tisdag 4 augusti 2009

ATT BRÄNNA
Vår mest odugliga myndighet -Migrationsverket - bedriver också förläggningsverksamhet och med enormt långsam handläggning i asylprocessen och fruktansvärd dyr förläggningsverksamhet så bränner vi miljarder helt i onödan. Detta betalas delvis av alla fantastiska tolkar som drar in ca 1 miljon i skatt och vinst/bidrag/ till sina tolkförmedlingar per person och år men vad hjälper det så länge ingen släcker Migrationsverksbrasan.
Om vi tar en familj på 2 vuxna och tre barn så får de ca 10 000 kr per månad i ersättning för att överleva och till det kommer att Migrationsverkets ( MV) boende kostar ca 300 kr per person och dag och totalt således 45 000 kr för att hyra en usel nedsliten bostad som bostadsföretaget inte bryr sig om. Åk ex till Söderhamn och se eländet.
Denna familj kostar därmed ca 50 000 kr per månad exkl sjukvård skola etc men det är inte det som är problemet utan problemt är att om man istället hade rätt att teckna ett eget kontrakt med kommunal borgen eller motsvarande så skulle varje familj kunna bo med viss "studentrabatt" för ca 3 000 kr per månad och bo bra och var som helst där man har plats. Att fösa ihop en massa människor på en och samma ort är i sig vettlöst.
Gjorde man det så skulle man spara ca 30 000-40000 kr per månad och det blir pengar på ett år. Föräggning är som en öppen anstalt och gör väldigt lite nytta för den enskilde. Därefter utser man en kontaktperson som aktivt vill hjälpa den asylsökande familjen och det kan kanske kosta 1 000 kr per månad vilket är nålpengar i sammanhanget.
Det hade kanske inte gjort så mycket om MV kunde bli klar med sina beslut inom vettig tid men det lyckas man aldrig med. Man drunknar i detaljer trots att deras egen överdirektör för ett par år sedan tyckte att man skulle vara så snabba som möjligt och ägna sig ¨åt sakfrågan. Han tyckte att en asylansökan kunde liknas vid en ansökan om bygglov och kunde behandlas snabbt. Det ligger väldigt mycket i det.
En utredning för en familj borde inte behöva ta mer än 1-2 timmar i utredning och sedan lite extraarbete.
Om handläggningstiden drogs ner till 2 månader istället för 6-8 månader som nu är fallet så sparar vi ca 50 000 kr per månad gånger 5/6 och det blir alltså en kvartsmiljon per familj för att vi har detta tungrodda odugliga system med inbyggd främlingsfientlighet. Bort med alla förläggningsverksamhet och ut i kommunerna med egna hyreskontrakt det är mitt råd till flyktingvänliga politiker. Gör också en utredning som visar alla positiva effekter av invandringen och hur mycket vi tjänar på att låta människor få stanna istället för att bara tjata om hur dyrt allt är. Man kan inte skörda på ett bra sätt om man inte sår med bra utsäde. MV måste krympas till ett absolut minimum och att de bara borde fatta beslut i positiva ärenden kommer jag till i ett senare inlägg.
Jag tycker det är väldigt synd att så få vill blogga men det kommer kanske.

2 kommentarer:

  1. Det är Makalöst...
    Att de pratar om att skynda på ärenden och sedan händer ingenting. Precis som du skriver finns det miljarder att tjäna in på snabb hantering men inte minst... Lidandet för människor att gå upp till åtta månader i ovisshet är kanske den störta misshandeln.

    Nä nu är det upp till politikerna att se till att det blir ordning och reda igen i landet och på de statliga organisationerna. Rösta på Befolkningspartiet i nästa val så ska vi göra det yttersta för att få ett humant land igen där myndigheterna ser till det bästa för människan och vi kommer att göra det byråkratiskt lättare för ALLA.

    SvaraRadera
  2. Tack,Jimmy! för Ditt stöd. Kampen mot MV går oförtrutet vidare.

    SvaraRadera