måndag 27 juli 2009

DAGBOKEN
Helgen har varit fantastiskt fin med mycket bärplockning - det är gott om blåbär i Söderhamnsskogarna men ofta är bären lite små som gör att det tar en förfärlig tid att plocka.
Plockade också svarta vinbär som blev till saft och gelé.

UPPEHÅLLSTILLSTÅND
Migrationsverket i Gävle har mycket glädjande nog givit permanent uppehållstillstånd åt en kurdisk kvinna från Turkiet och även givit henne flyktingstatus och trott på att hon är förföljd av sin familj. Det är oftast väldigt svårt för kurdiska kvinnor att bli trodda när man uppger att man riskerar att dödas eller misshandlas av sin egen familj men här har man trott kvinnan vilket hedrar MV.

VANSINNIG REGEL
Den sovjetinfluerade svenska byråkratin har vunnit ännu en framgång när det gäller frågan om att söka uppehållstillstånd p g a arbete. En klient till mig har lämnat in en ansökan om uppehållstillstånd i Norge och nu vill Migrationsverket ha papper på att man har rätt att befinan sig i Norge under tiden som man väntar på uppehållstillstånd. Det är naturligtvis omöjligt. Det är illa nog att behöva lämna in en ansökan från utlandet. Att dessutom kräva att man skall visa uppehållstillstånd i det land där man lämnat in ansökan är helt orimligt. Det enda rimliga är förståss att låta dem som har arbete i Sverige sedan tidigare eller kan få arbete i Sverige få SÖKA i Sverige och inget annat land´om man inte särskilt önskar söka från utlandet förståss. Det här är något som migrationsminister Tobias Billström och hans alliansregering skulle kunna ändra på omgående men när såg man Billström göra något som är till förmån för den sökande i Sverige? Han jobbar på i samma hopplösa inkvisitorsiak ordning som tidigare ministrar och har väldigt god draghjälp av Migrationsverket som försvårar så mycket som man bara kan utom när företagssamma anställda på verket säler båda merborgarskap och uppehållstillstånd MEN det var inte sanktionerat uppifrån såvitt man vet. Sverige visar som så ofta en genombyråkratisk sida och att man är oförmägen att skapa enkla regler som gör att man med löpandebandsprincipen kan ge folk uppehållstillstånd p g a arbete. Varför inte sätta upp en liten utpost på Åland så kunde folk göra en 20 timmarskryssning dit, gynna näringen och samtidigt få med sig uppehållstillstånd tillbaka men det är förståss alldeles för enkel lösning för den här betongkolossen till Regering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar