torsdag 13 augusti 2009

DÅRHUS SVERIGE

I dagens Metro kan man läsa att Kronofogdemyndigheten (KFM) är tuff mot utsatta människor. Det händer att man mäter ut bostadsrätter och fastigheter trots att skulderna bara uppgår till några hundralappar.
Jag finner det enormt cyniskt och oerhört märkligt att statsfinasierade myndigheter ägnar sig åt indrivningsverksamhet i torpedsklassen och att man måste detaljreglera KFM:s verksamhet för att de skall ha förmågan att använda sig av vanligt enkelt sunt förnuft i sin myndighetsutövning.
Det tycks nödvändigt att även här ha en gräns på låt säga 10 000 kr i ren skuld innan man skall få ge sig på bostadsrätter och fastigheter. Att det är väldigt lätt att få betalningsanmärkningar är något som omgående borde rättas till men att i vart fall inte försäljningar av bostäder sker utan mycket starka skäl borde vara lika självklart som att man får behålla möbler och bohag och annat nödvändigt vid utmätning, Ännu ett område som måste regleras och det snabbt innan vi ökar ohälsotalet ytterligare i samhället.
Ohälsotalet i samhället verkar vara ett mycket stort problem - inte minst i dessa tider med stor arbetslöshet - och stat och kommun borde inte medverka till, genom sina myndigheter eller kommunala bolag att ohälsotalet ökar ännu mer.

3 kommentarer:

  1. Hmmmm Vilka jävla IDIOTER de är.

    SvaraRadera
  2. Jag håller fullständigt med. Ruskigt att vissa myndigheter fungerar så dåligt.

    SvaraRadera