fredag 23 december 2011

Då var det dags för ju snart och jag tillhör dem som gillar julen men dras med av all julstress. Dock mindre i år än annars. Ha en riktigt bra jul, Ni få som orkar titta på denna sida och tyck gärna till om debattartiklar "Byrån" och annat.

Till debatt/insändarsidan
Jul jul STRÅLSKADADE jul

Ännu ett år har gått då vi genom våra makthavare skulle ha kunnat få ett bättre uppgraderat år. Men ej så. Istället Caremaskandaler, gamla som vanvårdas, skolor som ej fungerar och där vård och skola drivs av riskkapitalister som tjänar grova pengar. Sverige påstås ha en ”Tigerekonomi” samtidigt som viktiga samhällsfunktioner inte alls fungerar. Greklands usla ekonomi har gjort att nästan hela EU-samarbetet kollapsar. Liksom SAAB helt i onödan. Vi har ingen anledning att vara nöjda. Vi har ingen anledning att vara stolta över våra politiker som gång efter annan beslutar om usel lagstiftning som det nästan tar decennier att ändra på. Ett typexempel är migration och flyktingpolitik.
Under den nya ”arbetaregeringen”, med den förfärlige och humanbefriade invandrarministern Tobias Billström i spetsen, har vi fått en flykting och migrationspolitik i fritt fall. Man har gjort en lagstiftning som ”vantolkningsenheten” på Migrationsöverdomstolen har tolkat ännu snävare än vad lagens bokstav kräver. Det gör att 90-åriga ”Ganna” skall åka hem till Ukraina och det skall också dementa 75 åriga Yerovdajka-också från Ukraina göra om inte Migrationsöverdomstolen skulle ta upp ärendet vilket inte är troligt. Vi skall spara på allt sägs det inkl blöjor, men när vi skall deportera och kasta ut människor finns det hur mycket pengar som helst. Då kan man hyra privatplan för en halv miljon och dumpa en familj i Armenien som varit i Sverige tio år. Asylsökande får inte en krona till eget boende och de skall leva på högst 71 kr/ dag om de är ensamstående. Beloppet har inte höjts på 17 år. Man skickar folk med berått mod till nära inbördeskrigets Syrien. Man vill redan nu skicka tillbaks människor till Libyen etc etc. Man splittrar glatt familjer. Migrationsverket skrämmer livet av folk i samband med verkställighet och det saknas all serviceanda. Allt detta i Reinfeldland. Mycket tragiskt att konstatera men så här är det i ”Bullerbysverige” innan man slår sig ner för att äta skinkamacka och titta på Kalle Anka. Usch fy fan Vilken vedervärdig soppa man skapat av riksdagsmän med lön på 700 000 kr exkl alla förmåner per år oavsett om man gör något eller inte.
Trots allt så finns det tecken i skyn som tyder på att man kanske gör något åt de värsta avarterna 2012 men det förutsätter att man börjar med att plocka bort den värsta spelaren i sammanhanget dvs Tobias Billström och hans främlingsfientliga parti. SD kunde inte gjort det bättre själva.
Gävle den 23 december 2011
Tryggve Emstedt som arbetat som advokat med migrationsärenden i snart 25 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar