måndag 3 augusti 2009

En ny vecka med nya möjligheter. Äntligen börjar myndigheter fungera igen. Det är som jag tidigare skrivit ofattbart att man kan acceptera en ordning där myndigheter bara arbetar normalt under kanske 9 månader per år om man ser till att tiden från 15 juni till 15 augusti är mer eller mindre förlorad liksom december månad.

KATTUNGARNA
Kattungarna som numera är två till antalet växer och frodas men har ännu inte fått ögon som är öppna.

MATTIPS
I fredags var jag och Julia på restaurang Axmar Brygga i Axmar. Vilken fantastisk plats vilken fantastisk mat. Här kan man äta både fisk och kött med stor behållning och det finns mat i alla prislägen Rent generellt är det lite dyrare än Albertina men det är den enskilde som styr och man behöver ju inte alltid äta stor middag utan man kan ta en förrätt med en fika efteråt och komma undan med en dryg 100 lapp om man så önskar.
Det är Ynge som är delägare här liksom en man som jag inte just nu kommer igåg namnet på men som hade Gefle Wapen när jag kom till Gefle för 30 år sedan. Claus Hartwig heter han nog. Man har också restaurang i Furuvik och även den restaurangen är superb. REKOMMENDERAS Å DET LIVLIGASTE. Ett stort tack för god mat och för en underbar personal.
Bättre än så här kan det knappast bli. Jag ger Axmar Brygga fem myggor aav fem möjliga.

COUNTRY I AXMAR
En avslutning med country-festival var inte det sämsta. Michael and the strangers spelade oerhört bra men Jerry Lee Lewis dotter kunde jag vara utan. Vi gick efter ett par låtar. Gnällig röst.
Konsertlokalen i den gamla hyttan var fantastiskt bra och bra akustik. Hit åker man gärna igen. Det påminde lite om gasklockorna i Gävle men förståss mycket mindre.

SOCIALFÖRVALTNINGENS SUMMARISKA PROCESSER
Det är inte bara Migrationsverket som ägnar sig åt summariska processer och en allmänt dålig handläggning. Det är inte sällan som det är på samma vis när det gäller socialförvaltningar. Mönstret går igen att man tar stökiga barn från föräldrar som en anstränger sig och sedan gör man situationen än värre genom att införa ett oerhört begränsat umgänge-ofta så lite som 1-2 timmar per månad- och sedan placera man barnen i en jourfamilj och när barnen börjat anpassa sig där skall de ryckas upp och placeras i ännu en ny familj och det tror man skulel vara bra för någon.
Det här måstevara det allra bästa sättet att skapa sk värstingar som i sin frustration över den här typen av övergrepp går in i missbruk och brottslighet. Fy faen vilken ordning. För de specialintresserade rekommenderar jag livligt Nordiska Kommitten för mänskliga rätigheter och deras hemsida.
Ha en riktigt bra dag och gå ut i skogen och leta svamp. Lingonen är på gång men det dröjer kanske en vecka till innan de är mogna.

BRYNÄSTARZAN
Jimmy -Brynästarzan -Nordin är inte bara webdesigner utan också snickare och han hjälpte Julia med den äran att få sitt tak lagat. Han for fram som en apa på det höga magasinstaket och jag trodde han när som helst skulle ramla ner men han klarade uppgiften med livet i behåll.
Nu gäller att hålla tummarna för att hanlagat på rätt sätt så att det inte börjar läcka in igen. Då kommer han att få på moppe. Blöt golvmoppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar