onsdag 3 februari 2010

Onsdagen den 3 februari

Kylan viker; i vart fall tillfälligt. I morse vasr det bara 3 grader kallt vid 7-tiden.

Istapparna ett ständigt problem.

MISSHANDLADE BARNHEMSBARN
I förra veckan skrev Atarbladet om misshandlade barnhemsbarn. Kanske att de som blev utsedda för fysisk och psykisk misshandel får upprättelse för tid långt tillbaks. Men vad gör vi med alla de placerade barn som far illa här och nu i Gävle i Sandviken, över hela riket.
Det är en enorm rättsskandal med alla dessa övergrepp men möjligheten att komma till
rätta med hanteringen i samband med tvångsvård är oerhört liten.

KOMMENTAR FRÅN MYNDIGHETSPERSON
Om man tittar på senaste kritiken rörande Migrationsverket så har tydligen någon myndighetsperson sett detsamma. I beskäftig ton meddelas -utan exempel-att det är "härligt" att jag är lika oinformerad som vanligt. En förolämpning således och kanske från handläggare på MV som är för feg att träda fram med namn. Det är i så fall inte första gången.
Jag tycker alltjämt att det är uruselt-trots alla teknikaliteter-att MV occh Landstinget inte har en sådan kommunikation så att man kan se till att den asylsökande har ett kort som man kan betala med så länge som det är kopplat till den stackars summa som man får varje månad. Uselt, uselt.
Hur det sedan ligger till med tekniken är jag helt ointresserad av. Jag bara märker ännu en gång att MV kan inte skydda enskilde asylsökane ens på det här banala planet.
Landstinget har antagligen gjort fel också men MV måste förståss hitta rutiner som gör att det inte blir så här
Eliasson är förståss medskyldig men försöker komma i god dager genom att kritisera Landstinget. Sorgligt men ack så förutsägbart. Han är och förblir ett sorgebarn.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Känns lite tröttsamt att det i din värld alltid är Migrationsverkets fel när något går snett. I just förevarande fall vet jag(då jag jobbar på Migrationsverket) att myndigheten fick information om att landstinget skulle ta bort möjligheten att betala med kontanter och kort först efter att det införts. Migrationsverket tog då omedelbart kontakt med landstinget för att påpeka det orimliga i detta då det skulle medföra mer än en fördubbling av kostnaderna för sjukvård för de asylsökande. Därefter har landstinget och Migrationsverket träffats för att försöka lösa frågan på bästa sätt. Migrationsverket har under tiden tagit på sig att stå för de ökade kostnader som uppstår (trots att det ligger utanför uppdraget) för att de asylsökande skall gå skadelösa. Att i det här läget mena att Dan Eliasson är medskyldig för det som hänt känns befängt, men du har givetvis rätt att tycka vad du vill...

    SvaraRadera
  2. Om man inte kan betala med kort eller kontanter då kan inte jag heller betala mina besök. Varför då gnälla på Migrationsverket när beslut om att göra den ändringen är fattat av Landstinget.

    SvaraRadera