onsdag 5 augusti 2009

Det är onsdag den 5 augusti och min son Alexander fyller 20 år. Man gratulerar så mycket. Fest har det redan varit och den var mycket trevlig.
Solen skiner och det är kanske 15-20 grader varmt. Åkte tåg från Söderhamn och åker tåhg till Stockholm kl 12 06.

GOTLAND
Gotland har blivit av med sin landshövding för att hon påstås ha gynnat en företagare på Gotland som i sin tur inte alls känner sig gynnad. Hur det ligger till står väl skrivet i stjärnorna men media har hittat sin krok och ännu en "häxa" kunde brännas. Det är utmärkt om man bränner rätt häxor och om det var det i det här fallet kan ifrågasättas men det är utmärkt när maktfullkomliga människor får stryka på foten.
I Gävle har vi en gränspolis som ofta gör märkliga utvisningar och i november 2008 skickade man ut en 18 årig mamma Lys till Kongo- som hon inte i på 10 år- tillsammmas med sin dotter Jessica.
Polisen hade inte planerat det allra minsta för utvisningen utan den unga kvinnan och barnet dumpas i en av världens dyraste och för kvinnor farligaste städer. Beslutet att utvisa är MV:s ansvar men själva formerna för utvisningen står polisen själva för. De skall följa barnkonventionen som alla andra myndigheter men naturligtvis har man struntat i det här som så ofta annars. Flickans Jessica som nu fyllt 4 år har fått Malaria som kan vara dödlig om den inte sköta rätt och amöbadysenteri. Att skapa en situation som gör att det här inträffade borde leda till betydligt allvarligare påföljd än avsättning.
Polismästaren i Gävleborg har personligen ej funnit anledning att kritisera chefen för Gränspolisen och hans chef .
Hade vi en aktiv deomkrati så borde ett sådant här agerande leda till att man dömdes för tjänstefel och fick betala dryga skadestånd till den drabbade men vi har inte ett sådant samhälle. Vi har en slags skendemokrati som fungerar ungefär lika illa som SJ. Man går ibland och ibland inte och det är tågfel vara och varannan dag. Bilbranschen går dåligt och Sverige går i bästa fall på 3 av fyra cylindrar.
Var finns de politiker som orkar kämpa för att vi får en annan ordning. Det handlar förståss inte om professionella politiker. Skall vi komma någonstans så måste varje människa plocka fram politikern i sig och uttrycka sitt missnöje. Är vi tillräckligt många så kan vi bränna fler häxor och inte bara dem som gjort sig skyldig till ringa försummelser jämfört med mitt exempel.

SMS-LÅN-bidrag
Det påstås vara väldigt lätt att låna via SMS om man inte har betalnings-
anmärkning men det borde också vara möjligt att skänka pengar via SMS.
Jag antar att man redan kan det och ibland går det bra via galor men tänkt vad bra det vore om man varje vecka hade ett antal länder som man kunde stödja med bra projket för vattenrening etc med låt säga 10-20 kr med en enkel knapptryckning och sedan möjlighet att se hur insamlade medel snabbt växer. Vilka ofantliga möjligheter om man sedan låter pengarna gå via människor som arbetar ideeltt och inte som ex Röda Korset och Stadsmissionen tar ut direktörslöner. Vi inom Länderkommittén för f d Jugoslavien har aldrig tagit en krona i arvode för eget arbete och oftast har man själv betalt om vi gjort resor för att se vilka projekt vi kan stödja. Det går väl inte att bygga stora organisationer där man inte har betalt men överbetalning av tjänsteman är en styggelse. Vill man inte ha en normal lön på låt säga 20 000-25 000 på heltid kan man ju alltid söka andra tjänster.
På nära håll har jag sett att Röda Korset betalat usla löner till volontärer som åkt ut i världen men det var för tio år sedan och har kanske blivit bättre. Vad säger Röda Korset själva. Kanske kan man få en lista över de tio mest välbetalda tjänstemännen samt uppgift om vad volontärlöner ligger på för nivå just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar