tisdag 3 maj 2011

NY MÅNAD

NY MÅNAD

Vi är inne i en ny månad och efter den fantastiska påsken så trodde man att det skulel fortsätta så men icke sa nicke. I dag har det snöat i Gävle och så även i Järvsö har jag fått reda på av en vanligtvis välunderrättad person.

ORD ATT FÖRÄNDRA
I serien "ord att förändra" kan jag bidra med vänligtvis välunderrättad person. En ny positiv mening

MULTI KULTI
Har haft lyckan att lära känna en kvinna från en helt annan världsdel. Visserligen bara 6-7 veckor men ändå. Mycket välgörande för mig och också intressant att se reaktioner från omgivningen. Dels åldersskillnad och till råga på allt en "neger" ( trodde dete var ett skällsord) och det är väl värst av allt. Varje människa borde kosta på sit att ha en multikulti-relation innan man går in i dimman eftersom det dels är oerhört spännande men visar hur rasism och främlingsfientlighet och fördomar finns runt omkring dig. Här slår dessutom Jante-lagen till med full kraft och de som förfasar sig är nästan hudnära. Mycket obehagligt att uppleva mitt i fascinationen över allt som ligger fördolt.

DÅRARNA PÅ FORTET
Migrationsverket förnekar sig aldrig. Nu skall man utvisa en mamma som enligt socialtjänsten är farlig för sina barn och risken finns att hon skall misshandla dem och misshandel kan som bekant leda till döden. MV:s chef Dan Eliasson berättade i tv för någon vecka sedan att man på verket minsann ser till att ingen utsätts för fara som skickas hem. Det gäller väl även i detta fall kan man tänka. Att ljuga ohämmat är inget som är straffbart för MV. Att däremot komma in några dagar för sent med ett papper till MV som leder fram till att min klient fick uppehållstillstånd det gör att man fortfarande är i slumpmässig karantän. MV är fantastiska.

USAMA BIN LADEN
Att fegt skjuta en person ligger helt i linje med USa:s politik uppenbarligen Det sparar ju uppenbarligen liv. Att däremot se till att gripa en person och ställa honom inför rätta som man skulle ha gjort med ex George Bush eller Tony Blair för deras krigsförbrytelser i Irak det finns ju inte på kartan för Usa. Det har ju också visat sit att de gripna på Guantanamo ofta inte verkar ha gjort sig skyldig till tillstymmelse till brott men så kan världens mäktigaste land gå fram. Att inbilla sig att man skall se till mänskliga rättigheter kan man helt glömma.

SOCIALTJÄNSTEN
Socialtjänsten har med rätta fått en rejäl åthutning av Socialstyrelsen. Heja Socialstyrelsen som på ett förtjänstfullt sätt rabblat upp ett antal brister och felsteg som begåtts här i Gävle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar