lördag 10 december 2011

JUL JUL STRÅLANDE JUL

Nu är det bara två veckor kvar till jul och ännu har jag inte köpt ens hälften av klapparna till bonusbarnbarnen (BBB) Skärpning. I dag lördag måste jag "avverka"
storklappen till två av BBB . Två är redan klara.
Förra helgen blev det utflykt till Borlänge och Danshotellet i Folkets Hus -Galaxen. Mycket trevligt och bra mat.
I dag blir det kanske Högbo bruk och middag där på hotellet. Får se hur det blir med sovandet?

Veckan som gick har varit hanterbar. Förhandlingar har hållits i Gävle resp. Falun så det har blivit en del tid på kontoret vilket är nödvändigt om det skall gå att driva advokatverksamhet som är oerhört tillkrånglat på alla sätt och vis, inte minst att få in pengar är ettrent helvete och förskottsreglerna är minst sagt rigida.Det är bl a det som "BYRÅN" handlar om som jag tänkte skriva lite om nu.

BYRÅN

Kapitel 4

UNO Ål
Uno Ål hade som vanligt haft en helt förfärlig vecka. Tvillingarna Tina och Marina(15 år)
hade fått hemanmärkning på sin skola (Vaksalaskolan) för att de rökt på rasterna vid två tillfällen. Uno tyckte att det varit värre om hans tvillingar hade varit 13 år och rökt men naturligtvis var det inte bra och han misstänkte starkt att det hängde i hop med att hans nya fru Jane rökte som en borstbindare och själv feströkte han men det var mest i samband med en rökig skotsk singelmaltwhisky och då var det cigarr som gällde. Tvillingarna hade svårt att komma sams med Janes mat och man kunde inte fatta varför hon inte kunde lära sig laga svensk husmanskost utan ständigt den här thailändska maten med ris istället för ex falukorv i ugn med potatis eller makaroner. Dessutom förstod de inte allt vad Jane sa och pikade henne ofta. Det hade Jane svårt att ta och det blev inte lättare av att Jane bara var 1,60 och tvillingarna 1,70 styvt. Sådana här gånger kunde Uno bli förbannad på sig själv för att låtit sin lusta bära iväg på det här sättet men gjort var gjort och sonen John, tio år, älskade Jane och tvillingarna hade så mycket aktiviteter så egentligen kunde man undvika varandra ganska bra. Uno brukade sticka åt sina tvillingar pizzapengar så att de i alla fall kunde dela på en pizza. Det var bra för husfriden och för hans magsår som ständigt gav sig till känna. I vart fall några gånger om dagen och i samband med stress och den fanns där för jämnan.

STEVE
Steve hade någorlunda lugnat ner sig på fredag eftermiddag i och med att han fått ”mingla” på Handelsbankens med 100-tals gäster och träffa den tokroliga Majsan och den pensionerade Lena och också den alltid lika vackra Lena som arbetade kvar. I grunden förstod han inte hur en del människor kunde vara så attraktiva men mycket hängde förstås ihop med intresse. Många svenska kvinnor i åldern 40 plus klädde sig fullständigt vedervrdigt och man sminkade sig på ett väldigt konstlat sätt och använde parfymer som luktade ulk. Däremot så kunde inte minst afrikanska kvinnor klä sig hur bra som helst och även om de var stora. Det gällde även hans fru Åsa men hon hade en förkärlek för militärkläder och det var inte snyggt men charmigt- Afrikanska kvinnor hade inte sällan en enorm resning och vacker hållning och inte sälla färgglada kläder som på en svensk kvinna sett hur konstigt ut som helst men som passade på den afrikanska kvinnan. Inte minst gällde det för Gustav Eks kvinna Jacky, 30 år från Tanzania som var rasande vacker kvinna. Frågan var om Steve stött på en så mycket vackrare kvinna? Det skulle i så fall varit den där undersköna kubanska kvinna som var hans klient i slutet på 90-talet och som vid ett tillfälle suttit helt nära honom med av misstag-tror han-öppen gylf på sina åtsmitande blå jeans. Oj vilka fantasier som for igenom honom. Han blev alldeles het i kroppen när han tänkte på det och hade lust att gå ut på nätet och titta på en kurs efter helgerna. Det kunde vara trevligt med ett litet äventyr. Kurs var för Steve och många andra liktydigt med kurtis och en ”kurtis” då och då satt aldrig fel. Åsa hade samma inställning. Hon hade sina äventyr och han sina och man hade bestämt sig för att inte prata om dem men de fanns där. Båda ville levaett gränslöst liv och äktenskapet var för Åsa och Steve bara en form och en slags bekvämlighet. Det var skönt att ha någon i huset närman kom hem och det var skönt att han någon att tillbringa kvällar och nätter med. Åsa var ett mycket angenämt sällskap . Steve fann hennes mulliga kropp med former lite överallt och även i höfterna, väldigt charmig och njutbart. Åsa ville han inte missa för allt smör i Småland. Det som retade honom en smula var att hon tillbringade lite väl mycket tid med barndomskamraten Stefan men Åsa sa att de inte hade något ihop och Steve tänkte inte forska. Svartsjuka var inte hans grej och vem kunde äga den andre. Han tyckte i grunden att det islamska sättet ( om det nu stämde) att skilja sig var rätt praktiskt genom att tre gånger upprepa sin vilja. Bortsett från allt det praktiska så markerade man i alla fall sin vilja. Steves uppfattning var att man skulle erövra sin partner varje dag. Missade man det tre dagar på raken så förtjänade man inte den andre. Steve försökte förtjäna Åsa varje dag genom att tala om att han älskade henne och han skämde också bort henne med presenter. Det blev extra mycket presenter när han haft sina små äventyr.

Gävle den 10 december 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar