tisdag 10 augusti 2010

PÅ NYA ÄVENTYR

PÅ nya äventyr genom Gästrikland... eller så värst nya vasr de väl inte. Åkte till Högbo via Svartviksstugan, tog en läsk i "bastu-kiosken" i Hggbo och drog sedan vidare till Forsbacka för att få påfyllning av vatten men icke sa Nicki. Det gick inte alls. Bil var hemma men ingen mänska.
Blev en tur på 6 mil. Förfärlig motvind till Högbo.
Visst kan man åka till Högbo via Svartviksstugan men har man inte Mountain-Bike så är det tveksamt om man skall åka där.

ARBETE
På kontoret kl 07 05. Utredning 0900-1200.

LUNCH
Pigalle helöppet och bjöd på hela sitt artilleri av husmanskost. Härligt.
Bruna bönor och fläsk är verkligen gott. Glömde säga til om mycke fläsk. Förargligt.

LÄNSRÄTTEN PÅ EFTER MIDDAGEN
Förhandling på em och sedan snabbt tillbaks till kontoret för att söka göra lite nytta.
Kom iväg på cykling strax före fem.

MIDDAG
Lyxade till det med revbensspjäll på BRÄNDA . Gott men lite lite för 150 kr.
Massor med folk där då kloockan går mot 21. Inte en chef i sikte. Kom på en av cheferna-Borat-med att antagligen spionera på lunchen. Han åt på Pigalle. Hur konstigt är inte det eller var han där för att spionera. Det sista verkar mest troligt. Fick ingen våtservett till det kladdiga köttet. det får man alltid på Harrys och de är nog i särklass i Gävle vad jag känner till när det gäller revbensspjäll. Brända,Bishops Arms och Tant Grön är ganska jämförbara,
Alla har våtservett utom Brända. Mystiskt.
Några gröna Oliver blev det inte idag men vad kan man vänta sig när varken Zara eller Poca arbetar och inte heller den lynnige Borat som ungefär var fjärde gång har vett på att ta fram riktiga oliver till mig.

TORGET
Torget är snyggt men lite ödsligt. Lido har klagat på hög soffa och det kan man väl hålla med om att det soffa som står närmast Lido har en onödigt hög rygg. Måste vara lätt att åtgärda. Å andra sidan är det väl lite mysigt med en gårdskänsla kring caféet. Kan det vara till nackdel?

MUTBROTT
Bra att det prövas om miljadären Hult har gjort sig skyldig till mutbrott när han skjutsat runt Victoria och Daniel i privatjet, exklusiva båtar, hyst dem i lyxhus och jag vet inte allt. Helt obegripligt att en Kronprinsessa med gemål skall göra sig beroende av spektakulär sponsring på sin bröllopsresa. Har inte kungen nog med eget kapital för att kunna erbjuda en "dräglig åktur" runt jorden?

GRODTOPPEN '
Politiker går som bekant i spinn så fort det är val och man skyr inga medel för att skaffa sig uppmärksamhet för sina konstiga förslag.
Folkpartiets Jan Björklund tycker att föräldrar skall vara med i skolan när man har vanartiga elever som inte är skolmotiverade. Vad käckt och praktiskt. Skall man få kompensation av FP för att man är hemma med vanartig yngling och vad skall arbetsgivarna säga? Skall barn tvingas vara på servicehem när föräldrarna blir elaka mot barnen,Kanske pensionärer skall tvingas vara med på torkar och behandlingshem om de inte lyckats förmå sina barn att avhålla sig från droger?

FP verkar vara extra benägna att närmast spränga sig för att visa att det skall vara ordning och reda på skolor och eljest och trupper i Afghanistan skall vi förståss ha kvar och gärna fler antar jag.
Hade man inte också något konstigt förslag rörande slöja eller liknande klädsel.
Ju fler förbud desto bättre tycks man resonera. oCH GÄRNA med främlingsfientliga förtecken så att inte SD får alla röster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar