fredag 5 november 2010

FINFREDAG

VÄDER
Fin fint väder i Gävle denna dag.

MUSIK
Rekommenderar Melissa Horn till Helgmusik.

BOK
Rekommenderas inte nya skvallerboken om kungen men har å andra isdan inte läst den.
Läs någon Graham Greene i stället eller PD James.

THE BALLAD
BIZY
Bizy var förbannad. Riktigt förbannad. Han hade fått ytterligare fyra resultat rörande DNA-analyser för sin fru Lucia och det visade sig att hon hade inte mindre än 6 barn sedan tidigare utöver trillingarna som han själv hade med henne.
Hustrun Lucia ville att Bizy skulle betala för att barnen skulle kunna komma till Sverige och det räckte alltså inte med att Bizy skulle betala för DNA-prov som bara det gick lös på 50 000 kr. Nu var huset på Strömsborgsvägen för litet och han måste prata med Borat om han kunde få låna hans 14-rummar i Strömsbro ( den f d skolan) för då fanns det plats och huset hade bra uppvärmning till vettigt pris och Borat slapp ha det så jobbigt när han skulle leta sin fru eftersom villan på Strömsborgsvägen i Andersberg bara var på sju rum och kök. Problemet kunde möjligen vara att Bizy, som tyckte mycket om lyx, hade bassäng och Borats fru Bahare kunde inte simma-bortsett från hundsim. Det var inte självklart att man skulle vilja byta även om Bizys hus var värt betydligt mer än
Borats hus som var vattenskadat efter att Borat sprungit efter sin fru med vattenslangen när han för en gångs skulle hade fått tag i henne. Det bekymrade inte Borat det minsta för han älskade att arbeta på sitt hus och kunde därmed hitta ännu en anledning att inte vara på arbetsplatsen mer än kanske fem timmar per dag av de 19-20 timmar per dygn som han brukar arbeta.

GULDLOCK
Guldlock Bar som vanligt det tyngsta lasset och så även under lunchen denna fredag den 5 november. Hon såg fram emot en ledig eftermiddag. Då skulle hon dels gå hem och torka blommor från sina mest trogna beundrare. Allra bäst låg hon till hos advokater och en och anna tunnhårig och överviktig revisor medan hon själv föredrog fotbollsspelare. GL insåg tidigt sin talang för män och det gjorde att hon beslöt sg för att teckna ett års kontrakt med sina pojkvänner och som längst två förlängningasr. Det hade ännu inte hänt att så blivit fallet men skulle det bli av då skulel det vara någon äldre man som kunde uppvakta henne på ett adekvat sätt men ändå vara kärleksfull och kapabel att inse vad hon behövde i form av nya baskara, handskar köpta på bakluckloppis och annat som gjorde livet värt att leva.
Läppstina hade övernattat i Gävle och Guldlokc hade faktiskt erbjudit kvinnan att få bo i hennes lägenhet på Brynäs bara för att hon verkade så snäll. Det var också GL som såg till att Danilo bar kvinna på sina egna axlar över till O Dear där Mango arbetade och det blev ett kärt återseende. Läpp-Stina kunde aldrig sluta pussa på Mango och trots sina tre barn och en avsevärd försörjningsbörda så hade han inget emot att exponeras inför allmänheten tillsammans med L-S och även systern Get-johanna som han gav en rabattkupong som kunde utnyttjas på varje O Daer-restaurant och ge 10% rabatt.

GRETCHEN
Gretchen kunde nu sjunga Edelweis på ett ganska anständigt sätt och hade blivit erbjuden av Bizy och danilo att få sjunga på en Whiskyprovning som Mackmyra skulle anordna för tillresta tyska euromillionärer. Hon skulle då bära falsk folkdräkt färgade linser samt även ha fölängt blont hår. Gretchen var väldigt tacksam över dena snygga geste och propsade inte på att ha full grodmansutrustnig när hon skulle bada med Bizy och Danilo i den jacuzzi som Borat byggt och som drev av renat avloppsvatten från de båda kundtoaletterna.

HÄLSA
Hälsa var nu ohjälpligt förälskad i Jim Jasmin som hon tyckte var en fantastisk person och dressutom självlärd privatdetektiv.( Däremot hade hon svårt för Jim Jasmins medhjälpare Sancho) som hon tyckte bar fula skor,lyssnade på konstig musik och hade konstiga öronsmycken.)
Jim Jasmin hade sagt att han kunde köra dubbelt under högst tre månader medan Hälsa bestämde sig för om hon skulle bryta upp från sin sambo eller om hon vile diskutera
med båda om man kunde fortsätta att pussa på båda utan att någon skulle känna sig förfördelad. Hälsas principiella inställning var att man inte kunde äga varann och att man inte kunde propsa på at ens partner bara höll sig till henne. Det var en otidsenlig inställning som inte hade uppgraderats på ett rimligt sätt.

NYA GÄSTER
När klockan gick mot 14 00 och lunchen i det närmaste var slut dök en lång elegant kvinna upp med sydländskt utseende och sina tvillingpojkar som var osedvaligt söta men också lite små för sin ålder. Man var klädda i likadana blå jackor som även höll mot regn. När Pojkarna Bill och Pete fick se Bizys trillingar som var lika gamla som tvillingarna så slöt man direkt upp under ett av borden och lekte ett skepp kommer lastat med diverse matrester som man fått av kocken Gono Ono för att barnen skulle hålla sig lugna. Man kom snart på att det var väldigt roligt att mosa lingonsylt i nyllet på varandra och ett och annat lingon hamnade dessvärre även på tvillingarna fina blå jackor. Det fick till följd att deras mor bar in ett barn i taget till toaltten för att försöka få bort det mesta av fläckarna.
Mamman som kallades Ducky hade en gång i tiden arbetat med Bizy som redan för 20 års sedan var lika talför som han var nu och Ducky hade till och med blivit lite betuttad i Bizy efter att han hjälpt henne att byta till vinterdäck. NU arbetade mamman för Manpower som sjuksköterska och hoppade in där det behövdes och hon åkte också till Norge en vecka i månaden för att då dra ihop dubbel normalbetalning på ett arbete som inte var särskilt betungande.


BORAT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar