lördag 16 oktober 2010

ANDRA HALVLEK

sÅ GÅR VI DÅ IN I andra halvlek av oktober. När denna månad är tillända har vi bara två månader kvar av året. Märkligt. Innan dess skall vi genomlida övergång till vintertid och få visserligen sova ut en enda morgon men sedan börjar det. Mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem. Innan snön lägger sig är det ganska
eländigt mörkt men man lär ju härda ut. Vad kan man annars göra och en månad senare skall bocken invigas om det blir en ny bock. Annars får man väl läsa min Bock-bok i stället.

CYKLING
Det blev fem mil i dag på nya racern som sköter sig bra. Känns habil-duglig för sitt ändamål. Kanske att det kan bli Vättern runt trots allt men man lär ju anmäla sig. Måste skriva en lapp om det.

DRYPANDE DUMHET
Gävle kommun är i och för sig en utmärkt kommun att bo i men hur faen kan man komma på att man skall höja arvoden för ett antalnämdordföranden från knappt 4 000 per månad till 27 500. När var jag med oc bestlutade om det här. När får vi en rådgivande kommuninvånarförsamling där man röstar om såpdan hrä fördyrande saker ( en slags skattehöjning). Och varför jämföra med bortskämda riksdagsmän som har alldeles för mycket betalt. Varför skall osnutna riksdagsmän tjäna som en lagman i en domstol med kanske 30-års erfarenhet och dessutom kostnadsersättningar och rätt att göra sannolikt onödiga resor. Skicka en person och "skypa" resten.

Våra politiker/vi själva har sEtt till att inte något samhällsområde som skola, sjukvård, vägar fungerar tillfredställande mén vansiNniga arvodeshöjningar har vi råd med och direktörslöner till riksdagsmän som kanske behåller sitt gamla jobb a la Tomas Bodström innan han stack till Usa och levde på sin miljoninkomst av deckare/kriminalroman. Upp och nedvända världen fortsätter att gäcka oss och kräva att vi andra skal arbeta ännu mer för att personer som kanske inte ens har en utbildning, kanske inte haft en anständig lön i sitt liv skall få tjäna hel eller halv rikdsagslön. Sorgligt.aDELN ÄR AVSKAFFAD OCH ETT NYTT FRÄLSE HAR VI ISTÄLLET FÅTT PÅ HALSEN. kNAPPTRYCKARADEDLN.

THE BALLAD OF
Inget avsnitt denna dag. Inga kommentarer från de berörda eller annan. Ingen inspiration. Je suis desolé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar