måndag 22 februari 2010

VINTERN RASAT UT I HELA SVERIGE

El Pedro
När jag pratade med faderskapet här för leden så sa han att nu hade man t om fått snö utanför Hjo. Annars hade det inte kommit särskilt mycket snö där.
Gävle börjar mer och mer likna ett månlandskap med alla sina snöhögar. Budgeten för snöröjning är uppe i astronomiska summor men skall man undvika allvarliga trafikolyckor kanske man i vart fall skall försöka ta bort snö i vägkorsningar i centrala Gävle. Nu kommer det att smälla när som helst. Var så säker

Vintern har verkligen varit rasande lite överallt och det gör att även taken rasar in. Vintern börjar bli rasistisk.

SNÖKAOS MED SJ
SJ har haft en förfärlig trafikhelg med utkylda tåg och stopp i många många timmar tydligen.
En riktigt förfärlig helg.
Jag älskar att åka tåg men blir förbannad när man inte kan se till att den mest elementära service vad gäller tågavgångar. Hade i går tänkt åka med ett två timmar försenat X 2000-tåg från Söderhamn som enligt uppgift skulle gå 1930. Går upp och ställer mig att vänta på tåget och efter en kvart går jag ner och tittar på tavlan men då har man helt sonika tagit bort tåget utan att meddela ett jota.
Nästa tåg mot Gävle påstod man skulle gå kl 22 30 dvs ca 3 timmar senare. Vilka förbannade usla typer. Det är väl en sak att man inte ens kan se till att hetta upp tågen på
"underredet" så att de hålls snöfria. Det är väl illa nog. Det är väl en sak att Banverket uppenbarligen inte får pengar för ett underhåll värt namnet. Men varför i hela glödeheta helvetet kan man inte sätta upp en "dumburk" på varje station -värd namnet- där man snabbt kan få den information man behöver. Hur dyrt kan det vara? Det har man väl tjänat en på en timmas försening gånger några tusen som inte utnyttjar sin resegaranti som är ganska generös om man väl orkar läsa den.
Om man åkte på ett fett skadestånd varje gång man klantade till det så kanske man hade "råd" att leverera den mest elementära service. Skärpning per omgående.

VITS
När jag plötsligt upptäckte en av de vackra flickorna på Absint så blev hon-i sitt arbete "Tagen på bar gärning ( fattar Ni)" Visst var det kul??

VITS NUMMER TVÅ
När den gamle elefantkrigaren Hanniball gick över Alperna för si så där 2 000 år sedan så upptäckte han i St Bernhardstunneln en död hund med stelfrusen "pitt". Då fick han plötsligt en idé om hur man skulle förbättra Ball-is-tiken och genast fick hans "kulor" bättre träffsäkerhet.
( Snabbrecension med självrannsakan:tveksam tvåa-lite för svår; vet någon nu för tiden var Ballistik är för något? Borde man väl veta nu under OS- då det skjuts så förfärligt)

EN SÅN DAG/ETT SÅDANT DYGN

Åkte från en lägenhet med vattenskador och kommer till Söderhamn men kommer inte därifrån. Tvingas övernatta.
Försöker komma till Gävle i vettig tid men tåget en halvtimma försenat och ändå vill konduktören på X-tåget ha sina pengar. Helt otroligt
Kommer till Gävle och skall lämna in bilen på service men bilen vägrar starta. Får hjälp av den alltid lika hjälpsamme Tom Trana men det går inte att "sladda" över ström. Först 8 timmar efter att jag ringt kommer assistance men då startar bilen. Hurra.
Vilkte lyckligt slut.

VAD MER -hipp hipp hurra
Juan-tan hade 12-årskalas idag. Vilket härligt kalas vilken fantastisk smörgåstårta som mamma
Zizi hade gjort och vilken god efterrättstårta. Dessutom hade Juan sina häftiga kusiner Monky-man Matt där liksom José Judo. Juans lillebror El är också världens snyggaste.
Nu blir det dessutom "Farsan" med Juan på torsdag. Något att se fram emot.


FUTURUM
Hoppas på ett skottat tak i morgon så att det slutar läcka in.

BOKTIPS
Lisa Marklunds bok med ... Pattersson var inte alls så tokig. Väldigt lös i hullet men trots allt läsvärd.

Kunzelman & Kunzelman är avslutad och tog sig inte på slutet men ändå en fantastisk bok. Vilket arbete med "research" . Helt otroligt.

FILM
Se inte St Valentins day eller vad den kan heta. En stor besvikelse trots Julia Roberts. Tids nog kommer den på dvd och då kan man kanske ägna en kväll åt den men att betala en hundring för en sådan där film blir ju bara ett "rån med liten pistol".

ABSINT
Förfärligt i fredags, trevligt i lördags och så stillsamt och fint i kväll. Vilken lunga och vilken trevlig personal.

THE BURNED OUT GOAT
Väldigt trevligt att sitta i ett hörn på "Goaten" (uttalas Göten) och ta en kopp välvispad cappuccino en fredag eftermiddag och vila ögonen på "Guldlock" och "Pocahontas" Ögongodis för en sargad själ.

KVÄLLENS ALLITTERATION
Vilsegånget vörtanfrätt vemod vilar varsamt varligt -kunde inte ha sagt det bättre själv

Ha en bra kväll till Er som fortfarande har någon kväll kvar

2 kommentarer:

  1. Hej Tryggve, vi är ett gäng Stockholmsjurister som tycker det är viktigt att även landsortsjurister får synas ibland. Men visste du att Jens Lapidus tjänade 1,4 miljoner förra året. "Snabba Cash" förväntas dra in 30 miljoner under 2010. Vad vill vi säga med det då? Jo nämligen; STOCKHOLM!

    SvaraRadera
  2. Hej,proppmätta!
    Vad roligt att höra att popcornlitteratur och "hattricks" går hem.
    Har läst herr Lapidus alster och missunnar honom inte pengarna men den här typen av jargonglitteratur om smågangsters är inget som jag uppskattar men det är alldeles utmärkt att advokater tjänar extra, Synd bara att Lapidus inte var en äkta landsortsadvokat som får slita för brödfödan. I Stockholm är det ju inte särskilt svårt att överleva om man arbetar på en hyggligt stor byrå men på landsorten får du vara glad om du tjänar som en halvtaskig socialbyråkrat dvs 30 000 kr per månad.
    Roligt att Ni gör er besväret att hoppa in på en närmast okänd blogg på landsorten.

    SvaraRadera