tisdag 24 augusti 2010

ROM I REGNET

VÄDER OCH VIND
Vad kan man göra annat än gråta åt eländet när fantastisk sommar plötsligt bara regnar bort.

UTFLYKTER
Var i Göteborg hela helgen och det regnade där också men bara på fredagen. Söndagen bjöd på väldigt fint väder. Var på "symposium" ang tvångsomhändertagna barn mm och var en av talarna. Lördagen bara drog förbi utan att man märkte av varken väder eller vind.

CYKEL
Lånade hotell-cykel för att i vart fall få lite motion. Cyklade runt ett par timmar och kom till Slottsskogen, Salgrenska, "Feskekörka", Haga mm. Mycket trevlig tur men blev genomsvettig. Bara att byta skjorta innan det var dags att åka till Gävle.

LUNCH
gÅRDAGENS LUNCH PÅ bRÄNDA VAR UTSÖKT OCH VAR SVINDLANDE NÄRA EN FEMMA. Hade Borat bytt reklammuggar mot riktiga glas som hållit värmen så hade det nog blivit men IDAG
Vad är det som händer? Baklängesmål? Kummelfisken var inte så dum i smaken men TORR . Oj oj. Ovanligt för att vara Brända. Blir bara en slätstruken trea trots att
Bizy höll upp servicenivån med hjälp av Poca och El condor Paza.

MIDDAG
Vill inte ens säga namnet. Kladdiga pommesfrites med kött och kallar sig för Filé Oscar. Vilket skämt men så var ju priset också därefter.

ABSINT
Julle var tillbaks liksom "Vita Nejlikan" i kombination med Linné från Avesta. Vilken bukett. Jäktigt had man.

BOKTIPS
Nya Leif GW Persson "Den döende detektiven" tycker jag är hans allra bästa.
Börjat på nya Kallifatides som är tämligen lovande.

FILM
Nya Puss med Alexander och Gustaf Skarsgård tar sig vartefter. En rekommendation kan ges men tämligen svag. Däremot är det inte alls nödvändigt att se "Trollkarlens lärling" som är en löjlig fyrverkeri-och hokuspokusfilm i dålig Harry Potterstil.
cykling
Det dåliga vädret gjorde att det inte blev någon cykling idag. I morgon måste det bara bli av med en cykeltur även om ponchon skall fram.

ÅTERVÄNDARE 2
Både son och snöleopard har återvänt och det tackar jag särskilt för.

POLITISKT SNÖMOS
Nu är det rea på på politiska löften som i grunden är ofinansierade. Nu skall man övertrumfa sig själv till varje pris. Tänk om man kunde ta bort det politiska käbblet och införa sunt förnuft och rösta på person i stället för part i första hand. Dåkanske något i samhället skulle fungera. Är det någon som kan påstå att åldringsvården fungerar, skolan, jobb till ungdomar, FK, flykting och migrationspolitik så ring eller skriv. Inte heller kan man leverera skolmat som uppskattas av eleverna eller vägar som fungerar hela året. Tåg är väldigt bra när det fungerar men varför vansinnespriser till Stockholm och Göteborg. Åkte till Sundsvall i somras med X-tåget för en hundralapp. Tänk om man såg mer av den vanan söderut? Skall bli spännande att se om man pallar för trycket när det blir snö igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar