onsdag 12 augusti 2009

Vi skriver den 12 augusti och Sverige börjar så sakteliga vakna och arbetslusten börjar också öka lite för varje dag.
Kl 0700 hade Söderhamn strålande sol och en temperatur på 14 grader. I Gävle verkade det lite kallare. X-tåget kom exakt i tid och var framme i tid. Fungerar oerhört bra. Gävle station som brukar vara så skräpig och full av duvskit såg nystädad ut.
Efter att ha levt 56 år och styvt 20 000 dagar är hälsa alltjämt utmärkt-peppar peppar. Med "Bröderna Bävcer" på Kläd outlet är det sämre och jag hoppas verkligen att det går riktigt bra med Christers strålbehandling under kommande månad. Måste kännas konstigt att ha varit frisk hela livet och plötsligt drabbas av elände.
Outleten har väldigt fina kläder och särskilt för kvinnor. Sol och Månekollektionen kan varmt rekommenderas.

LÄSTIPS
Buss på villovägar av Nobelpristagaren John Steinbeck (1962) kan varmt rekommenderas som "Möss och människor" av samma författare.

FILMTIPS
"Sommaren med Göran" är en utomordentligt trevlig sommarfilm.

SKANDALVERKET
Varje vecka är det nya uppgifter från Skandalverket dvs Migrationsverket.(MV)
Det sista är att radion rapporterat nu på morgonen att en handläggaresom arbetat 18 år på verket upplyst om att MV medvetet väljer bort uppgifter som är till den asylsökandes nackdel så att man lättare kan avslå ansökan.
Det har vi praktiker känt till hur länge som helst. MV är till hela sin uppbyggand främlingfientlig och i vissa delar rent rasistisk. Man måste riva verket och bygga från grunden och plocka bort den f d SÄPO-översten Dan Eliasson om man skall få någon ordning på verket. Till det kommer en lagstiftning som inte ens MV kan förstöra och det hänger på våra politiker.
Ett stort steg i rätt rikting skulle vara att införa en gräns att man som barnfamilj får stanna efter 2 år i Sverige och övriga efter 3 år i Sverige och låt det även omfatta de gömda så att man kan nollställa en gång frö alla och få klart för sig hur många som finns i landet. Det är oerhört skadligt för landet att vi nu har sannolikt tiotusentals människor som lever under mer eller mindre slavliknande förhållanden och kanske tjänar 30-40 kr per timma. Vem kan leva på det?
Vi måste också ta bort idiotin att man har rätt till arbete om man har arbetserbjudande MEN söker från utlandet. Låt för guds skulle folk söka från Sverige. Vad är det för tölpar kring migrationsminister Tobias Billström som hittar på sädana här idiotiska regler?


LÄSTIPS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar