måndag 1 november 2010

! November

NY MÅNAD
Äntligen ny månad. Oktober var bra och november blir kanske ännu bättre. I vart fall bättre än förra året. Då var månaden ganska grå och trist. Skall få åka till Jönköping i tjänsten så där har jag något att se fram emot.

THE BALLAD OF BUBA
På allmän begäran av mina trogna läsare på i vart fall Brända B så kommer the ballad att fortsätta ett par avsnitt kvar. Tyvärr får man ingen inspiration av de "smurfara" som stått modell för karaktärerna till såpa så därför så därför måste reservtanken kopplas till.

AVSNITT 16
Rubrik: Bizy har problem.

Bizy är äldst av ägarna på Buba och han är den som känner mest ansvar. Borat arbetar mest ( i vart fall enligt egen utsago) men också den som arbetar minst effektivt.
Danilo jobbar bra när han är på jobbet men eftersom han har en gravid fru hemma som fortfarande i sjunde havandeskapsmånaden kräks varje dag och gråter på nätterna så kan han inte ställa upp på det sätt han önskar. Å andra sidan så orkar han inte helelr dra dit så mycket släkt och annat kreti och pleti till Buba och det göra att han inte skapar lika stpra förluster för företaget som tidigare. Han har alltid propsat på att få bjuda stort och ha minsta möjliga avdrag från sitt avräkningskonto.
Gono Ono har hemlängtan, Hans biologiska föräldrar och syskon har tagit kontakt med
honom via Facebook och nu vill man i ett första skede att han skall komma till Nordkoreas huvudsat Pyongyang och där laga en festmåltid för sin äldste tidigare okände bror som skall bjuda in 100 gäster. Vad föräldrarna inte sagt är att man förväntar sig att han även betalar för kalaset men det kommer han att få reda på senare.

Guldlock har under protest följt med Bizy på en kryssning till Åland med Birka Paradis och där suttit och druckit öl med Bizy och sju av hans närmsta tatuerade kompisar som alla är med i The Häll-s ankels. (Ett sällskap för kockar som steker på häll och är specilaiserade på att laga mat tillredd på fläsklägg.)
Resan gick i stort sett bra men hon blev oroad när Bizy gick i sömnen och hon till slut fann honom på utsidan på däck tio där han stod och tittade på havet.
När han väl kommit till sin hytt ville han hela tiden suga på tummen.

Poca har jobbat extra på Buba under det dygn som Bizy och Guldlock har varit borta och efter att hon skickas SMS till hundra av sina trogna beundrare man fick man oktober månadsd största kassa. Poca som arbetar som travkusk på Gävletravet lyckades även fixa så att besökarna fick en femma i rabatt om man spelade för minst 100 på Harry boy. Till sin hjälp har hon också Gretchen

Under kvällen händer något otäckt. En besökare, som vissar sig heta Plit-Sune från Avesta ( rumpfas) drattar på ändan vid baren. Han halkar på kallpressad olja och faller så illa att han bryter nacken. Den rådiga Poca blixinkallar hjälp från privatutredaren Jim Jasmin som i sin tur tar med sig sin bisittare och gode vän Banane och man är på plats inom tio minuter efter det att Ambulansen lämnat platsen med den döde Plit-Sune.
Vi frågar oss: Hur skall Jim Jasmin kunna lösa detta brott? Är det ett brott och
hur ledsna är Läpp-Stina och Get-Johanna av det här med tanke på att de är förmånstagare för en olycksfallsförsäkring på 2 miljoner.
Hur kommer det att gå för Hälsa och Jim Jasmin som visar känslor för varandra och hur går snacket vid Avocadobordet. Det får vi förhoppningsvis svar på i nästa avsnitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar