måndag 14 februari 2011

BITANDE KALLT

VÄDER
sÅ HAR DÅ HALVA FEBRUARI PASSERAT och det är bitande kallt i Gävle. ca 15 minusgrader i mors och minus femton grader nu. Det är för mycket. Dessutom var det 15 grader kallt i Tallinn i går och då hade jag inte ens tillgång till mössa. Bodde på ett gammalt OS-hotell som byggdes i samband med att det gick en del seglingstävlingasr i Tallinn 1980.

EXOTISK MIDDAG
Försökt få tre thailändska vänner att äta svensk mat och det gick riktigt skapligt. Äntligen fick jag bjuda igen Mina vänner är oerhört generösa och försitter inte ett tillfälle att bjuda på god, vällagad mat.

IS YOUR LOVE IN VÄJNS AVSNITT CA 15

Zinga hade återigen tvingats in i dublla pass p g a sjukdom. Mehmet hade varit lite dålig på att se till att det fanns reserver. Visst lite han på Zinga. Det gjorde han alltid med allt rätt kunde hon tycka men ibland blev detta ansvar henne övermäktigt. Det var alltid hon som skulel kolla att kassorna stämde och det var hon som skulle se till att cafeét blev ordentligt larmat. För att i någon mån försöka glömma sina värkande ben efter ett långt pass som avslutades först efter kl 23 så lyssnade hon på musik i sin Ipod. En av hennes många beundrare och kanske den som verkade mest seriös, trots att han var gift var Gus som alltid tittade förbi när hon arbetade. Han hade fått hennes schema istället för visitkort. Deras ovanförmidjanrelation kunde skötas på ett snyggt sätt alltmedan hans fru hoppas varje vecka på att hon skulle bli med barn trots att frun, Gun, var 38 år fyllda och ännu inte fått något barn. Hon delade sin frustration med så många andra och hon blev än mer frusterad av att bara få göra två försök att få barn. Vissa landsting hade tre försök men inte här och trots att hon utnyttjat denna möjlighet och trots att Gus hade en svindyr sjukförsäkring som även täckte hans fru så hade inte ytterligare tre försökt gått vägen. Nu hoppades man på att få adoptera och helst inom Sverige. Socialtjänsten i Sverige var inte sena att ge sig på särskilt ensamstående mammor, lätt förståndshandikappad som tidigare fått barn omhändertagna.Att ta barn från dessa kvinnor var nästan lika lätt som att skjuta sittand3 Canadagås, om man hade den läggningen. Varje år så var det ca 200 barn som adopterades bort på det här sättet. Gus hade inte bara blivit tjenis med tjuvar efter att ha arbetat som plit på Kriminalvårdsanstalt utan han låg också bra till efter att ha uppmuntrat en en tämligenful och betydligt äldre chef på mellannivå som såg till att han hade lätt att bli företrädare för kommunen och den äldre kvinnan såg till och med till att omhänderta barn i onödan för att få chansen att sitta tillsammans som Gus "bisittare" i domstolen istället för att tvingas ha en fel medelålders dam från Tierpå som annars var duktig på att få den här typen av uppdrag.

..................

Zinga skämdes. INte för att hon dejtade Gus för det var ganska oskyldigt och han hade inte ens fått kyssa henne och än mindre ligag med henne. Zinga var inte sådan. Om det skulel bli aktuellt så skulle det vara med någon som verkligen tyckte om och trodde på och sådana karlar växte inte på träd. Däremot var Zinga ganska frimodig och närmast dumdristig när det gällde att skicka sms och även mail till Gus arbete. Att skriva "dröm om mig" eller "glömd mig aldrig" vasr nog inget som Gus fru skulle uppskatta att se men å andra sidan var inte Zinga särskilt intresserad av att kratta manegen för Gus fru. Blev det för mjäkigt var det stor risk att att allt ranna ut i sanden och blev tuttinuttigt.

Zinga skämdes, upprepade hon för sig själv. Hon hade dagdrömt och genom sitt inbyggda USB-minne med inbyggd utskrift så hade hon suttit och irriterat sig på det där berusade paret häromdagen och t om tagit död på karln och och sett till att kvinnan hamnade inom äldrevården. Det var elakt och t o m grymt. Det kändes som om Zinga inte hade koll på sitt eget medvetande fast å andra sidan.Hur ofta har man det? Hur som helst hade hennes tankar skapat en väldig oreda på hennes hemsida när hon lät printa sin dröm och många var de som hört av sig och undrade om det där verkligen hade hänt. Det som egentligen hade hänt var att mannen tog tio minuter "stödvila" när hans kvinna som vanligt i fyllan började skälla på honom. Han var så van att han såg det som ett reklamavbrott och det mest skonsamma var att han helt enkelt sov i tio minuter och t om snarkade till vilket inte Kubbe på Absint gillade. Nog var man generös mot sina klienter och anvisade dem t om hängmatta på relaxavdelningen men skulel man sova skulle det inte sova.
Efter sovvilan hade paret helt enkelt tagit en taxi hem till bostaden och där hade det sannolikt inte varit särkilt muntert. Ingen av dem var förmodligen särskilt upplagda för erotiska extravaganser efter det där alkoholrika överintaget.

.....................

Nu blir det reklamfilm på allvar för nu "tyar" jag inte dukta längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar