måndag 8 februari 2010

måndagen den 8 februari

NY VECKA
Då var det åter ny vecka.
Åkte till Belgrad för att skåda solen men istället blev snöoväder och i Belgrad skottar man inte. Dessutom har man problem med "Gazella-bron" så man har svårt att överhuvudtaget ta sig till centrum från flygplatsen i rusningstrafik. 2 mil tog 1,5 timma.
Det hade gått snabbare att cykla men det är så dåligt med cykeluthyrning i Belgrad.

I övrigt är det alltid trevligt att återvända till Belgrad. Bodde på ett väldigt trevligt hotell som heter Le Petit Piaf. Ligger mitt i stan och är bara 5 år gammalt. Kom undan med under 1 000 kr per natt. Det är rätt bra för att vara Belgrad men så var det också helgpris.

SVERIGE I KRIG
Det känns oerhört obehagligt att Sverige befinner sig i krig i Afghanistan. Det kan säkert behövas militär där men knappast militär som blir utsatta för beskjutning och som skjuter för att döda. Det är dags att dra därifrån snarast men det är säkert svårt så länge vi har en krigstokig minister som Tolgför sina illa underbyggda skäl för att Sverige skall stanna kvar i landet: även i krigszon.

SVERIGES FÖRETAGARE
Över 80% av Sveriges företagare tycker att moderaterna är det bästa partiet. Det visar väl om något att Moderaterna misslyckats med att bli mer "folkliga" och arbetarvänliga.
Undrar när det komemr ett parti som kan försvara småföretagares och enmansföretagares intressen. Har under 20 år som egenföretagare aldrig kunnat ta ut en sjukdag men har säkert betalt in någon miljon i sjukförsäkringsavgifter. Det lär väl dröja. De flesta partierna måste ju älska att man kan få betalningsanmärkning för vad skit som helst i det här "trekvartssamhället". Var det inte så skulel väl deras inhyrda "räknenissar" aldrig kunnat komma på de stupida regler som nu är förhärskande.

DAGENS LUNCH
Åts på Brända Bocken men ingen kommentar av förklarliga skäl.

BIO
Såg Mel Gibsons nya film " At the edge of Darkness"-kan det ha varit så? Mycket sevärd. Bara 8 personer i salongen. Sorgligt. Alla skall väl som flockdjur se "Snabba Cas" kan man tänka. Tyckte aldrig om böckerna och är tveksamt om jag skulle uppskatta filmerna. Förmodligen för blodigt för mig. Tacka vet jag" It´s so complicated". En ny Mamma Mia kommer jag definitivt att se men den är väl inte klar förrän om två år om man överhuvudtaget kan få till det.

MUSIKVIDEO
Jimmy lär ha fått in en massa musikvideo men det kan han ju skriva om själv.

SONEN
Den förlorade sonen kommer hem på torsdag. Det blir trevligt. Stor "Absintvarning" på fredag eller lördag. Men inte under "Happy Hour". Då är det outhärdligt. Så dyrt är det trots allt inte.

BOKTIPS
Kunzelmann& Kunzelman av Carl Johan Vallgren finns i pocket och är mycket läsvärd. Har läst halva nu.

Simma lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar