söndag 10 oktober 2010

UNIK DAG-2010 månad tio dag tio-OTROLIGT

CYKLING
Det har varit en härlig dag så här långt. Fem mil på nya racern som håller vad den lovar. Ser lovande ut inför Siljan runt och Vättern runt nästa år och om knäna håller kansje en tur ner till Skåne över en lång helg och sedan en anna tur upp till Luleå en annan helg ( minst 4 dagar). Har nu passerat 600 mil den här säsongen som motsvarar flygdistansen Kairo-Kapstaden. Nästa år skall det bli bättre-hoppas jag.

BIO IGEN
Det blev bio i går-Hämnden-och bio idag med Mattis. "Dumma mej" en härlig film. En av de bästa barnfilmerna.

LÄSNING
Läser på en deckare av nya deckaparet Rosenlund kanske och något mer. Känd TV-kille och f d proglamledare för Parlamentet.

VÄDER
Uppehållsväder.

SVÅR UPPGIFT
Att ta sig an alla personerna på BUBA men det skall gå. Man får väl ta lite i taget.

THE BALLAD OF BUBA AVSNITT 10

PERSONALIA
Bizy hade kommit tillbaks till Buba med svansen mellan benen. Hur kunde det gå så fel. Hur kunde han somna mitt under pågående kurtis. Han kände sig alldeles handfallen och förlöjligad. Det här skulle bli svårt att släta över och vad skulle egentligen Poca säga när hon fick reda på att han tagit in på hotell med hennes konkurrent Guldlock. I bästa fall kom det inte fram. Nu gällde det att tänka. Bizy spillde upp en rejäl singelmaltwhisky-8 cl -och självfallet ingen is. Han gick ner till Kulvert-Jacuzzin som Borat färdigställt under sommaren tillsammans med några av de polska gästarbetarna som hade fått betalt i öl för att dels kakla den stora hemmagjorda jacuzzin och också hjälpa till att rena det vatten som kom från BUBAS toaletter så att det kunde användas i själva badanläggningen. Att Borat också ordnat en bastu för både herrar och damer skulle absolut sättas på hans pluskonto. Borat hade faktiskt blivit duktigare och duktigare på at bygga och numera var man bara tvungen att reservera en miljon varje år för eventuella skadeståndskrav mot Borat Berg. Tidigare år hade det oftast legat på 2-3 miljoner och ett år fick man betala 5 miljoner när Borat lovat att göra stambyte av vatten och el-ledningar på CH och den operationen utföll inte väl. Den var som en liten brand i sig själv.

VAD MAN BÖR VETA OM BORAT
Borat Berg var född i Tazjikistan och placerades tidigt på barnhem för att föräldrarna inte orkade med alla hans upptåg. Han var ett typiskt bokstavsbarn och det rådde han inte för i och för sig. Första åren av sitt liv bodde han på barnhem och som fem-åring blev han adopterad av två SIDA-anställda som tyckte synd om barnhemmet när han förorsakat en vattenskada efter att ha skruvat loss samtliga vattenkranar och sedan låtit vattnet forsa fritt.

VÄL I SVERIGE
När Borat kom till Sverige så började han med att spöa upp sina äldre syskon, Bjarne och Beataoch var svindlande nära att bli omhändertagen enligt tvångslagstiftningen på området. Redan i förskolan fick han personlig assistent som han behöll under skoltiden. Assistenten var osedvanligt händig och satt en borrmaskin i händerna på Borat redan innan han var 8 år fyllda. När han fyllde nio fick han egen borrmaskin av sina förtvivlade adoptivföräldrar som förgäves försökt upphäva adoptionen och skicka tillbaks barnet. Det gick dock inte. Borats bästa ämnen var förståss snickeri när han väl kom så långt och han hade även hyggliga betyg i kemi och fysik.
Han älskade att dissikera olika saker men när han gav sig på grannes katt i Andersberg tvingades man flytta till betydligt dyrare boende i Strömsbro.
Borat hade inga flickvänner under uppväxten och det gjorde hans föräldrar oroliga. I vuxen ålder blev han i hop med en kvinna som rymt från ett ungdomshem och med henne gifte han sig också och köpte ett hus 2005 i Strömsbro. Det var inget vanligt hus utan det var en rökskadad skola med 25 rum som Borat fick köpa billigt. Nackdelen med huset var att det var så stort och att hans fru Bahare älskade kurra gömma. Det blev til len dålig vana så det kunde ibland dröja en månad innan Borat överhuvudtaget träffade sin fru. Det i sin tur gjorde att Borat kände sig tvingad att låta sin fru svälja ett chip som sedan gjorde att han kunde följa var hon var med en GPS utrustning. Många förvånades över relationen men Bora och Bahare trivdes och varje år åkte man till något land i f d Sovjet för att besöka barn som han lärt känna på barnhemmet.
Borat kallaes allmänt för Byggare-Bo av de andra delägarna. Borat skröt öppet om hur mycket han jobbade-19 timmar per dygn-men i själva verket var man tvungen att sätta upp 12 timmar/dygn som arbete utanför restaurangen för att kunna få ihop till en normal arbetsvecka på i närheten av 40 timmar.

I morgon Danilo men bara om det kommer någon kommentar till den här sidan.

1 kommentar: