måndag 4 oktober 2010

MÖRDAR MÅNDAG

Måndagar kan vara mördande jobbiga att vakna upp till och särskilt om man fått fel energidryck att ta med sig under dagen baserad på söm,drömmar och annat som kan ha betydelse.

Min arbetscykel, min post och inrikescykel stals i lördags och nu skall jag tvingas ta fram ett elände till cykel som sonen använt. Med stort hemskt styre. Först går den inte in i skuffen på bilen-styret för stort- och sedan har den ingen luft. Måste alltså gå särskilt och hämta den för att kunna pumpa den och pump finns i Söderhamn men inte här. Sö löjligt trist och ändå så trivialt om man ser till vilka problem man verkligen kan ha.
Kanske kaffet hjälper kl 8 30. Får försöka härda ut till dess och hoppas att inspiration till arbete återkommer inom någon timma.

MORGONTEMPERATUR
Borde ligga runt 5 grader. Ingen nattfrost på rutan. Fler och fler löv på backen. Hösten är här för att stanna men lövklädda träd får vi förhoppningsvis njuta av ännu en tid.
Om knappt två månader är det första advent och skyltsöndag. Känns helt absurt.

SEMESTER
Måste nog lägga in en vecka semester i november om man skall stå ut fram till julledigheten.

TJÖTA
Så farligt var det väl inte. Bara för att man är trött första timmen. Störtlöjligt. Blev en utsökt dag-som så ofta. Bäst av allt var nog räkmackan ur den förjusande Guldlocks smäckra hand vid si så där 21-bläcket.

THE BALLAD OF BUBA
AVSNITT 6-DEEP SHEET

Det var fredag och kl hade precis passerat 16 00 när Bizy och Guldlock kom till hotelldisken på Clarion. Är vårt hotellrum klart och har vi fått något bord undrade Bizy och såg nervös ut.
-Ja,ja, visst har du fått ett rum och badrockar ligger på sängen. Det är ett rum med Grand Lit, precis som du hade beställt.
-Vad glad jag blir nu säger Guldlock som i grunden talar bättre svenska än Bizy trots att hon är från Kazakstan och hon samlar inte på vinskvättar. Det är bara ljug. Däremot sätter hon sitt eget vin och är välkänd för sitt goda svartvinbärsvin på en sats av 10 liter vinbär 10 liter vatten och 10 sockerbitar per dag i tre månader och sedan låta stå och "dra " i ytterligare tre månader.
Guldlock ( GK) är en estet som vill ha ordning och reda på allt. Henens kontrollbehov är enormt och hon stör sig oerhört över att Bizy är så slarvig men hans charmiga leende förlåter allt. Hon kan till och med förlåta honom för att gick och gifte sig med en angolanska med rätter från Cabinda-provisnen, ner mot Kongo.

-Vad fint du har ordnat säger GL uppskattande.
-Jag, vet jasr är bara sådan säger Bizy utan tillstymmelse till självironi. Han är gränslöst stolt över sig själv och hans lilla picknick med sin kanske främste kritiker ppå jobbet. Genom att bryta ner hennes motstånd med smink och smicker samt kyssar och smek finns en möjlighet att Guld-lock inte propsar på att bli delägare trots att det står i anställningskontraktet för GL att hon skall få bli delägare i firman efter tio år om minst två av de ursprungliga delägarna går med på det.
GL ligger bra till hos Ghana-kocken från Sierra Leone som är en av delägarna och från och till ligger hon bra till Bizy men hos Borat är det kört. De är för lika och har för mycket otalt med varandra från tiden i Kazakstan. Dessutom förlåter aldrig GL att hon fick sitta i sidovagnen medan Borat satt och dreglade mot Bizys skuldror när man tillsammans åkte hem från Kazakstan via Azerbadjan och Georgien. Man körde sedan genom Turkiet och under resan till Ankara lärde sig Borat spela Georgien on my mind på Ukulele. En prestation i sig själv.Hos Danilo ligge rhon väldigt bra till och ser hans röst som säker; särskilt om hon går ner och gullar lite med honom i potatiskällaren som är inrymd i en kulvert under torget.

-Vad skall vi göra egentligen undrade GL där hon satt och kikade på en påse med mikropopade popcorn som Bizy tagit med sig till henne.
-Vi skall äta popcorn, bada bastu och mysa i största allmänhet svarar Bizy. Du vet ju att jag tagit med syrrans baddräkt i fall du har glömt.
-Det stod ju på inbjudan att jag skulle ta med baddräkt så det har jag gjort men en sak är säker att jag tänker inte äta gamla mikrade popcorn om du tror det.
GL hade väldigt lätt att brusa upp om hon på något sätt kände sig kränkt och det gjorde hon nu.
-Inte behöver du äta de här popcornen. De tog jag bara med i reserv och mest för att vi skulle ha något att mata fåglarna med i morgon. Välj vad du vill i minibaren sa Bizy nervöst eftersom han var livrädd för utgifter och en ynka liten påse med torrostade jordnötter kostade 30 kr. Vinet gick på svindlande 70 kr.
-Jag har även tagit med små miniflaskor champagne sa Bizy och tog fram plastmuggar och mouserrat vin som han köpt på systemet för en struntsumma.
-Skall man inte bjuda sitt hjärtas dam på äkta champagne sa Guldlock och drog lite mångtydigt på munnen.
-Det var faktiskt slut. Tro det eller ej så det blev den här sorten.
-Jag tar gärna lite champis sa GL för att försöka komma runt det uppenbart snåla inköpet.

To be continued.

I morgong: "Ett dopp i poolen, pooldrinkar och poliosprutor-häng me.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar