lördag 7 augusti 2010

CYKELTURER I MITT HJÄRTA

ATT CYKLA-MÅNGA BÄCKAS två (gissa rätt uttryck)

Det blev en cykeltur även idag. Den blev inte så lång men tillräckligt. Ca 7 mil.
Det började med Staketgatan, går vidare till Hagaström-Owe Jansson-Mackmyra och förbi golfbanan och första till vr, in på grusväg och förbi vackra hus till Ytterhärde och ut på stora vägen mellanValbo och Forsbacka. Ta vänser mot Bovik efter en km. Cykla till Bovik 7 km och sedan ytterligare 7 km till broarna över Storsjön( ganska nära Årsunda) och in till Sandviken-förbi fabriken-till höger mot Forsbacka. Valbo Ikea ochsedan en mil till stan.Lyckades hålla ett snitt på 25 km men det är svårt eftersom backar drar ner hastigheten betydligt. Nu har inte den här sträckan så mycket backar i och för sig.

TUR 2
Samma till Ove Jansson men vik av mot Bäck åk till Östanbäck i höjd med Högbo och sedan Sandviken-Forsbacka. Nu hamnar man på 5 mil och det går till och med att snika över RV 80 någonstans i Östanbäck och komma fram direkt till Forsbacka i stort sett. Då talar vi plötsligt om 4 mil.

SNÖLEOPARDEN
Fick en fika med SL och hon var som vanligt vacker som en dag. Inga Ryggöglor där inte.

SOPPA
Ingen soppa på sommaren säger Bizy. Kan det vara så? Kan det vara så illa. Kännremer och mer ansvaret att hjälpa tilli köket. Min tomatsoppa är ju gudomlig med mortelkrossad svartpeppar, champinjoner och basilika.
Jag fixar det nästa gång jag kommer förbi så kan Ni frysa en sats och alltid ha til hands.

FÖLJETONG:

DÖDEN PÅ BRÄNDA
Resumé: För nytillkomna lyssnare kan jag meddela det att Rump-masen Plit-Sune från
Avesta/Krylbo kom till Brända B midsommarhelgen 2010 för att förlusta sig med sill och snaps tillsammans med sina Nyckelharpsspelande kamrater från Hosjö-Sundborn.

Man såg fram emot en angenäm kväll med mycket skoj och glam och OP men icke så. Efter bara två timmars galej på den abbonerade restaurangen (Borat var den som hade hand om arrangemanget och det är i skrivande stund oklart hur mycket extra han fick för att öppna BB på midsommarafton och själv avstå från umgänge med familjen.)så halkar Plit-Sune så illa att han bryter nacken och dör efter tredje upplivningsförsöket.
Borat kallara till stormöte med sig själv, Bizy och Danilo ( 4:an har semester)och man beslutar sig för att anlita Jim Jasmin som nyligen gått självförsvarskurs och en privatspanarutbildning på Ebbe Cal´Zson-institutet i Gustavsberg.
Jim Jasmin åtar sig att jobba billigt mot att brorsan blir sponsrad i sin come back som Diskus-kastare.

Plit-Sunes båda systrar Läpp-Stina och Tras-Hilda kommer till platsen på midsommardagen för att försöka få klarhet i vad som hänt. Jim Jasmin har då
redan varit på plats och kunnat konstatera att Plit-Sune halkat på utspilld kallpressad rapsolja köpt på IKEA i Valbo. JJ skickar omgående delar av den upptorkade oljan till statens krimnaltekniska laboratorium i Linköping och dessutom låter han två polska gästarbetare,som lägger plattor på torget, hjälpa honom att lossa plattorna där Plit-Sune fallit för att se om dessa plattor är av hårdare material och av annat material än övriga plattor i svängen vid bardisken på nedervåningen ( på BB)
Han gör en skrämmande upptäckt som kommre med i nästa avsnitt, när nu det avsnittet kan ha tid att skrivas.

MUSIKFÖRSLAG
Yesterday med Beatles och även Elenor Rigby.

DAGENS BOK
Harens år av Arto Paasilinna. En absurd bok av det komiska slaget som tilltalar i vart fall mig.

FASCINATION
Sitta på Coffeehouse By George och se alla människor som passerar. Vd många olika kroppstyper och klädtyper och faen hans moster, man hinner se på bara någon halvtimma. Furuvik kan slänga sig i väggen.

FAKTARUTAN-VÄRDEFULLT GEOGRAFISKT VETANDE
Visste ni att Hudiksvalls kommun och Sandvikens kommun har nästan exakt samma folkmängd-37 000 och att samma lika gäller för Söderhamn och Bollnäs men då 26 000.

BRA
Att sonen, Greven och Glark Gable har lämnat Las Vegas och åker mot Los Angeles. Där kan de väl förhoppningsvis inte ställa till så mycket sasttyg.

UPPMANING
Köp skivor på Gefle Recordstore på Berggrenska. Jimmy N har ett fantastiskt utbud av särkilt begagnade skivor för små pengar. Hälsa från mig och hemställ om rabatt.

önskan
Att Er kväll blir så bra som den kan.

2 kommentarer:

  1. Runda 3: Kör förbi Valbo och Forsbacka till Sandviken. Därefter väg 542 till Järbo med fina omgivningar. I Järbo tar du väg 342 österut till Medskogssjön och där tar du höger och följer väg 272 fram till Östanbäck och sedan Bäckvägen tillbaka in till Valbo, Ove Jansson, Hagaström och stan. Jättefin runda på 9 mil. Lite mer backar än Boviksrundan.

    Runda 4: Bäckvägen till trafikljusen vid Statoil i Sandviken där du tar höger. Fortsätt igenom Sandviken och vidare till Stigen och hela vägen till Kungsgården. Vänster in på Ovansjövägen, förbi Yttermyra och Lem. Vänster in förbi Gavelhyttan och hela vägen till Årsunda. Därefter norrut till avtaget mot Bovik och sedan Boviksvägen fram till Forsbacka och förbi Valbo och in till stan. Totalt ungefär 95 km fantastiskt fin runda med omväxlande natur och vägar. Lite trafik och vackra omgivningar.

    SvaraRadera
  2. Hej,Bäste Cyklistkompis!
    Tack för tips. Förra helgen-när det blåste väldigt-cyklade jag till Smörnäs via Sätraskogarna och kom ut någon mil norr om Sandviken, mot Ockelbo och vek sedan in till
    Järbo och in till Sandviken och Forsbacka. LIte grann samma som du beskriver. Det där med medskogssjön låter intressant. Får titta på kartan. Hur som helst är de ju lite för mycket trafik mellan Sandviken och Järbo. Finns det någon inre väg tro?
    Kungsgården skall jag också testa och även åka till Storvi och hälsa på Lena och Johan på Granliden. Goda kamrater. Där har man väldigt bra mat. Väl lämpat för ett stopp.Tack för tips och kom gärna med fler.

    SvaraRadera