lördag 22 januari 2011

EN VECKA KVAR

TIDSKALIBRERING
En vecka kvar av januari. Det har gått fort men det beror väl delvis på att jag varit utomlands.

SKÖNT
Skönt när alla helger var över. Blir för mycket på en gång coh stör arbetet och likviditen för en egenföretagare. 20 december till 10 janauri en förstörd period ur den aspekten i alla fall även om jag inte skulle vilja vara utan julen p g a BBB.

MUSIK
Lyssnar mycket på musik och köper mycket musik. En minbox med Jill Johnsson är väldigt bra, en annan box med Johnny Cash är bra men låtarna är uttjatade och var det redan på 60/70-talet. Sarah Down Finder är riktigt bra och Bo Kaspers Orkester är oftast bra och så även i Nya "New Orleans" men snålt med låtar skall verkigen en ny skiva bara bestå av ca 40 minuter musk för 170 kr eller mer??

FILM
Svinalängorna var riktigt bra och välspelad på alla sätt och väldigt realistisk och otäck. Inget för dem som bara vill ha en trevlig kväll.
"Mega-mind" var en annorlunda barnfilm i 3 D som jag kan rekommendera. Tyckte även om "The Fucker family" eller vad den kan heta med bland annat Robert de Niro, Barbara Streisand och Dustin Hoffman. Ingen avancerad handling men underhållande hela tiden. Ungefär som att se Let´s Dance på bio. Ger den tre flugor.
Colin Nutleys nya ( nr tre) tyckte jag även om men det var många andra som inte tyckte om den märkte jag.

LITTERATUR
Läser om en gammal favorit "En mörts drömmar" av Stieg Claesson som är ganska läsvärd men visst läser jag hellre om "Henrietta skall du också glömma" eller "På palmblad och rosor" m fl.
Läswe mycket memoarer nu för tiden och kan livligt rekommendera "Keith Richards "Livet". Den om Gösta Ekman var inte särskilt illa men Tony Blairs memoarer är efter 300 av 800 sidor bara "blä". Den kan ni hoppa utan dåligt samvete.

POLITIK OCH VANSINNE
Vansinnet florerar i Sverige och tar aldrig paus. Vansinnet får vi manifesterat genom våra myndigheter och inte minst polis som kan göra vad faen som helst om man bara har mandat. Nyligen stormade in i en lägenhet med ett halvdussinpoliser i jakten på en kvinna från Tjetjenien som är i hop med en man fårn Libye n. Man kan inte förenas i något av dessa länder men polis och Migrationsverk vill till varje pris separera familjen och slänga uit kvinnan och ett barn på 6 månader och ett barn på 1,5 till Polen där hon riskerar fängelse eller i vart fall avvisning til lTjetjenien. Man upphör aldrig förundras äver dessa mörkermänniskor som tar på sig sina bruna och svarta skjorto, kavlar upp ärmarna och brottar ner barn som inte ens kan gå. Duktigt och modigt. Heja på Dår-Sverige.

TOBIAS BILLSTRÖM OCH CARL BILDT
Jag har alltid ogillat Tobias Billström som har varit en vämjelig migrationsminister som aldrig fått nog vad gäller att försämra för asylsökande oavsett vad det har gällt. Nu har han tillsammans med Bildt visat att han i grunden är en SD-politiker fast han har glömt att byta parti. Han har gjort bort sig såp det stänker om det men karl-eländet lär väl få sitta kvar. Fredrik Reinfeldt drar sig aldrig för sina målvakter som kan skylta med sina vedervärdiga åtgärder samtidigt som han själv låtsas som det regnar nrä det stormar om hans ministrar.
Positivt att bl a riksdagskvinnan Bodil Ceballos sätter ner foten vad gäller uttalanden som irakier som kommit fram via Wikipedia.


KOMMUNAL DUMHET
Så har då dåraktiga beslutet om att ge ordförandena i nämnder en halv riksdagslön för sitt arbete. 27 500 i månaden. Så mycket kan inte en undersköterska inom kommunen tjäna ens om hon arbetar häcken av sig inkl kvällar och helger men en del politiker skall uppenbarligen tvångsgödas på skattebetalarnas bekostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar