fredag 31 juli 2009

RAPPORT FRÅN EN KATTKORG
En av de tre kattungarna har tyvärr gått hädan. Mycket tråkigt. Det var dessutom den som var vackrast tecknad i svart och guld. Hoppas han får en bra plats i katternas egen himmel.

MÖTE MED MORGONEN
Även denna dag var fantastisk och resan mellan Söderhamn och Gävle gick utan problem. Soligt och ca 14-15 grader varmt kl 0700.
Besökarna till bloggen (BTB) blir något fler för varje dag men inte är det många och kommentarerna är sällsynt få. Är det svårt att skriva något tro?
Efter att ha parkerat på Alderholmen så måste man passera stationen och liksom sista veckan så är det en massa måsskit under spåren. Tänk att det som är det enda man ser av Gävle skall vara så här skitigt. Arbetslösheten måste väl vara för låg eftersom det är omöjligt att ens få en semesterpraktikant som kan hålla rent under järnvägen och spola och plocka skräp åtminstone en gång om dagen.

RAPPORT FRÅN ETT DÅRHUS
Migrationsverket ( MV) har ännu en gång utmärkt sig genom att inte behålla en förvarstagen som väntar på att skickas ut ur landet.
Han mådde dåligt och skickades över till häktet för at må ännu sämre i deras trånga och trista lokaler-förvaret har väldigt fina lokaler-tog tragiskt nog sitt liv.
Det är i sig ett olycksfall i arbetet men bakom finns en längtan hos MV att göra det så enkelt för sig som möjligt och i tid och otid skicka över personer till häktet. Man burar in folk som om de vore kriminella trots att det enda man gjort är att av rädsla för ett återvändande stanna kvar här.
mv HAR GJORT FEL MEN DET STÖRSTA FELET ÄR SOM SÅ OFTA REGELVERKET.
Det måste finnas en vilja att försöka motivera människor till att återvända till sina hemländer men de flesta behövs så innerligt väl i Sverige så lät man dem bara söka arbete från Sverige så skulle de antagligen kunna få jobb. De kan ju börja med att få uppehållstillstånd under tre månader för att SÖKA jobb -arbetssökarvisum - och just nu så är det bara att gå ut i skogen och plocka blåbär och svamp och snart lingon så har man sin försörjning med råge fram till i vart fall september. Tänk att det skall vara så förbannat svårt att göra regler lite enkla och anpassade efter de drabbades situation. När skall Sverige som stat börja agera som en rättsstat som inte i onödan medverkar till att folk tar livet av sig själv och andra.
FÖRSLAG: Inför rätten till arbetsssökarvisum från Sverige här och nu och uppmana MV att se till att alla får ett sådant så slipper man låsa in folk till hemska kostnader. Inlåsning kostar ofta 1 000 kr eller mer per dygn och hamnar du sedan akut på sjukhus efter självmordsförsök så räkna med att det kostar minst 10 000 kr per dag. De pengarna kan användas betydligt bättre. Se framförallt till att göra avvisningar-om de i slutändan blir nödvändiga - så mjuka och människovänliga som möjligt och låt för guds skulle inte Gränspolisen med deras gränslös dåliga omdöme ha något med avvisningar att göra annat i yttersta yttersta nödfall.
Förvarstagning anser jag i grunden vara helt onödigt.

LÅTTIPS
"One love" med Jonny Cash är riktigt mäktig

BOKTIPS
"Doppler" av norske Loen är riktigt kul. En av de roligaste böcker jag läst.
Själv försökte jag ha "Dumskallarnas sammansvärjning" i bakhuvudet när jag skrev "Latten" men det verkar då inte ha gått fram.

RESTAURANGTIPS
Nikko är innehavare av Restauran Kungshallen och han är en riktig hedersprick som inte bara serverar god och prsivärd mat utan också är lättsam att ha att göra med. Att gå dit och äta-som jag gjorde här om dagen- är att få en riktig kvarterskrogskänsla och det får man inte så ofta i Gävle även om vi har massor med bra restauranger. Är Gävle kanske den bästa restaurangstaden i Sverige om man bortser från Stockholm.Göteborg och Uppsala som är betydligt större städer/kommuner.

BERÖM
Jimmy "Brynäs-Tarzan" Nordin gjorde bra i från sig i Tv 4:s morgonsoffa i går. Han kommer idag att sälja sin bok "fram till EM-skandalen" på torget i Gävle och jag önskar honom all lycka och hoppas att folk inte håller så förtvivlat hårt i sina pengar nu när man faktiskt fått sin månadslön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar