tisdag 2 november 2010

NYTT SKÅP

DETTA HAR HÄNT
Jag har fått ett nytt skåp i vardagsrummet. Fått och fått föresten. Det här kommit hit med blod, svett och tårar från hjältarna Greven och sonen. Ett skepp på drift har också kommit hem till bostaden i Gävle som nu kan anses färdiginredd. Skall det inredas mer måste jag slänga något och det brukar ju alltid vara jobbigt.
För laenderbitaren kan jag säga att det var ca en halvtimma sedan utrustningen från Söderhamn kom till min-baramin eftersom sonen har flyttat till egen lägenhet-lägenhet.

VÄDER
Regn och rusk hela dagen.

JOBB
Ganska lugnt.

TRIBUNAL 2012
Skrivit flera sidor på kriminalberättelsen. Kanske blir en bok till slut trots allt.

THE BALLAD OF BUBA AVSNITT 17

Guldlock är som Ni-kära läsare-säkert har förstått vid det här laget den som det är allra bäst ordning på, på restaurang Buba som är en av de mest populära krogarna i Gävle och där mycket utspelar sig som är av värde.
Vill man följa programledare i Postkod miljonären så går man förståss hit. Vill man ha fönsterbord när det är "Kvitter " eller andra evenemang på Stortorget så går man hit. Att det är en oerhörd ära och ekonomisk minimal risk att vara delägare i Buba känner alla de fyra delägarna till och det är därför som samtliga kör Lexus rx 400 H utom Borat som ännu har spärrtid på sitt kortstillstånd efter allt för många s k Lobar(gripen av polis och fått sova över i tilnyktringscell) och p g a olovlig körning på den epa-traktor som är skriven på hans fru Bahare från Azerbadjan.

Som nyss nämndes är Guldlock ( GL) den som är ordningsman på stället och ser till att väcka delägarna även när de varit på hockymatch med sina kompisar( i den mån man har några äkta kompisar) och som skriver fint på tavlan vad man kan äta och som ordnar till blommor. Hon är en ovärderlig allt i alla och det har i alla fall Bizy förstått som alltjämt har en crash på henne men hittills inte haft några som helst framgångar under året på det emotionella området.GL själv tycker bäst om Danilo men har är upptagen med att serva sin gravida fru så han är det ingen idé att ofreda. I vart fall inte just nu. Av sina stamgäster tycker GL bäst om advokater eftersom det är en generös grupp som ger rikligt med dricks och därför har GL för gena pengar köpt extra stora oliver som hon bjuder särskilt utvalda advokater (och en och anna revisor) på.

Tidigare var GL och Poca parhäsatr men efter att Poca börjat arbeta som travtränare och hasardspelare i thailädsk bluffpoker så jobbar bara Poca då och då och företrädesvis på helgerna.
Nu har dock Guldlock god hjälp av Gretchen som nu börjat läsa barnböcker på tyska för att på ett bättre sätt kunna serva de tyska gästerna när de kommer tillbaks nästa sommar på sin väg med buss mot pol-cirkeln. Gretchen har läst om den sjungande flygvärdinnan och har blivit så inspirerad att hon hyrt Sound of Music på DVD.Hon har planer på att lära sig alla sånger utantill och sjunga Edelweis så snart någon tysk kommer till Buba och dricker Weisbier.Då hoppas hon att Borat är i närheten eftersom hon gärna vill imponeras på Borat. Det finns inget egentligt tycke dem emellan och särskilt inte från Borats sida som är mest intresserade av thai-massöser, brevduvor och sin fru i nämnd ordning.

Hälsa är också en synnerligen stabil person som ser till att Gonom Ono köper in rätt sorts fleromättade fettsyror till stekning och fritering och det är också Hälsas uppgift att spela in muski eller köpa billigt av Jim Jasmin som har egen skivbutik någonstans i Gävle som nästan ingen hittar till.
Hälsa har börjat umgås allt flitigare med Jim Jasmin och funderar på om det inte "Börjar värka kärlek banne mig? Hennes pojkvän och sambo tycker inte det är en bra idé även om han liksom Bizy är mormon och inte ställer sig främmande till flera fruar men han är mer än skeptisk till att han skall dela sin fru/partner med någon annan.

Borat har träffat ett avtal med sin fru som är en milstolpe i deras relation eftersom frun lovat att hon bara skall gömma sig i 8 av de fjorton rum som ingår i deras stora hus i Strömsbro ( Strömsbro gamla skola). Som kompensation skall Boral skicka 1000 kr till sin fru Slavas föräldrar i Uzbekistan varje månad och senast den 25:e. Man är egentligen från Azerbadjan men just nu befinner man sig i Uzbekistan och jobbar där med att förbättra förhållandet för torterade i sttasfängelserna.0

Danilo har upptäckt att han fått tvångstankar p g a att han är skengravid -detta har dock ännu inte satt sig på hans mage; han är föredömligt smal-och har nu tänkt ta steget fullt ut och operera in en livmoder med halvgånget foster så att man skall kunna föda tillsammans den dag som det blir aktuellt om ca 4 månader. Danilos fru Datja, so mkommer från Ryssland och är stor älskar av prog-musik fårn 70-talet-är tveksam till tilltaget men vill inte göra Danilo ledsen eftersom han visar så fin och behjärtansvärd solidaritet med sin fru. Det var hon inte bortskämd med under sin uppväxt i ryska Narva barn som hon är till en krigsfången från slaget vid Narva vid 1700 eller så.

Guldlock har hört skvaller från Bizy om att hon är så förtjust i karlar som spelar fotboll men i själva verket så har hon haft ihop det från och till med hockyspelare och särskilt ryska sådana som spelar i den ryska elitserien OpQ.
Guldlock inser att hennes stora insatser för att få Buba att fungera gjort att hon är på väg att bränna ut sig och därför fundera hon på att ta en välbehövlig semester i Kaukasus och rida lite på ryska kosackhästar som hon tycker är så trevligt samt åka till Ikea och köpa en årsranson av doftljus i 100 packsförpackningar.

Gono Ono har svår hemlängtan och har erbjudit Pocahontas att få åka med i en självbyggd sidovagn till en motorcykel men Poca vägrar tro att Gono har sparat ihop så mycket pengar att han har råd att åka motorcykel till Nordkorea. Hon är med andra ord skeptisk.Det har hon all anledning att vara eftersom Gono i stort sett lever på vatten och bröd och rester från gästern eftersom han är så kär i sin mor att han skickar det mesta av pengars han får in til modern och syskonen i Nordkorea.

I nästa avsnitt skall vi få veta hur det går för Hälsa och Jim Jasmin när de besöker nyöppnade relaxen i Gävle efter att Jim Jasmin köpt ett klippkort där. Håll ångan uppe och häng med i även nästa avsnitt. Det kommer troligen att bli väldigt spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar