vecka eller månad får Sverige som stat på skallen för att detta verk inte kan sitt jobb Av FN, av Europrådet av olika människorättsorganisationer. Hur länge skall de få hålla på och skämma ut Sverige innan de går i graven??

-Mer ex:

Försäkringskassan vägrar sjukersättning och när de sagt nejkan domstol ta ett halvår eller mer på sig att besluta om människors sjukpening som gör att man mer eller mindre går i personlig konkurs om man inte har "nätverk".

Mer!!

I dag blev en bulgar försatt på fri fot av domstol efter lång tids häktning men skall låsas in och skickas utomlands inom 1-2 veckor för att han inte har uppehållstillstånd. Till råga på allt är han EU-medborgare och har rätt att få stanna om han kan fixa ett jobb här i landet och jobb har han redan men det är inte gränspolisens sak att bry sig om en sådan bagatell ( säger man) att han faktiskt kan få stanna och delvis har man rätt för med nuvarande regelverk är det inte självklart att hjälpa killen att få söka från Sverige MEN det borde vara det.
-Hur går det med min lägenhet? Hur går det med min bil? -Det är inte polisens sak att tänka på det är svaret. Byråkrati-Sverige i sin vanprydnad. "Innan kärleken" går på 7:an en kort tid till men tar upp en del av denna stelbenthet och vilka dödliga konsekvenser det kan få.

USCH vad tråkig jag är. bESKRIVA VERKLIGHETEN. Beskriva den verklighet vissa kommer i kontakt med. Alltför många. Stelbent lagstiftning ger likstela beslut av våra myndigheter och inte minst våra förvaltningsmyndigheter som ständigt sätter sig själv i skamvrån. På med skygglapparna. Varför inte spreja dem i facet så att det blri mer uppenbart att de alltid finns där.

Tävling
Försök hitta en enda myndighet i Sverige som fungerar tillfredställande. Bra priser.

NÅGOT ROLIGT
Resan i Usa för sonen verkar gå bra och Nashville ligger i "farans riktning".
Biivit lovad stor fetamerikanare från Sverige men blev en slö Japan. Inte bara Sverige som inte fungerar.

NÅGOT TRÅKIGT
Rapport om en mördarregims framfart i Afghanistan är nu ute på nätet.
Hur många har dött i onödan den här gången-inkl barn och andra oskyldiga och de som sköts från militärhelikopter. Att mörda har man alltid kunnat om man är störst bäst och vackrast.Snurra min värld och låt "kulorna rulla".

LITTERATURTIPS
Lässr just en biografi om Paulo Coelho. En av mina idoler eller snudd på. INtressant läsning efter att 30% är avverkade.

PATRICIA HIGHSMITH
Död deckardrottning men hon står sig. Hennes böcker om Tom Ripely är mäktiga.

FILM
Kan rekommomendera "Innan kärleken" men kan leda till depression.Varningsflagg hissad.

PROBLEM SOM MÅSTE LÖSAS

Brända ( Buba) och dess eprsonal har fått nya tröjor som är snygga men varför i hela helvete har man spritreklam på tröjorna? Måla över och skäms.

GARDINER
-Saknar fortfarande nya gardiner på Buba.

INDIVIDUELL KRYDDNING
Om man inte vill fråga hur man vill ha maten kan man i alla fall få välja mellan mer eller mindre kryddat. Det går bra. Jag lovar. Ni hinner.

KAFFET
Ett svaghetstecken. Dåligt varmt. Skaffa perculator eller byt bubblor. Ljummet kaffe är inte det minne man vill ha med sig från Buba.

2 kommentarer:

  1. Tjena Tryggve!

    Självklart skall jag fixa ett bra pris till dig!
    Om inte annat så kommer jag ha en Amerikansk Magellan GPS till salu när jag kommer hem.
    Kanske vore något för dig och dina äventyr.
    Du kan ju göra som Renata Chlumska och cykla, paddla samt åka inlines runt hela USA. Tror det skulle vara något som passar dig.
    Hörde förresten att du hade köpt punkteringsfria däck till hojjen. Lät som ett smart köpt, så länge som du köpte dem på Team Sportia XL då.

    Angående bilen är det inte så farligt som det låter. Men visst är det så att Koreanskt plast inte håller samma kvalitet som en riktig Chevy Tahoe eller liknande.

    Skulle nästan vilja lägga till Mc Donalds till vår lista över trevliga ställa. Mest egentligen för att det har räddat vår resa genom att förse oss med obegränsad tillgång till internet.
    Förmodligen så har väl inte Mc Donalds Sverige kommit så långt att dem har gratis internet men det är väl en annan femma.

    Nu närmar sig Vegas och fler Brasilianska damer.
    På återseende /Greven

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vet inte om du läste om detta fall http://www.daddys-sverige.com/3/post/2010/08/att-vara-pojke-r-en-riskfaktor.html
    som jag mailade häromdagen.

    Oavsett vilket så exemplifierar det ju ditt inlägg angående inkompetenta myndigheter rätt bra.

    SvaraRadera