fredag 18 december 2009

BISTER KYLA

KYLAN tycks vara här för att stanna Min bil är insnöad och jag inds inte ens skotta ut den. Är trött på bilkörning. Tänk vad skänt det är att åka tåg. Länge leve SJ men hur vore det om man hade lite enhetliga priser och lite elementärt samarbete med X-trafik.
Köper man ett månadskort på X-tåget kostar det tydligen bara 200 kr extra X-2000 och det är förståss alldeles utmärkt men varför inte ha ett tillägg på vanlig enkelbiljett också. Det kostar 95 kr att åka enkel Söderhamn-Gävle om man köper i automat och 80 kr om man köper enkel på x-tåget. Varför inte ta en 20:a extra för att åka 2000 eller kanske något mer men varför skall man behöva betala 100.
Störtlöjligt hade nog Björnen Ballo sagt. All denna ryska byrakrati hämtad från en polsk riksdag med ylande konsulter.
Tänk att inget skall kunna vara lätt och kundvänligt så fort man är i behov av en tjänst och särskilt sådana här viktiga tjänster som transporter.

TOMAS QUICK
Så skall det då äntligen bli resning i Qvick-målet. Det förefaller enormt märkligt att Quick blivit dömd för mord i ett antal fall när tydligen stödbevisningen varit så dålig. Ser ut att bli en promenadseger när målet tas upp på nytt efter resning.

LUNCH
Blev en lunch på gamla favoriten Brända Bocken. Fick äta alldeles ensam. Var övergiven av Jimmy och Tom Trana. De skulle på utflykt till Stockholm.

SOCIALTJÄNSTEN
Hade utmärkt sig igen för dåliga kontroller. Lovade bättring. Det gör dom alltid men hur ofta händer det att man sätter åt myndigheter och myndighetspersoner. Är de ett eget frälse ungefär som politmedlemmarna i forna sovjet med egen fil i trafiken där man kunde köra som blådårar.

Jag är väl medveten om att samhällets yttersta utväg är att tvångsomhänderta barn. Det är en sak. En helt annan sak är att dessa omhändertagande ofta blir så dåliga. Man far runt mellan olika familjer och många familjehem är inte alls lämpade för sin uppgift. Det finns en utredning rörande gamla placeringar i familjehem på sannolikt 50-och 60-tal där staten tvingats gå in och be om ursäkt för dessa miserabla placeringar som inte sällan lett till misshandel och andra kränkningar och till och med en hel del dokumenterade fall av sexuella övergrepp. Verkar fortfarande vara alldeles för dålig kontroll av familjehemmen.
Ännu ett område som måste ses över.

GRÄNSPOLISEN

Förnekar sig aldrig. Ytterligare fall av vidriga avvisningar dokumenterades av Söderhamnskuriren denna dag.
Uselheten i denna myndighets hantering av de mest utsatta upphör aldrig att förvåna. Glöm aldrig att det var gränspolisen i Gävleborg som var skyldig till den vedervärdiga avvisningen av Lys och Jessica till Kongo. Det var deras agerande som ledde till att Jessica fick malaria och amöbadysenteri eftersom man hade så bråttom att skicka ut dem ur landet att Jessicak-då tre år-inte ens fick några sprutor.

Tro aldrig en myndighetsperson på Gränspolisen eller eljest som säger att man "bara " har att följa sina regler.Man har alltid ett eget ansvar.

Det är en sak att Migrationsverket fattar sina beslut och det är en helt annan sak hur själva avvisningen går till. Den är BARA gränspolisen skyldig till i ärenden som är överlämnade till dem. De har att följa barnkonventionen precis som alla andra och skall till det yttersta av sin förmåga se till barns bästa. Hur ofta gör man det?

Det borde vara en elementär skyldighet att se till att det finns ett betalt boende i vart fall första månaden efter det att personer blivit hemskickade och ett AVTAL men det mottagande landets myndigheter sasgt att man tar över ärendet och man skall alltid säger alltid få packa i lugn och ro innan man tvingas lämna landet.
Den här typen av bärsärkargångsavvisningar som Söderhamnskuriren beskreb är helt ovärdiga ett påstått rättssamhälle.
I vissas fall kan man få 10 000 kr om man frivilligt lämnar landet men om det sker med tvång så får man inte en krona eller som i det nu aktuella fallet 100 kr. Fy fy faen vilka förbannade förkastliga fascistoida metoder och vilka jämmnerliga ursäkter. Har Ni tränats av Barbro Holmberg?
Och vi skall kalla oss en rättsstat. En bananrepublik är var det är.

Jag ser fram emot den dag då en dåligt genomförd avvisning/utvisning leder till långa fängelsestraff för grovt tjänstefel och för att man döms-som tjänsteman- för grov misshandel när myndigheter inte gjort vad som på dem ankommer för att skydda den enskilda människan och särskilt när det gäller barn-genom att ex inte se till att man får med sig rätt medicin eller man dumpas på någon flygplats och sedan blir ett lovligt byte för den organiserade brotssligheten.
Den dagen lär man aldrig få uppleva. Däremot kommer det säkert att hända många gånger än att människor på häkten och och i polisarrester blir oskyldigt misshandlade och kanske till döds som hänt i -tack och lov-ett fåtal kända fall.

Jag tillönskar Er en angenäm nattsömn och hoppas att det blir andra än Jimmy som tycker till på denna "Clogg" samt arrogansens fanbärare som tydligen har en obetvinlig lust att dra sig till detta utrymme likt ett fnasigt flugpapper.

1 kommentar:

  1. Tjenare Emstedt! Onsdag den 23 kl 11 45 blir bra! Då ses vi på indiska restaurangen på Nygatan kl 11.45. Det blir trevligt med lite indiskt käk, dan före dopparedagen! Då kan vi ventilera allt från "bistånd" till snöskoteråkning, vilket jag nu kan se fram emot! Hurra för snön! :-)

    SvaraRadera