lördag 31 december 2011

NYÅRSAFTON

Så har det blivit ännu en nyårsafton. Den lilla snö som vi fick för en dryg vecka sedan är nu helt bort. I går regnade det t om Förfärligt tråkigt. Lite vitt kan det väl ändå få vara. Vill man ha vitt får man åka till Kungsberget. Där har det kommit lite snö men den är väl snart borta den också,bortsett från Kungsbergsbackarna med konstgjord snö.

Det är få gånger i mitt liv som jag varit så förväntansfull som inför den här nyårsaftonen. Skall det komma på första dagen eller inte det hett eftertraktade knytet och när skall dotterns grabb komma? Det är frågan för dagen.
Här ett nytt avsnitt av Byrån. Lite lagom syrligt. Nästa avsnitt skall ni slippa Uno ål

BYRÅN

Kapitel 6

GOTT NYTT ÅR

Det var nyårsafton och Uno Ål hade tagit på sig morgonrocken, druckit ett glas juice och ätit en extraprisbanan som han köpt på Coop för 16 90 kilot. Smakade lätt värdelöst. De ekologiska bananerna var betydligt mer smakrika men så jäkla små och alldeles för dyra. Nu kunde han med gott samvete hoppa över frukosten en stund och sätta sig vid datorn och träna lite på en sonett eller kanske en hexameter … nej förresten. Hanvar ledig och skulle inte plåga sig själv i onödan . Det fick räcka med några alfabetsalliterationer. Börja på A vad skulle han välja som passade in på nyårsafton. Det var milt och regnigt i Gävle där han skulle fira nyårsafton med gode vännen och kollegan Steve Emfors så allvädersstövlar kunde ju vara något men inte så filosofiskt och mörkt som var Uno Åls speciella kännetecken: ”Alienerad Barrisster cirklar dogmatiskt ekande förvirrad genmanipulerad (i) hostattack … Ganska kass men kunde vara en början. Eventuellt skulle hela flätan bli begriplig men det blev svårt framåt xyz Måste kanske hämta svenska akademins ordlista så han var lite beredd på andra ord än yxa och Zebra,
I sinom tid skulle det bli champagnefrukost kl 11 00- Steve hade fått en låda rysk rosa champagne av en nöjd klient - och lite shopping med kära frun Jane och så en öl på O Learys vid tvåsnåret och sedan mingla runt lite på hotell Clarion innan det var dags att äta nyårssupé kl 18 00. En utmärkt dag så här långt.

Uno Ål hade gjort ett försök att få hälsa på i hustruns honungsburk” kl 8 30 men då vasr hon närmast i koma så han förstod att det inte var någon idé att tjata. Han fick väl nöja sig med att duscha varmt och fantisera lite om bättre tider. Nackdelen med att ha en hustru i fertil ålder var att hon fortfarande hade kvar sin månadsrening och den tenderade att bli längre och längre och pågick den inte så var den i vardande. I december hade hon väl skyllt på det snart sagt varannan dag. När han gifte sig med henne så var det fortfarande ingen fara med lusten och det hände att man vänslades två och ibland to m tre gånger om dagen men sedan slätade det ut och numera kom man med nöd och näppe upp i riksgenomsnittet 2 gånger per vecka eller ca 100 gånger per år, Det kunde varit värre som grabben sa i #Mitt liv som hund” men det kunde varit betydligt bättre också. De första tioåren som gift med Maria så snittade man på i vart fall 200 gånger och första året var man uppe i 700 famntag men det var extremt och lite tjatigt.

När inte förnöjsamma famntag fungerade så ägnade sig Uno Ål att läsa en biografi om Flower Powergruppen Pink Floyd som slog igenom 1967 samt dessutom lyssna på en dubbel cd med urval i sin Ipod. Av samma grupp. Nu gällde det att inte drabbas av motgångar så att det spirande magsåret fick näring. Tänk positivt karldjävel närmast skrek han åt sig själv så att hustrun började gny i sängen och funderade på om hon hade magsår. Kanske han skulle unna sig lite oljemassage på morgonkvisten. Lita på Litas massage firade inte nyår just nu så hon hade kanske öppet. Djävlar vilken bra idé Måste genast upp och äta frukost och kolla om han fick komma innan chanpagnefrukosten. Fortsättning följer,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar