söndag 20 februari 2011

EN VECKA KVAR

En vecka kvar av februari och en dryg månad till våren om man skall tro tidningsuppgifter.Vi har vant oss vid mycket ovanliga temperaturer på under 20 grader i Gävle och i norra Sverige dryga 40 minusgrader.
Nästa helg skalldet bli tör. Det ser jag fram emot.

LÖRDAGEN
Bjöd på fantastiskt väder. Härligt att vara ute och gå. Fick en föraning om våren även om det var 20 grader kallt på förmiddagen.

RELAXEN
Relaxen i Gävle, på badhuset, är så bra och en otrolig skillnad till vanliga badet där det var ett jäkla liv. Massor med skrikande barn. Gick inte att fika där ens.
Har man rabattkort så kostar ett besök 100 kr och i det ingår tillgång till både Dagens Industri och DN som varadera kostar 30 kr per styck om man köper dem,. Handduk ingår, lås ingår och frukt och frostigt vatten. Mycket prisvärt och bra.

CAFÉSTUNDER
Denna dag blev det inte bara en utan två cafe´stunder.

THAI-KARAOKE
Om et låter illa på badhuset så låter det än värre på Thgai-karaoke på Sabai
men det är oerhört exotiskt. Dans mellan borden och damer som bjuder upp är också kul.

KALAS
I dag blir det kalas för en trettoåring. Häftligt värre. Cissis Jonathan skall bli "tyken tonåring" som min mormor brukade säga. Paketen är klara, kort är skrivet. Det är bara att åka dit.

.....................

IS YOUR LOVE IN WÄJN-avsnitt ca 17
INTRO
För en gångs skull, sista månaden, hade Zinga fått ledigt under helgen. I vart fall fredag och lörda. Söndag kl 12 skulle hon gå på igen. Nu var det brorsan Ringo som fick hålla ställningarna tillsammans med lilla syster Minga. Minga var bara 22 år gammal men redan kunde hon de flesta rutinerna på Cafet och visste också hur man kolalde kassan och avslutade för dagen.
Zinga hade blivit bjuden på bio "The Kings speech" av sin mest flitige beundrar Gus. Advokat i dryga 40 årsåldern. Han hade tagit "time out från sin partner och flyttat till en etta på Brynäs för att fundera om han skulel fortsätta försöka fortplanta sig med sin mångåriga livsledsagare Mia eller om han helt enkelt skulle på ett nytt liv. Gus var oerhört intresserad av kvinnor från andra länder och inte minst kvinnor som var lite mörka i hyn och som vasr vackra och gärna unga. Allt det här stämde in på Zinga och han beslutade sig för att han ville visa upp henne officiellt trots att det kanske inte var så lämpligt. Han började med att ta henne till "Crazy friday" på Brasserie Absint och fortsatte med ett besök på Brända Bocken för att sedan gå på bio och se den för stunden mest populära filmen "The kings speech" Man hade t om hunnit med att gå upp på Flanör och där träffa Zingas goda vän Fadime, en mycket vacker kvinna kunde Gus konstatera, som arbetade här med sin far och sin storebror.
Fadime och Zinga var jämnåriga. Man skulle båda fylla 30 nästa år. Gus konstaterade till sin förskräckelse att det faktiskt skilde 13 år mellan honom och Zinga. Han hoppades verkligen att denna åldersskillnad inte skulel försvåra för honom när det gällde att lära känna Zinga. Gus hade inte bråttom. Han kände sig inte gammal och i dagsläget så han Zinga som en god kamrat som han möjligen kunde få en relation med i en framtid som kanske låg ett halvår bort.
PÅ Flanör åt man kladdkaka med grädde och till det drack man mörkrostat kaffe. Gus fascinerades över hur rolig, den oftast allvarsamma, lätt beslöjade Zinga kunde vara. Hon kunde också ordvitsa som en göteborgare trots att hon delvis var född i Sverige. Sådant imponerade på Gus som själv var mycket road över att ordvitsa även om han inte tyckte att han tillräckligt snabbt och dräpande fick fram de där vitsarna som verkligen slog.
När man kom till bion så propsade Zinga på att få bjuda på popcorn med läsk och en rulle choklad. Även detta var en sida som Gus fascinerades av. Det var väldigt sällan som han upplevt att kvinnor var beredda att betala för sig. Samma uppfattning hade inte minst de äldre advokatkollegorna. Det kunde han i bland uppleva lite plågsamt när hans ekonomi inte varit den bästa men å andra sidan så var han gammalmodig och ville gärna bjuda så mycket han kunde när han kunde och det hade han kunnat de sista 10 åren.
När bion var slut vid 20-tiden så gick man ännu en gång på Brasserie Absint och drack ett glass Chablis-vin och samspråkade. Gus fick chansen att introducera Zinga för den genomsympatiska bartendern Kubbe som arbetade den här helgen.
Följande morgon skulle Zinga ut och åka skidor i Högbo så det fick inte bli så sent.
Man skiljdes utanför Zingas lägenhet på Gästrikegatan och Gus fick en blöt puss på kinden och en varm kram som gav mersmak för framtiden. Det här kommer att gå bra, tänkte han. Det här eleganta och kloka damen kan vara helt rätt för mig. Vad Zinga tänkte visste han inte men
att hon hade vänligt sinnade tankar om honom kunde han ändå konstatera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar