onsdag 13 oktober 2010

UNDER ÖVER ALLA UNDER

BLOGG-TILLHÖRIGHET
Face-book är numera kopplad till min blogg. Det är inte jag som gjort det. Teknik och jag är inte kompatibelt. Det är min son som får ta åt sig äran.

BOK
Har läst en tredjedel i Hjort-Rosenfeldt:s "Det fördolda". Inte alls så tokig. Rappt skriven och inte en förbannad massa förhör som kan göra en knäpp. "Mörkrets alla färger" av Peter Robinsson hade jag sannolikt inte orkat läsa av det skälet men den är utmärkt inläst av Tomas Bolme. Frågan är väl om det finns någon bättre vad gäller uppläsare av ljudböcker än nämnde Bolme.

STOCKHOLM
Stockholm, stockholm, stad i världen sjöng en gång Pugh Rogefeldt.
Inte minst trevlig på kvällarna men även dagtid kan den vara nog så trevlig om man hittar en restaurang som inte är överfylld. Åt lunch på "Lilla Karachi" p "Lilla Nygatan i Gamla stan. Bra mat men gud vilket jobbigt ställe på lunchen. Värre än skolbespisning.

FILM
På fredag har "Himlen är oskyldigt blå" av Hannes Holm och med Peter Dalle och nya stjärnskottet Bille Skarsgård. Den får man ju inte missa.

HURRA HURRA
Under gårdagen var det inte färre än 27 personer som var inne på bloggen. Det är personbästa från 1 september och framåt. Väldigt kul. Kanske att det är möjligt att komma upp i regelbundet 50 besökare per dag och så var det faktiskt i våras. Nu har det legat på bara 10-20 besökare per dag och det är ju rätt uselt. Kanske att länkningen kommer att få betydelse. En trisslott kommer att delas ut för bästa kommentar på bloggen ( ej via Facebook Johan-ledsen)och den lycklige vinnare kommer att utses nu på söndag efter kl 12 00. Just nu lgger Greven bäst till.

THE BALLAD OF BUBA-CHAPTER 12

PERSONGALLERI AVSNITT 2 ELLER 3
Det är tveksamt om man kan säga att Bizy är tillräckligt "genomlyst" men den person som vi i kväll skall uppehålla oss vid är delägaren och mästerkocken "Ris-Otto"
Skall man vara riktigt noggrann så heter han Rizk-Otto och han fick sitt namn efter att hans biologiska föräldrar tagit en risk på "Himmelska Fridens torg" i samband med studentoroligheter 1980 och sedermera tvingades fly till Söoul som är Sydkoreas huvudstad. Här blev Riz-Ottos föräldrar så mobbade att man inte rokade med sin son utan lämnade honom på barnhem. Av en händelse så åkte en familj från Strömsbro som arbetat som biståndsarbetare i bl a Taiwan in till barnhemmet där Otto vistades och fann barnet så charmerande att man bad att få adoptera barnet och ta det till Sverige där han fick växa upp tillsammans med bröderna Danilo och Borat. Samtliga tre barn blev tidigt intresserade av matlagning. Ett intresse som för Borat övergick i Mattläggning och för Danilo i Matt-piskning. Danilo piskar nästan allt han ser och har särkilt åkt till Frankrike för att köpa en piska som han ibland slår sig själv med och om han vågar slår han även Bizy efter att Danilo haft ett av sina många sjöslag med släkt och vänner på Brända. Dessa överloppshandlingar leder ofta till att Danilo hamnar på sjukhus eftersom Bizy, som tränar regelbundet hos Anders Bergström ( skrotlyftaren)är mycket starkare än sin halvbror Danilo och spöar upp Danilo på samma sätt som han spöade upp Jim Jasmin inför valet i september.

Otto eller Otou som han själv kallar sig blev alltså så intresserad av matlagning redan under skoltiden, i sexan , att han -som kryddexpert-lät bilda de tre Muskot-odörerna. Han kokae en buljong på bl a Muskot och timjan och sedan använde han det som parfym vilket mycket uppskattades av hans klasskamrater av motsatt kön.
Otto fortsatte sedan med kockskola i Sandviken under gymnasiet och har även gått på kock-Rouge-utbildning i Paris under överinseende av Greve Hamilton.
Vid 20 års ålder fick han gå in som delägare i sina bröders restaurang Burned Banana. På platsen däe Buba nu står fanns det tidigare en nedbränd restaurang
som började brinna efter att de flamberade bananerna från gårdagens familjefest med Danilo och alla hans Kazakiska vänner, hade självantänt. Eftersom restaurangen var överförsäkrad var det inga problem att med Guldlocks kontaktnät ordna en ny, mycket finare restaurang som är byggd i eldfast keramik för at inte börja brinna på nytt.

Otou älskar sitt arbete och får aldrig nog av att arbeta i köket. Det händer till och med att han vänder upp ner på de största fritöskärlen och sovar ovanpå dem eller också i den Jacuzzi som Borat har byggt i källaravdelningen på Buba.

Det var för övrigt Otou som brände sig på sin egna fritösolja som gjorde att "Plit-Sune ( läs om honom på enna blogg) oförhappandes hade dött i våras efter att ha halkat omkull på en fläck med kallpressad "Virgin-oil" från Ikea.

Tips från läsarna: Otou är inte bara matälskare, och älskade av nappatag och nappaskinn när det gälelr skor han är också intresserad av.........
och vad gäller musiksmak så tycker han allra bäst om U 2 och särskilt "With or withour Y" men också ........
to be continued

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar