måndag 24 augusti 2009

VI GÅR MOT SEPTEMBER

Vi går mot september men vad gör det när vi går mot den allra bästa månaden på året som i sin tur följs av en månad som kan vara den näst bästa möjligen slagen av maj månad.
Kattungarna Ka och Spa har fått ögon och är en månad och börjar till och med lämna sin låda. Jag hade glömt hur ulligt härliga sådana här små varelser kan vara.
Julia sköter dem på bästa sätt och det dröjer ännu ett tag innan en av katterna skall ges bort. Det blir väldigt svårt att acceptera.

ISRAEL SKÄMMER UT SIG IGEN
Världens sannolikt allra sämsta s k demokrati sätter press på svenska regeringen och vill att de skall fördöma artiklar i Aftonbladet som tagit upp frågan huruvida man tagit organ från döda eller döende palestinier. Med andra ord ofrivillig organdonation. Jag har förståss ingen aning om huruvida de hemska uppgifterna stämmer eller inte men tycker att det är enormt mycket mer graverande att man släppt massor med fosforbomber över tätbefolkade områden som innebär att något slags klet gör att det fortsätter att brinna även om man försöker släcka när bombkletet har kommit på kroppen. Länder som agerar på det här sättet är inga riktiga demokratier utan snare "terrorkratier" och det finns väl inget mer självlysande exempel på det än just Israel. Måtte svenska Regeringen hålla "slaktlinjen" - som man pratar om i älgjaktssammanhang - och inte försöka ta ifrån svenska media rätten att uttrycka sig fritt.

PRIMÄRVÅRDSCHEFENS MUNKAVLE
Primärvårdschefen Berit Fredricsson verkars rymma en liten Israel inom sig eftersom hon vill sätta munkavle på sin personal och inte tycker att de skall uttrycka sina åsikter offentligt. Måtte även hon misslyckas med sina
surdoftande attacker på demokratin på arbetsmarknaden och det fria ordet.

BOKTIPS
Den oroliga mannen av Henning Mankell lever upp till högt ställda förväntingar även om det är en lång transportsträcka innan boken blir initressant och spännande. Om jag någonsin skriver en deckare så inte faen skall polisutredandet få innehålla så här mycket longörer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar