lördag 24 oktober 2009

Lördagen den 24 oktober

VILKET FÖRSKRÄCKLIGT VÄDER
Vädret var intesärskilt kul i dag. Försökte ändå cykla ca 2 mil och var bl a till spelbutiken i Sandarne där man faktiskt bjöd på kaffe. Lysande.
Var tvungen att spela själv eftersom det inte går att lita på att Brynäs-Tarzan och hans familj kan fixa någon storvinst.

STOLT FAR
Sonen Alex har hamnat på 1.3-1,4 på högskoleprovet. Imponerande. Det kanske blir juridikstudier i Uppsala trots allt.

BRA ARTIKEL
Arbetarbladet har på ett förtjänstfull sätt citerat mig vad gäller konflikten med Migrationsverket. Känns bra att ha läst "De apatiska" av Gellert Tamas. Nu har man fått bekräftat att staten använder en del av sina skattepengar till att låta bl a Migrationsverket och vår egen Barbro Holmberg ljuga eller fabulera helt öppet i media på vår (skattebetalarnas)bekostnad. Strutsen Barbro Holmberg fortsätter att stoppa huvudet i sanden och "Tiga" men det kanske blir så när man har en svärson som heter "Tiger"? Peppar peppar ta i trä (Wood).
Detta vidriga verk som heter Migrationsverket som är en stat i staten kan alltså införa yrkesförbud för advokater/jurister ostraffat utan att advokatsamfundet gör något. Kanske har vi det sämsta fack som finns men å andra sidan vill ju inte
advokatsamfundet kalla sig för "fack". Man tycker om att "glassa omkring" och tala om mänskliga rättigheter och ge ut en tjusig tidskrift och hänga ut sina egna medlemmar för vad skit som helst men förhandla kan man uppenbarligen inte.
Nu skall det visst bli en höjning igen av vår taxa med 2%. Höjningen sista 5 åren ligger väl på ca 10-15% samtidigt som domare och åklagare får individuella löner och förmånliga semesterförmåner. Grattis advokatsamfundet. Jag tror vi skall starta ett extra
fack för de som håller på med "humanjuridik" så vi slipper era usla prestationer. Kanske att syndikalisterna kan ta sig an en sådan uppgift. Det blir säkert mycket bättre än vårt "fack" som mest består av en massa "proppmätta" s k affärsjurister
som tror att de är så mycket bättre än humanjurister. De som inte vet vad en personlig tragedi är för någonting. De som slipper träffa psykiskt sjuka och de som lider av psykisk och fysisk sjukdom. Det folket skall ha minst dubbla pengen jämfört med humanjurister. Hur rimligt är det?

ANTIKMÄSSA
Var på Antikmässa i Söderhamn under lördgane med Julia med modern Juliana och det var mycket trevligt. Nu kan man också stoltsera med psalmbok från 1700-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar