tisdag 23 november 2010

´LJUSET I TUNNELN

DAGSAKTUELLT
Nu börjar man se ljuset i tunneln. I morgon är det bara en månad kvar innan jul. I dag firar vi Alvin som fyller 10 och i morgon firar vi AC som fyller 36. Båda förtjänar många presenter.

SNÖKAOS
Snökaos är ordet för dagen. Det tycks vi ha långt ner i Söder och en bra bit uppåt. Nu har väl de flesta här om kring fått på sina vinterdäck så situationen är nog hanterbar i södra Norrland men kallt är det. Egentligen inte så kallt i grader men just att det blåser gör upplevelsen så förskräcklig. Fortsätter det så här så lär man inte bara ha sadelskydd utan ockå långkalosnger. Visste ni förresten att arméns gamla långkalsonger-de vita-brukar kallas fört Penis i Lin. Roligt nästan jämt. Tveksamt om de fungerar mot influensa men kan kanske förebygga.

LUNCH
Intogs på Brända med son och Jim Jasmin som satt med jackan på. Frös som en felavlad hund.

MEDHJÄLPARNA
Jim Jasmins medhjälpare-Bill och Bull lär väl ha jordens mest glassiga jobb. Gå omkring och putsa på skivfodral och uppbära mer eller mindre full lön. Till råga på allt så skriver ju inte längre Bull på Face Book men det gör ju å andra sidan vare sig Guld-Lock eller Borat. Hur det kan vara.

THE BALLAD OF BUBA-AVSNITT 27 ELLER 29 ELLER VÄLJ SJÄLV

long tale sally
Long tall Sally kände att hon gjort alldeles rätt som tagit Time out från sin pojkvän och nu helhjärtat gått in för att data Jim Jasmin. LTS var mycket imponerad över hur duktig JJ var på att lösa t o m mord även om han ännu inte kunnat bevisa att det var ett mord som drabbat Plit-Sune från Avesta. Å andra sidan hade karln gått odräpt länge nog som det heter i Röde Orm ( norska utgåvan) så int gjorde dä så mycket som LTS kunde säga som halvsame som var uppvuxen på ett barnhem för tondöva utanför Lycksele. Det var där hon träffat sin f d ( eller nuvarande) hur man nu ser det pojkvän-som var helsame och son till en renskötarlärling från Dorotea- som hon
brukade kalla för Sam-o-varen. Han brukae sjunga för henne om Svarta Rudolf som var så duktig på att dansa i Sam-o-a-månens sken.
LTS:s relation var inte så uppskattad av Bizy som ändå ansåg att det var han som bestämde även om han inte hade en enda mer aktie än de andra delägarna.

GULDLOCK
Både Guldlock och Pocahonta hade gått en kurs på ABF för att lära sig bli nakenmodeller. Det var ett sätt att slappna av på och även lära sig att stilla still.
För att bättre förstå arbetsvillkoren för jus nakenmodeller hade GL köpt allt hon kunnat komma över av modellstudier på Loppis och i antikaffärer. Nu tyckte hon att hon samlkat på sig så mycket kunskap att hon kunde bjuda hem Pocahontas över ett glas minderalvatten och diskutera hur man skulle sitta för att göra sig bra på bild ( s k Sit-ups).

BIZY
Bizy hade fått en gratis kryssning till Åland i fyrbäddshytt under däck när han köpt ett fyrpack av äckligt rödtjut som han tänkte göra till husets vin för de mer kraftigt salongsberuasde på Buba. Det gjorde att han kunde bjuda med GL på kryssningen. Bizy tänkte göra vad han kunde för att försöka få Guld-Lock att tända på idén att bli barnflicka på halvtid i och med att Bizys hustru Lucia sex barn från Cabinda-provinsen i Angola skulle komma till Gävle strax före jul. Om GL sa ja skulle hon få Gono Onos andel av dricksen. Han var så dålig på att räkna att han i alla fall inte visste hur mycket han skulle ha. Han var ganska nöjd med att en gång i månaden få rör med femmor som han kunde ha när han var ute och åkte flakmoped.
För att göra GL mer medgörlig hade Bizy spetsat hennes drink men det gjorde inte att hon blev mer intresserad utan istället fick en allergi-reaktion som gjorde att hon var tvungen att kräkas fyra gånger på kort tid.

DANILO
Danilo var väldigt stolt över att han varit skengravikd i närmare fyra månader och hade fina testvärden. Han funderade på att bli skengravid även nästa gång som hans fru och han väntade gemensamt bar. Nästa gång skulle Danilo försöka bli sponsrad av Banverket-han visste inte att Banverket inte längre fanns.
Frun mådde förhållandvis bra och nedkomsten var nu beräknad till den 24 januari.

GRETCHEN
Hade nu blivit så duktig på att sjunga sånger ur Sound of Music att hon inte bara anlitades av Mc Donalds utan också av Max. Där hade hon tvingat fram ett arvode av en barnmiljö per två sånger vilket var betydligt bättre än på MC D.
Hennes tyska hade också blivit allt bättre.

BORAT
Var inne i en fas drä han inte mådde så bra. Dessutom var han nästan alltid mpbbad av storebror. Funderade på att försöka få brosan inlåst genom att man helt sonika smällde en plywoodskiva framför hans ytterdörr. Möjligheten fanns ju i alla fall att gå genom fönster men det var åtminstone krängligt.

1 kommentar:

  1. Tjena Tryggve

    Har äntligen haft lite lugn och ro så jag har kunnat läsa lite på din blogg.

    Vill börja med att tacka för en sneak-preview av "Tribunal 2012". Klart intressant story och enligt mitt tycke den bästa än så länge av dom jag har läst. Ser fram emot fortsättningen!
    Och för att den ska komma så fort som möjligt så får du prioritera Tribunal 2012 framför The ballad of Buba.

    Nu när snön eller som min gamla lärare som kallade det för, dom engelska foglarna (Neder börd) torde vara ett skämt i din smak.
    Sak samma. Hur går det med cyklingen?
    Hoppas du inte har givit upp den bara för att det är vinter! Du får komma förbi oss på Team Sportia XL och köpa vinterdäck till cykeln så är det bara att cykla på sen.
    Har även forskat lite i Vättern runt. För dom som ska göra klassikern så finns det fortfarande platser kvar men annars verkar det tyvärr vara fullt. Vi får ta en runta ändå tycker jag!

    Hur klarar du dig i hemmet nu när sonen har flyttat ut? Om du inte vet vad du ska ha i hans gamla rum så har jag en del förslag.

    Nu ska jag surfa vidare men jag känner på mig att våra vägar snart kommer korsas igen.

    /Greven

    SvaraRadera