tisdag 6 oktober 2009

Tisdagen den 6 oktober

HÖSTKÄNSLA
Nu börjar den riktiga höstkänsla infinna sig och med den det förbannade eländet med datumparkering. Vad är det för dåre som uppfunnit det här? Jag vet att man skall ge chansen
för kommunen att snöröja men om det inte kommit någon snö så borde det kanske inte vara lika allvarligt att parkera på fel sida när dete finns så ont om platser för boende i centrum som ännu inte fått garageplats. Det har lett till ännu en straffbeskattning i form av P-bot på ca 350 kr.

MASSAGE
Nu har jag retat upp mig i gen-kanske i onödan. Hur som helst kan jag livligt
rekommendera den "massageverkstad" som finns på Centralgatan där man får Thaimassaör 400 kr per timma inkl olja. Prisvärt och väldigt skönt när man har ont. Jag har tidigare gått på Helens friskvård och hon var också väldigt duktig men där måste man beställa i god tid.
Fördelen med Thai-salongen är att flera kvinnor arbetar och att man nästan alltid har tid direkt eller inom en kortare tid. Det är väldigt bra.

KÖPTIPS
Anki på Gaya-skämtsamt kallad "Hare-Krishna-Anki" har en väldig massa roliga saker från Indien,
Indonesien m fl länder. Dit skall Ni gå. HOn är inte bara trevlig utan mångkunnig när det gäller stenar och annat "Hokus-pokus"-New Age. Myckt är förvånansvärt billigt.

BOKTIPS
Nya Paulo Coelho är nu utläst och var mycket bra och tankeväckande.

4 kommentarer:

  1. Straffbeskattning? Datumparkering är ju inte precis ett nytt påfund. Det är väl bara att låta bli att ställa bilen där du inte får? Jag tycker att du gör det lite bekvämt för dig när du får det att låta som att ansvaret skall vila annorstädes. Ansvaret är ditt.

    SvaraRadera
  2. Hej,bäste Anonym! Ja, det är väl klart att man blir lite upprörd i samband med att man precis fått böter. Man kan också vända på det och fundera på om det verkligen är rimligt att vi skall ha ett system med datumparkering(DP) redan från den 10 oktober om huvudsyftet med DP är att bilarna inte skall stå i vägen för snöröjning. Om det inte finns tendens till snö borde det vara rimligt att börja med lappar som talar om att DP börjat gälla och att man kan bli bötfälld nästa gång. Vill en kommun visa sig från den mjuka sida så går man varligt fram och bryr sig om sina kommuninvånare och straffbeskattar dem inte i onödan. Det är viktigt att inte öka ohälsotalet i samhället av det enkla skälet att det då blir mindre kvar att fördela till fler om man blir förbannad och blir sjuk och kanske i onödan hamnar i sjukskrivning och annat elände.
    I huvudsak borde datumparkering gälla när man har ren snösäsong och reglerna om att låta tidigare gratis p-platser bli avgiftsbelagda; det beslutet borde ryckas upp.

    SvaraRadera
  3. Datumparkeringar är skit anser jag. Ställer bara till problem i form av att folket får betala en extra hög indirekt skatt. Dessutom har de i Gävle inför avgifter för parkering på i stort sätt alla gator vilket oxå är en höjning av skatten kan man säga. Befolkningspartiet vill införa ett P-kort i Gävle som kostar 500:- / år och att du då kan parkera överallt i stan samt att bilar registrerade i annan stad får parkera gratis i Gävle. Detta kommer att generera mycket besök i stan och handeln kommer att ta fart. Läs mer här http://www.befolkningspartiet.se/default5_17_gavle.asp

    SvaraRadera
  4. Hej,Jimmy och tack för Din kommentar. Du är klok som en uggla ibland. Kan det verkligen vara så att det i ett perfekt samhälle skulle vara så att man gick på en förbannad massa avgifter och skit bara för att man ex parkerat fel. Tror kommunens folk att man medvetet ställer sig på fel sida . Tänk om man vände på steken och sa att den som parkera på fel sida också bör skotta runt sin egen bil om kommunen inte kommit åt då skulle ju i stort sett datumparkering bli onödigt.
    Det går väl att bestämma att vissa dagar så har man snöröjning -och gärna på båda sidor-varvid människor uppmanas att ställa bilar i garage. Hade man låga avgifter för att stå i galleriangaraget när det snöade så skulle väl många som bor i centrum gärna ställa sig där och betala några få tio hellre än att stå på fel sida. Varför inte försöka samarbeta med sina kommuninvånare i stället för att pungslå dem. Hur skulel det vara med lite musketöranda.
    Indirekt beskattning coh summarisk process är ett gissel och borde så långt det bara är möjligt undvikas. Rätt som det är så flyttar 100 personer samtidigt i ren protest bara för att kommunens hantlangare hittar på en djävla massa onödiga regler som leder till straffavgifter. att däremot reagera starkt när folk står parkerade i bussfickor eller på annat sätt hindrar trafiken är en helt annan sak och det borde man markera hårt genom att släpa bort bilar. Ägna er åt sådant istället. En bot på 350 kr motsvarar en extra skatt en enskild månad på kanske 5-10% för de som inte har så stora inkomster. Försökt begripa det.

    SvaraRadera