tisdag 27 oktober 2009

Löven faller i slutet av oktober

Vi skriver den 27 oktober. Kvar av oktober är bara fyra dagar. Löven faller "en masse" och snart är det väl inga löv kvar på träden. Första snön kommer säkert när som helst och jag har glömt att boka tid för däcksbyte. Bedrövligt.

DREVET GÅR
Expressen som under alla år har motarbetat Jan Guillou har lyckats göra ett riktigt scoop. Han har tydligen haft några kontakter med ryska KGB eller motsvarande på 60-talet när han var snorunge och nu skall han hängas för det 40 år senare. Mona Sahlin vill veta vad det är för uppgifter om sossarna som han "sålt" till Sovjet. han fick ju ju 800 kr allt som allt om jag förstått det hela rätt och det motsvarar ca 10 000
i dagens penningvärde. Jag misstror inte Jan Guillou att han gjorde det här för att skapa en bra story men hur vågade karln? Verkar dumdristigt i överkant men att prata om spioneri verkar väldigt malplacaerat.Kan han få fram vilka artiklar han lämnat till Sovjet så vore det säkert bra för att få det här ur världen.
Märkligt att både Reinfeldt och Mona Sahlin och Ingvaar Karlsson och andra i yl-klubben kan komma och ställa krav nu; särskilt konstigt med tanke på vad Barbro Holmberg gjorde för tre år sedan. Vår egen "Strutsmadam" fortsätter att tiga. Tjata du på henne istället Mona Sahlin och försök göra upp med Er hållning till de apatiska barnen och försök att bevara hedern och inte bara tjuvstarta valrörelsen.
Socialdemokrater och moderater borde tillsammans skriva en vitbok om allt faenskap Ni har ställt till under Göran Persson regim och under de senaste fyra åren. Där har Ni att bita i. Jan Guillous "spioneri-bravader" väger säkert dunlätt jämfört med det ämnet.Det är något helt annat än lite Toblerone på fel kreditkort och lite p-böter och annat som alla råkar ut för då och då utom möjligen de kristna fundamentalisterna från Bibelbältet i Usa-de gör väl aldrig några fel annat än att möjligen kräva dödsstraff i tid och otid.

TERRORISTSTATEN ISRAEL
Det börjar glädjande nog bli så att länderna runt Israel inte längre hänger i kjolarna på denna i mitt tycke vidrigaste pseudodemokrati som den här jorden har f n
Ett land som bombat "skiten" ut Libanon och varit där och slaktat i flyktingläger och som bombat i omgångar i både Irak och Iran ett sådan regim skall inte ha något stöd från demokratiska länder. Tvinga Israel att omgående riva sina bosättningar eller ge bort dem till palestinierna som är de rättmätiga ägarna till marken och se till att ställa Israels "Karadzic-mördare" vid människorättstribunalen i Haag.
Om Obama nu helt i onödan fått fredspriset så kanske han kan se till att skapa lite ordning i det här landet. Det är med Usa:s stöd man kunnat fortsätta mörda och terrorisera palestinier år efter år och t o m bomba med "fosforbomber" som skappar eld som inte kan släckas.
Sverige borde bryta sina diplomatiska relationer med denna "Terror-krati" så länge man inte byter kurs och ger Palestinier de rättigheter som de för länge länge sedan skulle ha haft. Den dag som Israel sett till att Palestina blivit självständigt så kan vi återuppta kontakten med Israel och ha en förbrödringsfest. Innan så är fallet bör vi ha så lite med Israel att göra som möjligt.

2 kommentarer:

  1. Är det bara jag som kommer att tänka på "grumpy old men" när jag läser Emstedts inlägg? http://en.wikipedia.org/wiki/Grumpy_Old_Men_(film)

    SvaraRadera
  2. Barbro Holmberg gjorde för tre år sedan. Ja det gjorde gjorde hon verkligen. Jag förstår inte hur vissa kan totalt sakna Empati och humana hjärnceller. De hon sa är förfärligt men det hon inte säger nu är nästan värre. Be om förlåtelse om du gjort något fel! Så är det i minvärld i alla fall.

    SvaraRadera