torsdag 25 mars 2010

MOT LJUSARE TIDER

Till debatt/insändarsidan

SVENSKA SHARJA-LAGAR

Många svenskar har en förkärlek att tala om andra länders brister och brist på tolerans, inte minst rörande Muhammedbilder och rondellhundar. Det vi ofta glömmer är att Sverige har en närmast osannolik förmåga att få till regler som
påminner om forna Sovjet och kanske också om dagens Ryssland.

Jag skall inte i dag utveckla hur jag ser på dåraktiga regler hur man kan tvinga unga föräldrar att åka utomlands med sina barn för att söka på anknytning till sitt eget barn. Jag skall inte prata om Lys-fallet i dag och om hur Sverige helt har vänt barnkonventionen ryggen. Sverige skyddar inte längre barn. Sverige kan ta Malta och Grekland i hand och dansa Zorba.
Det jag tänkte ta upp är-apropå Sharja-lagar-hur vi inte i och för sig tillåter att vi hugger av eller ens opererar bort händer på den som stjäl eller organ på den som våldtar. Jag tänker på hur vi agerar mot småföretagare. Hur i hela friden har man tänkt när man sätter upp en gräns som säger att om du har mer än
10 000 kr i skuld på ditt skattekonto sista vardagen i en månad så skall det per automatik leda till BETALNINGSANMÄRKNING. 10 000 kr är löjligt lite i skattesammanhang.
Jag har en klient som hade en skuld på skattekontot på 14 000 kr den sista i en månad MEN han hade betalt in 5 000 kr på bankkontor innan månanden var slut och han hade lagt in en betalning via plusgiro innan månaden var slut på samma belopp och därmed så var betalningarna registrerade den 1 i månaden efter. Staten hade fått sina pengar den första bankdagen i nästa månad men likväl så skall jätte gluff gluff och dess ”fundamentalister” till uttolkare anse att man är värd en betalningsanmärkning som ligger kvar i tre års tid.
Dessa uttolkare skrev flera sidor om hur viktigt det var att ge företagaren BF och även sätta ut det på kreditupplysning INNAN ärendet är klart i Förvaltningsrätten.

Visst skall man betala skatter i tid. Man skall betala det mesta i tid men när företagaren själv inte får betalt och checkkrediten är fulldragen då finns det kanske inte tillräckligt med pengar på en viss dag. Varför inte tillåta ex 50 000 kr som skuld per den sista och om man inte vill göra det så kan det väl räcka med att man får en anmaning att betala inom en månad plus en straffavgift på låt säga 1 000 kr så tjänar staten en väldig massa pengar på företagaren i alla fall.
Jag anser inte att det finns något parti som ser till småföretagare om man inte ställer sig bakom denna enkla princip. Se för guds skull till att ändra det här eländiga regelverket innan fler har dött och fått stroke och hjärtinfarkt helt i onödan bara för att ”förvaltningsfundamentalisterna” (FF) ännu ej-tragiskt nog-inte är utrotade och kastade på soptippen.
Vad tycker partierna i Gävle om det här kan man undra?
Det blir väl inget svar som vanligt??
Gävle den 17 mars 2010

Tryggve Emstedt







BETRAKTELSE/kåseri
Mot ljusare tider och nu går det snabbt. På söndag "smäll(t)er det. Vi går över till sommartid och plötsligt får vi sova en timma kortare om mornarna. Här duger det inte att morna sig inte. Snarare får man moloket morra sig upp ur den muntra sängvärmen..
Ansiktets morrhår står som spön eller snarare frön i backen. Frö till något nytt. Tid att så för att sedan skörda. Måtte det inte bli draksådd.
På tal om drakar så är väl justitieminister Ask en riktigt fjollig pappersdrake. Vad synd att hennes tid som minister inte ledde till aska efter sista tuppjuckuttalandet. Den drakhäxan borde väl ha lämnat in för länge sedan?
Var hittar man alla dessa politiska pajaser som sedan blir arbetslösa så fort man har blivit av med jobb i regering och riksdag. Vad skall migrationsminister Tobias Billström hitta på när/om borgarna förlorar nästa val. Finns det verkligen jobb åt sådana? Han inte bara klär sig uselt och pratar fult. Han är ett stort skämt. Tänk att komma dragande med att man skall börja bygga en massa barnhem världen runt för att underlätta återförenande mellan föräldrar och ensamkommande flyktingbarn. Väldig konstig omskrivning för att det blir för dyrt att visa humanism och solidaritet med en liten gnutta av all världens ofärd.

Kan vi inte instifta ett Pelle-jöns-pris till minne av alla hans dåraktiga uttalanden. Ett UFO mitt ibland oss och till råga på allt har han landat mitt i Regeringen. En Regering som har allt. En fantastiskt duktig finansminister en mycket habil statsminister och dessutom BILL OCH BULL förlåt Ask. Man upphör aldrig att förvånas över vilket Monty Pyton-regemente som vi utsett på skattebetalarnas bekostnad. En paradox är ju att Anders Borg är så bra.

RESA TILL MORA
Ett rent och veritabelt helvete att åka i snömodd till Mora i tisdags. Usch och fy och tur att man överlevde den sejouren.

FUTURUM
Det ser ut att bli fint väder i helgen. Härligt. Bort med all snö och fram med frö ( som sagt).

LUNCHER
Lunchen i Hofors i tisdags var inte alls så tokig på Mona Lisa. Ett enkelt men snyggt ställe.

kYCKLINGEN
på The Burned Goat i går var lite torr och lite tråkig. Inte i klass med vad man brukar prestera. Förstår mig inte på att det är så svårt att garnera. Vad är det för fel på persilja eller en liten bit paprika eller en sparrisbit istället för karamellfärg på tallriken??

COFFEELOUNGE
på Flanör bjöd på en utsökt pasta med Oxfilé hos den god Hassan C med familj. Väldigt välsmakande och bra. Det är många som upptäckt denna pärla bland lunchrestauranger. Alldeles full när jag och Maria var där.

BOK
Dagens avslutade bok blev "Dessa dagliga dagar" med Gerda Antti. Köpt för 5 kr hos Röda Korset tror jag.

FILM
Härligt att gå på bio med José igen. Alltid lika trevligt men nästa gång vi träffas får det bli badhuse med Joe och Matt.
Vi såg Alice i Underlandet som är en fantastisk "Fanatsy-film" med Jonny Depp m fl. Den måste Ni se. Rena Harry Potter men med lite annorlunda stuk. Vilka härliga typer. Hattmakaren var bra men även katten och de två bröderna. Vilka härliga typer.

ÖNSKAN/bön
Att det skall bli klart med vattenskadan och att Evitas akupunktur lyckas så att bihålorna "frigörs" och sömnen kanske återkommer??

ÖNSKAN NUMMER TVÅ
Attnågon kommer med kommentarer på denn ablogg trots att den inte är så bra skött som jag önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar