tisdag 29 december 2009

FORTSÄTTNING

Jag var tydligen inloggad redan-oklart varför.

Det var även mycket trevligt att äta middag på Mongolisk Barbecuerestaurang helt nära Hillevi och helt nära korset mot Hjo och Tibro.

När jag kom till Skövde i lördags var det töväder i Skövde och tö var det också när jag åkte. Tror jag. Hillevi visade en äkta alligator mitt i Bolognern. Inte illa.

Ibland vill man hellre se en enda Alligator än alla gator i Skövde. Såg även den lilla bocken som man har utanför commerce. Det är gjord i Rockwool och kan inte brinna. Folk står och håller oupphörligen brandtal bara för att bocken skall hålla sig någorlunda varm och inte förfrysa sig.

NYA ARTIKEL 14

aRTIKEL 14 ÄR flyktingkommitteérnas och asylgruppernas egen tidning. Det är den främsta tidningen i Sverige vad gäller flyktingfrågor. Det här är något helt annat än tragiska "Homeofficerapporter" (engelska Migrationsverkets rapporter) som verkar vara det enda som gäller just nu.
Som jag tidigare sagt är svensk flyktingpolitik en tragedi ett skämt. lagstiftningen en parodi och tillämpningen av Utlänningslagen absurd. Behovet av revidering är enormt.
Utlänningslagen håller lika hög klass som kinesiska bilar in nan det sitter Volvo och Saabgrejer i bilarna.
Kammarrätten är högsta hönset inom rättstillämpningen på detta område och kommer säkert att skriva in sig i historieböckerna som den största förvaltningsmässiga katastrofen i modern tid möjligen delad av Migrationsverket men de har ju funnits så lä'nge men under olika namn.
Finns det någon som helst möjlighet att tolka något till den asylsökandes nackdel så gör man det.

FARR:s ordförande anser i en ledare i Artikel 14 att " det är dags att göra något åt rättssäkerheten" på utlänningsområdet.
Lena Sanver, sekreterare i Länderkommittén för f d Jugoslavien ( jag är ordförande och partisk) berättar om vilken försämring det blivit av behandlingen av romer på senare år. Hon drar också den korrekta slutsatsen att Migrationsverket och Migrationsdomstolar ser helt annorlunda på säkerhetsläget för romer i Kosovo än vad UNHCR men MV vet som vanligt alltid bäst. Dom är så "rediga" som vi säger i Göteborg.

Nämndemannen Anders Wessman (MP) berättar om hur illa behandlad han blivit av Länsrätten i Göteborg och att man där inte är intresserad av att nämndemännen sätter sig in i de livsavgörande ärenden som man skall besluta i.
Han tycker-som jag-att det nya systemet från 2006(då man tog bort Utlänningsnämnden) har blivit en katastrog. Han tycker också att det är en helt annan rättssäkerhet i tingsrätt än Länsrätt. Håller helt med.

Det nuvarande systemet i asylprocesse kanske man kan kalla för "Papegojprocess" med tanke på att man upprepar samma falska sanningar om och om igen.
Kanske att man skall döpa de tre länsrätterna till Polly 1,2 och 3.

Det bästa med att ha haft en schism med Migrationsverket ( MV) är att jag aldrig varit så sällan på deras utredningar 2009 sedan jag började besöka "Papegojfarmen" som man kanske på ett litet skämtsamt sätt skulle kunna kalla asylprocessen hos Migrationsverket ( MV) som för övrigt är vår mest "Polly-gama" förvaltningsprocess.

Tack Eliasson för att du finns och du kunnat skapa en sådan charmig Tsunamiliknande
stämning på ditt verk.

Nu får det väl ändå vara nog för idag. Kanske att man skall avrunda med att Tiger Woods numera verkar uppträda öppet med en av sina många älskarinnor. Jag tror hon heter Rachel? Nu har det också kommit fram i media att Elin inte längre är lika anspråkslös vad gäller krav vid en skilsmässa. Såvitt jag vet får amerikanska advokater procent på det vunna beloppet i den här typen av tvister så det är väl inte mycket att välja på om man skall få en så bra skilsmässoadvokat som möjligt.
Kanske att Elin kan få lyxjachten som del i bodelningen och i så fall skulle man ju kunna muddra Gavleån och bygga klaffbroar fram till slottet så kan ju Elin bo på lyxjakten helt nära sin mor. Därmed är ju också barnvaktsfrågan löst. Det vore väl ändå en smidig lösning.

Jim Jasmin skall snart öppna skivhandel i Berggrenska gården men fortsätter han att blogga så här dåligt så kommer jag inte att göra reklam för honom.

LUNCH

Glömde säga att lunchen var utsökt på BB i dag. Svindlande nära en femma. Oklart om Borat lagat maten eller om det var Bukowski eller Pocahontas som inte ryggat för uppgiften nu när det var Ryggbiff som kötträtt.

SKVALLER
Visste ni att LIli på "Akkis" har börjat åka skidor på längden? Fick av den händelse reda på det i dag.

Simma lugnt och sov gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar