lördag 27 mars 2010

SNÖN FALLER OCH VI MED DEN

Till
Arbetarbladet

kommentar
angående avvisad kvinna till Turkiet

Willy Aflarenko som är chef för gränspolisen har gått i svaromål med anledning av Asylkommitténs kommentar.
Vi har ”missuppfattat och borde ta reda på fakta tycker han.
Ja tycker att han är precis som vanligt. Lika totalt befriad från allt vad empati och elementär logik heter och allt vad hänsyn till barn heter.
Att få rafsa ihop lite saker via brodern är inte samma som att få avsluta sin tid i Sverige på ett värdigt sätt.
Om vi hade en myndighet som inte såg människor som paket innehållande radiaokativ strålning eller annat som man snabbt vill bli av med så hade han förstått att varken han själv eller hans anställda skulle vilja bli behandlad på det här sättet som mer har karaktären av kidnappning än
avvisning.
Det är klart att vi vet att kvinnan är efterlyst och det är klart att vi vet att man måste lämna landet om man får nej MEN om man är livrädd och hotad till livet så faller det sig inte så naturligt att gå till sin egen avrättning och det är uselt och uruselt att polisen ännu en gång har verkställt en transport utan att planera densamma. Det är väl självklart att man ser till att alla papper är klara innan man ordnar transport men gör man en sådan här huvudlös ”hönsäggstransport” som den man nu gjort då blir det så här och hur mår barn som suttit två dagar på en flygplats. Fundera på det Mr Gränspolis??
Han har inte gjort sitt jobb i vanlig ordning och den fega fega beslutsfattaren skyller ifrån sig. Precis som vanligt. Den här gången var det Migrationsverkets fel.
Aflarenko är en katastrof och han har inte bara skapat kaos och omänskligt lidande utan han har också skapat en massa kostnader helt i onödan för skattebetalarna ännu en gång. Hoppas att den här transportkostnaden dras från hans lön.

Polisen borde inte ha något med avvisningar att göra. Sköt utvisningar av kriminella istället. Det kanske dom kan klara men så fort det är familjer som är inblandade och barn så är man lika samhällsnyttig som en tsunamivåg.

Ja vad har kyrkan och social myndigheter att göra med en avvisning undrar Aflarenko? Jo de skulle kunna se till att människor lämnar landet FRIVILLIGT och efter det att man sett till att det inte finns hot mot dem i hemlandet och att de har någonstans att ta vägen. Ex en bostad eller en organisation i hemlandet som tar över ansvaret och ser till att man överlever om man bli skickad från Sverige. Sådant tänker inte polisen på. När man ex dumpade Lys och Jessica i Kongo 2008 då hade man sett till att Lys hade mindre än 1 000 kjr. Bra jobbat eller hur? Det är väl prcis så vi skal behandla treåringar med föräldrar? Dumpa dem vart som helst och se om de överlever.
Fy faen för Aflarenkos moralvärd och hans sätt att hantera de mest utsatta.
Går det inte att placera honom på någon utlandstjänstgöring där han får undersöka vad som händer dem som avvisas med hjälp av polis?
Jag emotser Aflarenkos vidare kommentarer med stort intresse.

Gävle den 3 april 2010

Tryggve Emstedt






Inte har det fallit någon snö i Gävle i dag men kanske mer norrut. Däremot har det kommit lite regn. Ur vädersynpunkt har dagen varit katastrofal. Ond bråd dö över dess minne.

SNÖN FALLER
En av mina husgudar ( Ulf Lundell) gjorde en låt på tidigt 80-tal eller kanske sent 70-tal som hette "Snön faller" och vi med den med Agneta -jag skulle äga miljoner om tårar var guld-som körflicka. Det var en bra låt. Den står sig. Det gör också den "vassa eggen" med Ulf Lundell från 1985 som i huvudsak handlar om hans äktenskapskris med "Barbro".
Det var då det. Jag fortsätter läsa Måns Ivarssson och hans biografi över Lundell. Jag blir beklämd övr karln. Vilka fruktansvärda alkoholproblem mitt upp i äktenskapstrassel och tre barn.Att han tidvis söp som ett svin är ju välbekant men att karln inte ens kunde hålla sig nykter när han skulle upp på scen kände jag inte till. Det verkar vara Amanda Ooms som hjälpt honom att komma tillbaks till livet. Tack gode gud för alla behandlingar som leder till att drogberoende börjar fungera som människor igen.

"If Y can´t be with the one Y love love the one Y with. "
Titeln på en Steven Stills-låt från kanske sent 70-tal.
Jag hade en fantastisk fredag med god vän och trevlig samvaro och "Crazy hour" på Absint tillsammans med några 100 andra i fredags men i dag fick jag sköta mig bäst faen jag ville. Det bleb ganska tråkigt men man kan ju alltid göra en "lundell" och skriva av sig. Har man bara bra inspiration och bra batterikapacitet ( på pacemakern) kan vad som helst hända.
Fikade på fängelsets café-usch vilken torr bulle-och gick vidare till "Deli"-gud vilket tråkigt namn" och tog en god varm macka.
Gick förbi Absint och tog en fika. Vandrade ganska mycket innan jag kom hem till min trivsamma lägenhet. Försökte väcka "Jim Jasmin" och få honom att gå med på att ta en bira men han var på barnkalas och kunde inte slita sig. Gick på "Kungshallen" och åt en god pizza och blev bjuden på god whiskey av trevlige ägaren Nikko och sedan skulle ( man har nu kommit med i Guiness bok: World of Records för mest ointressad restaurang i världen av beröm och därmed inget tacksvar på denna sida-man är uslare på teknik än jag och det vill inte säga lite. Dessutom borde man byta ut sina antika möbler och kanske rent av måla om lite) det ha blivit Burned Bananas men man tog inträde för att lämna in rocken så det blev inget. Skyll Er själva. Vilket djävla trams. Ha inträde kl 19 00.Död åt månglarna.
Det blev en öl i favorithörnet på Absint istället och sedan hem till "Körslaget". Vilka bra låtar. Strömstedt var bäst men vilken klantig avslutning trots reklamintäkter för x antal 100 000 kr. Bedrövligt. Låt alla gå vidare till nästa vecka.

Apropå Stephen Stills så fick jag stå ut med mig själv. Det kan väl gå det också om det inte blir för ofta och för länge. I morgon kommer i alla fall sonen hem. Alltid en bra början.

Fråga? När skall Forsbacka kammarkör tävla i körslaget?

Önskan: OM en riktigt trevlig kväll om Ni fortfarande är vakna.

Hälsning: Puss och kräm hälsningar Ekströms

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar