torsdag 18 november 2010

JULSTÄMNING

JULSTÄMNING
En klar julstämning sprider sig över Gävle och nu tycker jag att jag är betydligt mer beredd än för en dryg vecka sedan när vi fick den första riktiga snön.
Det är fint när det är vitt. Låt oss hoppas att snön ligger kvar och att
får lite kyla så att det inte slaskar igen.

RESA
Varit på bilresa till Jönköping. Snömodd i måndags och hyggligt väglag på vägen hem på tisdagen. I skogarna mellan Sala och Gävle åker man verkligen på guds försyn. Usch vad hemskt att möta alla långtradare och därtill risken för att köra på något djur. Nu får det dröja innan jag ger mig ut på vägarna igen i vart fall när det är mörkt.

DUMHETER
MV förnekar sig aldrig. Man har visserligen stoppat en avvisning av irakier men när kan man bli så kloka att man även ser till att em väldig massa irakier bör få stanna här för att situationen i hemlandet är orimlig och för att vi faktiskt behöver dessa välutbildade människor här.

KOMMUNEN
Vill chockhöja tomträttsavgifter. Med vilken rätt. Varför skall man överhuvudtaget acceptera mer än inflationshöjdning och vasrför gå tillbaks mer än 3 år. Rim och reson kunde vara 10% kanske men så är det med en kommun som inte tycker om sina egna
invånare. Däremot kan man slösa pengar på att hljas förtroendevaldas arvoden. Då finns det pengar.

THE BALLAD OF BUBA
BIZY
Bizy var visserligen bara 50 år fyllda men ändå hade han fått hjärtflimmer efter att han dels hade tvingats betala 50 000 för DNA -tester och dels 75 000 kr för att få hid de DNA-testade barnen i åldrarna 10-15 år. Bizy misstänkte skarpt att de var fullblodsligister som så många andra barn och inte minst hans egna vuxna barn som nu tack och lov klarade sig själva och inte behövde så mycket pengar från honom, annat än när de nödgades att gå på andra krogar än Buba.Vilket Bizy envist försökte förhindra.
Bizy var nedstämd. Han hade börjat få Viagra-reklam på Spam flera gånger om dagen. Han misstänkte starkt att det var en tidigare fru till honom som sett till att det blivit på det här sättet. Var det något som Bizy var säker på så var det att han inte behövde artificiella hjälpmedel för att glädja sin partner.
Bizys hustru Lucia tjatade mer och mer om att man skulle låta ytterligare en partner flytta in i bostaden och Lucia förordade själv Guldlock som alltså skulle kunna arbeta halvtid på Buba och halvtid i bostaden. Bizy hade känningar på kommunen och kunde eventuellt maskera tjänsten som "personlig assistent" Det skulle göra den ekonomiska biten av problemet mindre men inte den känslomässiga. Även om han tyckte väldigt bra om Guldlock så fick inte Bizy den uppmuntran från henne som han tyckte att han förtjänande. I grunden var det problemet när man tog in på Clarion hotell som hade skapat alla dessas problem.

GULDLOCK
Var först väldigt förbannad när Lucia kom till henne och frågade om hon inte kunde börjar arbeta i bostaden men tänkte om när hon hörde vad Lucia hade att förtälja. Lucia förklarade att hon var beredd att släppa till fyra nätter per vecka och under dessa fyra dagar skulle man helt enkelt byta sovrum. GL skulle alltså få dela sovrum med Bizy.Ville hon ha hel baddräkt på sig a la Theres Alshammar så gick det också bra enligt Lucia. GL tyckte att det kändes konstigt att dela en karl med en annan och inte smyga med det som man brukade göra i Sverige men tyckte kanske att idén inte var så dum. Då hade hon en lekkamrat i väntan på att hon hittade en hocky-eller fotbollsspelare och hon visste ju vad Bizy gick för efter en tidigare otrohetsaffär som så när hade gjort att Bizy och Gono Ono hade blivit ovänner. Gonom Ono älskade GL över allt på jorden och köpte ständigt presenter åt henne.

BORAT
Borat hade fått problem med sina järnvärden och hade en tendens att svimma. Det var inrriterande, såg löjligt ut och skrämde vissa tjänster. Som tur var så var Borat knappt en tvärhand hög så han föll ganska bra och det var sällan han slog sig särskilt mycket. Hustrsun hade blivit jättetråkig efter att hon slutade gömma sig och nu hade Borat fullt upp med att bygga våningssängar när Bizy skulle flytta in med sin familj med 9 barn. Borat trivdes med att snickra men tyckte kanske att det
var svårt att hinna allt han skulle på bra 19 arbetstimmar.

DANILO
Danilo hade fått stora problem med foglossning och försökte intensivt dricka mjölkprodukter för att hålla skelettet så hyggligt som möjligt. Han tröstade sig med att driwhisky från Mackmyra såväl dagtid som kvällstid och lagret på arbetet var snart slut och Mackmyra vägrade sälja mer Whisky till Brända p g a obetalda spritskulder. Danilos fru mådde allt bättre och man hade börjat titta på barnvagn. Man visste att det skulle bli tvillingar men det var tveksamt vad Danilo hade i magen. På röntgen såg det mest ut som ett vietnamesiskt vårtsvin.

GRETCHEN
Tog sånglektioner regelbundet och började bli mer och mer förtjust i en ung, stilig advokat som sysslasde med skidhopp och andra konstigheter. Han kom och åt ofta och passade även på att komma när Gretchen arbetade.

LONG TALLY SALLY
Hade en fantastiskt relation med Jim Jasmin och hade även fått sin sambo att flytta till Bizy under en prövotid som inte skulel överstiga 3 månader.
Jim Jasmin hade även överraskat LTS med en ny (bad) ring som hon uppskattade mycket när man gick och badade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar