onsdag 10 mars 2010

VARDE LJUS

För varje dag som går blir det ljusare. För var dag som går rycker våren närmare. Ju närmare våren, ju högre livskvalitet; tror jag eller hoppas jag.
Monty Pyton ( Mp): För att hedra våra fyrbenta vänner och blogg-besökare kommer jag denna dag att byta ut eller mot Iller( som är ett djur).

LÄPPAR AV BLOGG
Blogd-läppar. Kan man verkligen skriva det? Låter nästan lite ekivikt men det är ju upp till betraktaren att skapa sig de bilder han/hn önskar eller hur. Leve det fria ordet. Leve de som överlever oavsett om man ägnar sig åt att teckna rondellhundar eller eljest.

SJÄLVKRITIK
Jag skriver för sällan. Jag borde skärpa mig. Jag kommer att skärpa mig. Det måste bli ett inlägg minst varannan dag.

HALA GATOR
Fruktansvärt halt p sina ställen i Söderhamn i går kväll men då var det fortfarande minusgrador. Höll på att stå på ändan hela tiden när jag vandrade kring med Julia och den obarmhärtigt vackra hunden Lucifer som är 2,5 månader och en blandning av New Foundland och Berner Senner. Om jag inte vore teknisk idiot skulle jag publicera en bild. Måste kanske fråga Jim Jasmin om det men han har väl inte tid förståss. Skall väl i väg och köpa dammig vinyl på andra sidan jordklotet.

POSITIVT
Att Rolf hörde av sig. Har inte haft kontakt på många långa år. Mycket trevligt. Han läste faktiskt min blogg. Så overkligt. Att av de stackars 20-40 personer per dag som läser min blogg så är en av dem Rolf.

POSITIVT UTE I VÄRLDEN
Den terrorskapande s k demokratin skall uppföra ännu fler bosättningar påpalestinsk mark och ( hör och häpna) Usa protesterar och folk från Säkerhetsrådet och kanske rent av EU.
Tänk om man en gång för alla kunde försöka göra denna lilleputtstat ( stort som Skåne)
demokratiskt och få dem att inse att man inte kan göra vad faen som helst men det är väl att begära för mycket. Med sina politiska kontakter i kongress och senat så kan man väl fortsätta att leva rövare.

GIFTIG BOMULL
Såg ett utomordentligt intressant program om klädfabriker i Bangladesh och Indien. Människor sombor i slum arbetar 12 timmar om dagen-företrädesvis kvinnor- 7 dagar per vecka för 200-300 kr i månaden. Att H& M och andra klädkedjor inte skulle kunna göra något åt dessa förhållanden är löjeväckande att tro. Köp inga aktier i klädföretag innan de redovisat att de kan ge anständiga löner till arbetarna och det skal inte vara staliga korrupta minimilöner utan löner man kan leva på. Kanske att priset blir någon tia dyrare i Sverige men vad gör väldet om man vet att man kan köpa plagget med gott samvete.

MILJARDERS MILJARDER
Vi slösar oupphörligen bort våra surt förvärvade skattepengar. Inte bara på usla myndigheter som inte gör vad de kan förväntas göra utan på korkade satsningar. Hörde nyligen att de här extrajobben som Regeringen skapat med konstgjord andning kostat 1 miljon per styck. Vilket vansinne. Varför inte gräva där man står. Kan en person ge en rimlig förklaring till varför han/hon vill ägna sig åt viss verksamhet ex sy ekologiska kläder i Sverige så ge vederbörande
ett belopp motsvarande studielån på 8 000 kr per månad. Sluta kräv att folk skall plåga livet av sig för att komma i arbete. Gå med på helt eller halvt bidrag ( som till 70% ändå kommer tillbaks till stat och kommun på ett eller annat sätt). Socialbidragsnormen är ca 3 000 plus hyra dvs totalt ca 6 000-7 000 kr/m. Om man ger ut 8 000 kr per månad och person så har varje miljon lett till 10 arbetstillfällen och jag är övertygad om att det blir en mycket bättre investering att låta folk få göra vad man vill hellre än att ge dem en konstig utbildning som bara leder till fortsatt arbetslöshet.

LUNCH
Idag blev det Pigalle som bjöd på fantastiskt fina välkryddade köttbullar och till det stuvade makaroner. Sprängfyllt med folk kl 1200-som alltid. Kvalitet som lönar sig. År efter år efter år.

MOMENTAN DIKT
På Place de la Pigalle,
där ligger det ett stall,
i vilket jag förvarar min parisiska Marchall.
(snabbrecension: så vackert att man får torra tårar i ögonvrån)

MIDDAG
Avåts på Gävles indiska restaurang på Nygatan, nära Skatteverket. Väldigt bra chicken Tandoori för hanterbara 110 kr. Köpte på mig ett häfte med "restaurangchansen". Nu skall det ätas på kvällstid med marokansk rabatt ( vits) om man hittar någon att äta med.

BOKFÖRSLAG
Har ni köpt på er några kilo böcker på rean? Läser Ni överhuvudtaget böcker? Om så är fallet är biografin av Måns Ivarsson om Ulf Lundell, så här långt, ett fynd. Har kommit 100sidor i del 1 av 3 och jag tror hela triologin kostar ca 100 pistoler. Köp den om Ni gillar Uffe.
På tal om "Varg"(måne)-avancerad vits-så sa man på tv att en flock med fyra vargar blivit påkörda av rälsbuss i Dalarna. Djupt tragiskt. Måtte stammen överleva i alla fall.
Rivningshotade får måste väl kunna ersättas ganska enkelt.

SPARTIPS
Gå samman och köpt ett Relaxkort-10-gångers-för 1 000 kr vilket gör att du och dina kamrater kan bada för 100 kr per person i relaxen på Fjärran inkl handduk och eget skåp. Vilket scååp.

RISK
Att 5000 ungdomar hamnar i kriminalitet. Utse kontaktperson åt varenda vinddriven ungdom och se för guds skull till att man har något vettigt att göra och att man känner sig nyttig/önskad. Gör man inte det kan en lite grupp inte bara gå ner sig- vilket är djup tragiskt- utan också skapa en ohållbar situation för sin närmsta krets och för samhället i övrigt.

SOV GOTT och simma lugnt.

PS Glöm inte att se "Farsan" en helt underbar film.

ÖNSKAN
Att Jo,Juan eller Matt ringer och säger att de vill gå på bio.

3 kommentarer:

  1. Trevlig helg Tryggve! Kram från Cissi

    SvaraRadera
  2. Ang. risken med ungdomarna, som en Uppsalaprofessor sa: "Det spelar inte så stor roll hur det går med samhället. Är det finanskris kan man stycka upp kursade bolag, är det stark tillväxt kan man skriva avtal och sköta den juridiska biten i företagens expansion. Kort sagt; som jurist tjänar man alltid pengar..." Kanske detta gäller även kriminalitet. Ungdomarna behöver ju försvar, Tryggve ;)

    Ha det fint

    /Tobias i Uppsala

    SvaraRadera
  3. Tack Cissi, Hoppas att du hade en bra helg. Vill sonen bada eller gå på bio på söndag?

    Lycka till med studierna Tobias och tack för ditt inlägg

    SvaraRadera