torsdag 12 augusti 2010

KOCKEN BRINNER

KOCKEN BRINNER
Fortsättning på tidigare berättelse.

KAPITEL 2
Läpp-Stina från Hosjö och hennes syster Get-Johanna,Oftast kallad geten, var ännu en gång på Brända Bocken för att höra med Jim Jasmin hur hans utredning rörande broderns plötsliga död. Plit-Sune hade som bekant varit på
BB och efter ett våldsamt skrik av Ris-Otto ( en av kockarna i köket som var specialiserad på fransk husmanskost) när han brände sig på den felaktigt använda kallpressade oljan av märket IQ (inköpt På IKEA I VALBO till Family-rabatt-pris) föll Plit-Sune så illa att han bröt nacken och slog ihjäl sig.

Borat var om sig och kring sig och var ute och fyndade när han passade på att jobba extra med hantverk. Åtminstone gick han nästan alltid klädd i smutsiga overaller på fritiden för att se ut som han målade och murade. (Borat led av Timell-syndromet och skulle alltid hjälpa till och laga saker även om han inte kunde. Många kallade honom därför också för Timell eller Borat Timell. )

Timell hade köpt diverse specialverktyg till Buba för inte mindre än 100 000 kr och han hade b la köpt en stenkapare för att själv kunna göra Finsk finnish på stenarna runt restaurangen. Hittills hade han inte lyckats och hade också fått en stark tillrättavisning av Danilo att inte ens försöka. Risken var då stor att det skadestånd som man skulle kräva kommunen på p g a alltför långsam plattsättning helt skulle raderas ut och eventuell kunde man till och med bli skyldig. Danilo tyckte det var bättre att Borat skulle träna upp Guldlock, Rödlock samt Pocahontas så att de kunde göra Kultur och fritidschefen Max Modig på så gott humör att han ville ge stöd inte bara för att ge ut succéromanen Bocken Brinner- av den välkände advokaten Stev Emfors( som såldes på Buba genom att tillhandahållas i en skrubb i korridoren till köket som bara Bizy hade nyckel till och därför blev inga böcker sålda eftersom han nästan aldrig var på arbetsplatsen. Han brukade spela kubb med stora dottern och Danilo med vacker fru. Det var roligare ansåg Bizy och gav honom mer. )-utan även ge kulturstöd till Buba för att man var så hyggliga sålde andras arbete till överpriser och sedan såg till att förtjäna mer på boken än författaren själv.

-Vad gör vi här undrade Läpp-Stina som hade åkt färdtjänt till Gävle medan den mindre bentrötta systern tagit tåget och sedan gått med stavar från stationen.
-Vet du inte varför du är i Gävle undrade Get-Johanna. Är du fullständigt senildement ditt gamla sladdriga stycke.
2.
-Jag är bara lite glömsk och kalla mig inte stycke för då då tar jag fram en spruta och ger dig vad du tål-
Säg inte att du röler på hasch nu igen bara för att påskynda ingången i dimman.
-Jag röker precis vad jag vill men framförallt röker jag vattenpipa. Det blir jag härligt snurrig av och därför är det att jag ha färdtjänst.
-Sådana som dig skulle man bara knuffa utför ett stup. Tfvinga skattebetalarna att betala för din färdtjäsnt bara för att du-gamla fruntimret röker på hela tiden.
-Nåt kul skall man väl ha om man bor i Avesta. Hur roligt tror du det är att komma till det här fina torget när man är så van vid ful-torget i Avetsa?
-Det kan väl inte spela nån roll för dig som ser så förbannat dåligt. Du är ju halvblind för faen.
-Skit i det . Jag är estet till skillnad från en sån där löjlig hästtjej som dig. Hur är det möjligt att rida islänning två gånger i veckan och tölta omkring när det finns så många släktingar som du skulle kunna åka och besöka och ta ut på promenad. Är det förresten sant att du åker ända till Gävle från Falun bara för att kunna rida i Åbyggeby r utanför Gävle.
-Ja, vad rör det dig och har man pengar så har man. Jag har ju ärvt 5 syskon vars barn ej överlevt sina föräldrar och sedan har jag vunnit i vadslagning hur mycket som helst.
-Vad slår du vad om?
-Att Obama skall avgå innan valet eller ej bli omvald och att Fredrik Renfält egentligen har koögon inopererade och att det är därför han ser så för-ko-ende-ingivande ut.
-Mycket lustigt. Tala inte illa om kanske den bästa politiker vi har för då slår jag dig med käppen. Det skall du ha klart för dig.
-Spelar ingen roll. Jag är masochist och tycker om att bli slagen. Har du glömt det också?

…………………

Så där går de två systrarna på i filttofflorna medan Läpp-Stina mellan varven
tittar om inte favoriten Buck skall dyka upp snart? Det är i grunden därför att hon är här men visst gillar hon Coctail-Spanieln också och till med Danilo för han har ett så artigt leende.

Fortsättning kommer att följa på begäran

2 kommentarer:

  1. Hallå där bäste Tryggve!

    Var ett tag sedan jag var in nu och kommenterade dina inlägg.
    Kul att kunna läsa att du har kommit igång med ännu en bok. Är detta den bok du har berättat om för mig eller är det ytterligare en bok? Hade nog hoppats på ett mer respektingivande namn om det är den bok jag hoppas att det är.
    Vilket fall som helst så blir det spännande men en ny bok till samlingen. Håller på att läsa Bocken Brinner i skrivande stund.

    Läser att du för en gångs skull ha bytt bort cykeln som färdmedel mot en stor båt. Kan ändå inte vara helt fel att vara ute med den även om buffen kanske kostar 300 kr.
    Byt ut kronor mot USD så får de dem noter vi har ibland så för mig lät det ganska billigt.

    Jag och sonen din hyrde vattenskoter igår. Var en upplevelse utöver det vanliga kan jag säga. Speciellt då man lusläste igenom alla kontrakt man skrev på och såg att det kostar en 6000$ om man får vatten i motorn. Som tur var så klarade vi oss denna gång.
    Clark Gable satt som vanligt på rummet och läste Kafka - Processen eller vad han nu gör.
    Ber även om ursäkt för några eventuellt obskyra sms som kan ha skickats till herrn för några dagar sedan. Undertecknande skyller på lite för mycket av livets dryck och speciella omständigheter. Hoppas dem inte togs allt för allvarligt.

    Ser med stora ögon fram emot nästa kapitel av kocken brinner!

    Auf /Greven

    SvaraRadera
  2. Hej,Greven! Roligt att du kommer med ännu en kommentar till min blogg. Nej, den här boken är en mellanbok, en kriminalkomedi och den skall inte vävvas in i Tribunal 2012-HÄMNDENS PRIS
    som är en uppgörelse med det repressiva samhället och där skall ett antal beslutsfattare
    få göra en sällsynt resa till diverse tortyrcentraler som jag kommit i kontakt med via mina klienter. Sverige är ett etiskt u-land som har en massa människor som tror sig veta vad som händer när människor blir avvisade men eftersom jag kunnat konstatera ett otal gånger att myndigheterna har fel skall alltså jag försöka görz en "målning" av hur det skulle bli om de som beslutade istället för den asylsökande fick återvända till säkra Syrien och Irak etc
    Ja, det är kanske ganska ok med 300 för buffen eftersom det ingår vin och öl med tanke på att ett glas vi i barne kostar från 70 kr.
    Ha det nu riktigt bra och kör försiktigt och hälsa sonen och Clark Gable.

    SvaraRadera