måndag 1 februari 2010

1 FEBRUARI

Såsom förutskickades igår skulle vi denna dag gå in i en ny månad.
Med facit i hand tycker jag dagen har varit utmärkt så här långt.
Jag sitter på Clarion hotell och får skriva det här trots att jag inte bor på hotellet. Däremot är jag stamkund på Gävles trevligaste bar-åtminstone om man tycker om att ha det ganska lugt omkring sig-Absint.

VÄDER
Minusgrader men inte många. Riktigt hanterbar temperatur.

LUNCH
På Brända Bocken som får en fyra för sin kyckling. Rejäl portion. Orkade inte ens
äta upp. Åt med Jimmy Nordin och hans bror. Kom fram till att Jimmy borde träna mer men han håller förståss inte med. Klagar på att det är för kallt i hallen. Det är det säkert men det finns dubbla underställ.

SNÖSKOTTNING
pÅ TAL OM ATT BLI VARM SÅ SKOTTADE JAG REJÄLT HOS jULIA I sÖDERHAMN IGÅR. aV DET BLIR MAN VARM. kANSKE jIMMY BORDE skotta lite mer trots att det inte är skottår.

MIKAEL HAMMARSTRAND
Har fått arbete som rådman i Örebror. Tråkigt att han flyttar. Han har varit en klippa i Gävle som vice chefsåklagare.
Sympatiske Micael Dahlberg kommer tillbaks till Gävle. Det är i alla fall bra.
Nu måste pensionärerna som slänger stekpannor i återvinningscontainrar huka sig.
Skojar bara. Även åklagare måste ju få sig tilldelat konstiga mål mellan varven.

FOSFOR-FOLKET (Man använde forforbomber/kladd i bomber som inte kan släckas mot Västbanken häromåret).
Världens mest sjuka s k deomokrati har skämt ut sig ännu en gång. Den här gången hade man inte sytt ihop ihjälslagna/skjutna palestinier och snott deras organ. Den här gången har kvinnliga israeliska soldater avslöjat att israeliska soldater i Gaza medvetet plundrat, stulit, begått hemfridsbrott och misshandlat under "tjänsteutövning. När det påtalats har deras chefer varit ointresserade att göra något.
Vart skall det sluta? När får vi en definition av deomkrati som gör att det blir omöjligt att kalla stater som Israel annat än "terrorkratier". Terrorskapande "demokratier" med någorlunda demokratiska val.

FÖRSÄKRINGSKASSAN
En av Sveriges allra uslaste myndigheter-Försäkringskassan- har fått massiv kritik av JO. Måtte JO driva process mot deras chfer och kräva fängelsestraff för vårdslös myndighetsutövning. Sverige skulel må bra av att usla chfer spärrades in några år. Det skulle vara bra för demokratin.

PUDEL ELIASSON
Migrationsverkets chef, Dan Eliasso, slår in ppna dörra när han kritiserar landstinget för att de tvingar den asylsökande att betala läkarbesök med kort som de inte har eller få en faktura som kostar extra. Tänk om den förträfflig "pudeln" Eliasson hade gjort något INNAN det här genomfördes för han har säkert känt till det. Hur skulle det vara om han i god tid hade fixat betalkort för de asylsökande utan kredit. Det kan väl knappast vara världens svåraste uppgift ens för Mygg-larv-sions-verket.

2 kommentarer:

  1. Härligt att se att du är lika välinformerad som vanligt. Problemet vad gäller asylsökande och betalningar till landstinget är att förutom att det inte längre går att betala med kontanter så har alla kortterminaler tagits bort, dvs. det går inte att betala med kort. Vidare har alla asylsökande som uppbär dagersättning ett kort med maestro, dvs. det fungerar alldeles utmärkt att betala med. Kanske läge för dig att göra en "pudel" i just det här fallet?

    SvaraRadera
  2. Att det finns problem med Migrationsverkets sendräktighet att hantera ändringar för asylsökande är inget nytt fenomen. Under 2009 fick vi in samtal från asylsökande, som behövde ett bankkonto för utbetalning av lön. Bankerna hade ändrat sina regler för ID vid öppnande av konto. Jag kontaktade Migrationsverket som lovade att undersöka saken och ringa tillbaka, vilket verket också gjorde och den vänliga personen från Migrationsverket berättade att de inte kände till problemet, men att jag var välkommen att återkomma!!! Detta var 3 månader efter att bankerna hade ändrat reglerna.
    Poul Sanver

    SvaraRadera